BMW premium līderis Latvijā jau 15.gadu pēc kārtas, to atzīmējot ar jaunu pārdošanas rekordu 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 11.janvāris 2022 14:06

BMW jau 15.gadu pēc kārtas noturējis līderpozīciju jauno automašīnu premium segmentā. 2021.gadā Latvijā tika piereģistrēti 582 jauni BMW automobiļi, kas ir jauns rekords un kas ļāvis ievērojami palielināt tirgus daļu.

BMW ir pārdotākais premium auto zīmols Latvijā jau kopš 2007.gada un pagājušā gadā tika sasniegti jauni pārdošanas rekordi. Ja pirms pandēmijas 2019.gadā Latvijas klientus sasniedza 509 jauni BMW, tad 2020.gadā bija vērojams kritums līdz 432 vienībām. Jāatzīmē gan, ka kopējais tirgus kritums 2020.gadā bija 26%, kamēr BMW gadījumā tas bija vien 15%. Pagājušajā gadā BMW Latvijā izdevās ne vien atgriezties pirms pandēmijas līmenī, bet gan to ievērojami pārsniegt, piereģistrējot 582 jaunus spēkratus.

Šāds rezultāts BMW ļāva pacelties līdz 7. pārdotākajam pasažieru auto ražotājam Latvijā, vienlaikus ievērojami palielinot arī savu pārsvaru premium segmentā. Ja 2019. un 2020.gadā BMW premium segmenta tirgus daļa bija nedaudz zem 30%, tad 2021.gadā tā palielinājās līdz ievērojamiem 36,7%. Ja visa premium segmenta izaugsme pagājušajā gadā bija 6%, tad BMW izaugsme pret 2020.gadu bija iespaidīgi 35%.

Premium segmenta līderpozīcijas savās attiecīgajās klasēs ieguva BMW 1. sērija (Kompaktā), BMW 3. sērija (Vidējā), BMW 5. sērija (Lielā) un BMW X5 (Vidējā apvidus). Jāatzīmē, ka BMW X5 bija pārliecinošs līderis ne vien starp premium modeļiem, bet pilnīgi visā šajā klasē. Tādējādi katrs piektais jaunais vidējās apvidus klases auto Latvijā 2021.gadā bija BMW X5. Pēc Auto Asociācijas klasifikatora kompakto apvidus auto klase aptver ļoti plašu modeļu klāstu, tomēr arī šeit BMW ar X1, X2, X3, X4, iX3 un iX modeļiem izdevies izcīnīt līderpozīciju premium segmentā.

Latvijas ielās šogad nonākuši arī sportiskie un ekskluzīvie BMW M sērijas spēkrati - pilnīgi jaunie BMW M4 un BMW M5. Tāpat jāuzsver nezūdošā BMW i3 popularitāte lietoto automobiļu tirgū - pirmā BMW elektroauto skaits uz Latvijas ceļiem nu jau pārsniedz 400 automašīnu atzīmi, padarot to par pārliecinoši populārāko elektroauto Latvijā.

BMW oficiālā pārstāvja - Inchcape BMW - direktors Dmitrijs Zeļeņins ieskicē BMW un elektroauto tuvāko nākotni: "Elektroauto nozīme BMW modeļu gammā iegūs arvien lielāku nozīmi. Uz doto brīdi piedāvājumā ir jau trīs elektriski modeļi - BMW i3, BMW iX3 un BMW iX. Tiem šogad pievienosies vēl trīs pilnīgi elektriski spēkrati - BMW i4, BMW i7 un BMW X1 elektriskā versija. 2023.gadā BMW grupas zīmoliem (BMW, MINI, Rolls-Royce) jau būs 25 pilnībā elektriski modeļi."

 

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 11.janvāris 2022 14:32
4 3 Atbildēt

Kā zinātājs par BMW grupas veiksmes stāstu Baltijā 2021.gadā, tomēr gribētu piebilst, ka mega darījums Baltijas līmenī tika veikts BEZ dīleru iesaistes Pircējs veica iespaidīgu korporatīvo darījumu ar BMW galveno mītni Minhenē, iegādājoties maksimāli aprīkotus BMW 1, BMW3 sērijas auto saviem darbiniekiem un uzņēmuma vadībai BMW tā iemesla dēļ Baltijā izcils gads jauno auto tirgus segmentā.

Patisons 14.janvāris 2022 7:52
0 0 Atbildēt

Varēji jau uzreiz pateikt, ka Lidl. Vãcietis atbalsta vācieti. Diez vai es gribētu šādu darba auto, dzīvojot mikrorajonā. Kopā ar privātmāju ģeldētu.

es 11.janvāris 2022 15:58
4 7 Atbildēt

Tikai lohs var uzskatīt 1,2,3 sēriju par premium!

GTD2 11.janvāris 2022 16:04
4 6 Atbildēt

1 un 3 sērija nav premium , tāpat ,kā 5 sērija nav lielā klase, lielā klase ir 7

Mairis 11.janvāris 2022 16:31
2 3 Atbildēt

Mums ir Eiropas vērtības? Parādiet vismaz vienu Eiropas valsti, kur 4 no 5 populārākām markām ir Premiums. Cik daudz Īrijā, Spānijā, Dānijā, Nīderlandē vai Grieķijā ir redzēti X5? Reizi mēnesi? Reizi pusgadā, bet tāpat pie stūres nav vietējais?

janka 11.janvāris 2022 21:11
1 3 Atbildēt

a kur tur ir premium?

X2 12.janvāris 2022 8:23
1 2 Atbildēt

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti