Īpašniekiem ap Rīgā ilgstoši stāvošām automašīnām jānotīra sniegs; pagaidām neviens par to nav sodīts 14

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 5.decembris 2023 18:27

Lai gan pagaidāmo neviens automašīnas īpašnieks nav sodīts par sniega nenotīrīšanu ap spēkratu, Rīgas pašvaldības policija (RPP) mudina īpašniekus sniegu tīrīt.

Kā aģentūru LETA informēja RPP galvenais komunikācijas speciālists Toms Sadovskis, Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi paredz, ka transportlīdzekļu īpašniekiem vai turētājiem, novietojot transportlīdzekļus stāvēšanai uz ielām vai pagalmos ilgāk par trim diennaktīm, jānodrošina teritorijas attīrīšanu no sniega ap transportlīdzekli tādā mērā, lai netiktu traucēta gājēju un transporta satiksme, kā arī ielu un piebraucamo ceļu kopšana ar mehāniskajiem līdzekļiem.

Sadovskis norādīja, ka nav runa par automašīnas notīrīšanu, bet teritoriju ap automašīnu. Šīs normas mērķis ir novērst situācijas, ka ilgstoši ielas malā novietota automašīna traucē speciālajai tehnikai notīrīt sniegu.

Saistībā ar šo pārkāpumu RPP Policijā saņemti vairāki izsaukumi.

Pretēji sociālajos medijos izplatītajai informācija, ka policisti izraksta 350 eiro sodus, Sadovskis uzsvēra, ka līdz šim neviens sods par šīs normas pārkāpšanu nav piemērots. Turklāt minētā summa ir maksimālais iespējamais sods.

Sadovskis arī skaidroja, ka gadījumā, ja tiek sākts administratīvā pārkāpuma process par pārkāpumu, katrs gadījums tiek vērtēts individuāli un tiek ņemti vērā visi apstākļi, vai īpašnieks bijis slims un nav varējis notīrīt sniegu, vai auto īpašnieks bijis izbraucis uz ārzemēm u.c.

LETA jau ziņoja, ka Rīgā par savlaicīgi neiztīrītām autostāvvietām un sabiedriskā transporta pieturām uzņēmējiem piemēroti līgumsodi, pirmdien žurnālistus informēja Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

Viņš uzsvēra, ka ielu un ietvju tīrīšana intensīvas snigšanas apstākļos noritējusi apmierinoši. Savukārt ar autostāvvietu un pieturvietu tīrīšanu atbildīgais uzņēmums neesot varējis tikt galā.

Gan "Rīgas satiksme", gan Ārtelpas un mobilitātes departaments fiksējuši vietas, kur sniegs nav notīrīts, un atbildīgajiem uzņēmumiem tiks piemēroti līgumsodi.

Lange uzsvēra, ka pašvaldības izvirzītais mērķis nav mainījies. Nepieciešams panākt, lai pilsētā ir ērti un droši pārvietoties un pie tā tiekot strādāts.

Viņš atzina, ka problēmas ir trešās kategorijas ielās, kur gar ielu malām ir novietotas automašīnas, kas neļauj iztīrīt ielas.

Šī situācija pārrunāta arī pašvaldības policiju, kas aktīvāk brīdinās autovadītājus, ka viņu pienākums ir notīrīt sniegu ap automašīnu, ja viņi automašīnu tur konkrētajā vietā ilgāk nekā trīs dienas. Tāpat tiks sniegta informācija par ielu tīrīšanu, lai autovadītāji pārvietotu savas automašīnas, ļaujot sniega tīrītājiem veikt savus pienākumus.

 
Visi komentāri
 
650 5.decembris 2023 19:01
0 0 Atbildēt

Kā tā? Sodi visos iespējamajos veidos un plašsaziņas līzekļos skaļi oficiāli izsludināti, bet sodīto joprojām nav? Gadījumā nav kāds sakars ar demagoģiju un/vai pat ar tā dēvēto Ārtelpas psihisko teroru?

Nja 6.decembris 2023 7:50
6 1 Atbildēt

Kādreiz izlasi ko sodīja. Firmu kam jātīra stāvvietas ielas malās!

650 6.decembris 2023 12:31
0 1 Atbildēt

Tu te man neplāties,es pats zinu, ko man jālasa.Es izlasīju Virsrakstu! Izlasi arī tu un pastāsti/man,KAS tur rakstīts par sodīšanu ;p

Kā arī,citā lohresursā es izlasīju,ka sodīti esot jau vismaz 150gab.Nu kā lai Lohs noorientējas šajā tik informatīvajā passaulē..

0pis 5.decembris 2023 19:33
18 2 Atbildēt

Eju pa ietvi, pie krustojuma apstājas krossūdkupena. Ar veceni iekšā - pa priekšas logā izkasītu cokumi spīd divas peles acis. Viss pārējais apsnidzis.

Vot tajā brīdī es gribēju būt policists - rautu šo malā un drātētu ar sarullētu protokolu  turpat uz vietas, kamēr trulā būtne sāktu nojaust ka viņai nav taisnība.

imzz 6.decembris 2023 13:26
0 0 Atbildēt

Un, ja būtu stirnas acis, pats viņai to auto notīrītu ?;)

ZZZZ 5.decembris 2023 19:42
4 0 Atbildēt

Opis ko pisējies, viņa tak sniegu izveD.

Sergejs 6.decembris 2023 9:36
2 0 Atbildēt

A, nu ja😁

Eee, bet krava tak nav nostiprināta - kur štropes, tīkls u.t.t.?

es 6.decembris 2023 7:02
4 0 Atbildēt

Ziema ir labākais laiks tos graustus aizvākt uz šrotu. Var skaidri redzēt, ar kuriem auto netiek braukts. Cik bija dienas jānostāv vienā vietā, lai piespiedu kārtā aizvāktu?

iJuris 6.decembris 2023 8:53
4 0 Atbildēt

Vai ilgstoši stāvošie velosipēdi arī ir tajā saraksta?

0pis 7.decembris 2023 9:55
0 0 Atbildēt

Nuja, tie traucē tīrīt ielas. iJuris savējo pieslēdza un aizgāja rakstīt komentus.

ZZZZ 6.decembris 2023 10:10
0 0 Atbildēt

Kā sacīt jāsaka, cita kaudzē adatu redz...Bet savā baļķī? Koa?

Nja 6.decembris 2023 10:20
6 0 Atbildēt

Zini kā ir, kā tad lai iztīra to ielu, ja stāv kaudze ar nekustamiem īpašumiem? Pašvaldībai atmaksa ir, a kāda ir tav atmaksa netīrīt? Pie mums tas ir pieņemts, nodirst citus, kamēr pats savu darbu nav izdarījis. Es pat privātā teritorijā eju tīrīt savu auto, lai ir sakopts ap to.

ZZZZ 6.decembris 2023 11:49
1 0 Atbildēt

Visiem džiPistiem un ownerkrosistiem

ZZZZ 6.decembris 2023 11:49
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti