"Rīgas satiksmei" trūkst 83 autobusu vadītāju 10

 
Nozare.lv | 3.jūnijs 2023 13:31

"Rīgas satiksmei" trūkst 83 autobusu vadītāju, liecina uzņēmuma apkopotā informācija.

Kā atklāja uzņēmuma vadītāja Džineta Innusa, atjaunojot tramvaju satiksmi pār Brasas tiltu, atbrīvosies vairāki autobusu vadītāji, kas tagad nodrošina autobusu satiksmi slēgtajā tramvaja maršrutā.

Lai noturētu šoferus, no 1.maija tiem, kā arī darbiniekiem, kas nodrošina transportlīdzekļu uzturēšanu tehniskā kārtībā, palielinātas algas tomēr tās ļoti būtiski atpaliek no darba samaksas citās valstīs.

Līdz ar to autobusu vadītāji izvēlas doties darbā uz ārzemēm. Esot šoferi, kuri izvēloties doties strādāt pat uz Vāciju, ar kuras algām "Rīgas satiksme" nevarot konkurēt.

Pašlaik pilnas slodzes autobusa vadītājs, kurs strādā pilnu darba laiku saņem 1100 līdz 1200 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Uzņēmums turpinās strādāt pie darba algas paaugstināšanas, iekšējās darba vides uzlabošanas un citiem pasākumiem, kas var motivēt darbiniekus strādāt "Rīgas satiksmē".

"Rīgas satiksme" ir Rīgas pašvaldībai pilnībā piederošs uzņēmums, kas 2021.gadā strādāja ar 161,117 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,1% mazāks nekā 2020.gadā. Savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,1 reizi un bija 3,049 miljoni eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

 
Visi komentāri
 
Upss 3.jūnijs 2023 15:25
0 0 Atbildēt

Un kā tad Rīgā nodrošinās ap 100 sabiedriskā transporta solītos papildreisus vasaras sezonā???

Jumu 3.jūnijs 2023 22:38
4 0 Atbildēt

Priekš Rīgas tāda aldziņa noteikti par mazu. Atbildība vai vai kāda, te ne malku vadāt bet cilvēkus.

srt 4.jūnijs 2023 8:22
0 0 Atbildēt

Ja salīdzina algu pret, piemēram, dzīvokļa cenām, tad pie mums šī attiecība ir ļoti izdevīga.

Vecais 4.jūnijs 2023 14:08
4 0 Atbildēt

Kas traucē nopirkt šoferus ? Rijīgums?

0pis 4.jūnijs 2023 17:52
7 0 Atbildēt

Laikam maksā tik lielas algas, ka vadītāji nepagūst notērēt un spiesti rakstīt atlūgumus, lai pietiek laika tērēt naudu!

Rexx 5.jūnijs 2023 8:55
2 0 Atbildēt

Ja būtu adekvāta alga, šoferu netrūktu.

BMW 5.jūnijs 2023 9:02
0 0 Atbildēt

Tad nu gan problēma, lai aizbrauc uz Miami un apskatās kā strādā Metromover bez vadītāja. 

Ja Metromover Rīgai par dārgu, var arī pacelt algas šoferiem, braukt gribētāji ātri saradīsies paši.

ex RS šoferis 5.jūnijs 2023 9:07
1 0 Atbildēt

Čoms pasauca uz Angliju strādāt uz fūres. Alga 5000 mārciņas mēnesī. Francijā man sola 6000 eur mēnesī, lai ar autobusu vadātu slēpotāju grupas uz kalniem. Maksimums 2 reisi dienā un darbs kaulus nelauž. Plus darba devējs apmaksā dzīvošanu un ēšanu.  Ar to algu varu nokapāt slēpošanas sezonu un pārējā laikā dzīvot LV bēdu nezinot! Kāpēc lai es ietu uz RS strādāt?

megamixs 6.jūnijs 2023 8:04
0 0 Atbildēt

Te jau drusku meliņš ieskrēja, Anglijā neviens fūrists 5k mēnesī nepelna. Un šanci tā pat iebraucējam vairāk nedabūt

Guntis 11.jūnijs 2023 18:32
0 0 Atbildēt

Autobusā biļetes krietni dārgākas kā citās Latvijas pilsētās, pārvadājamo pasažieru skaits arī lielāks, bet ko maksāt algās nav… dīvaini.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti