Kopš kura laika labā prakse ir nodokļu maksātāju naudu tērēt kā atbalstu privātajiem auto? 1.daļa (+ VIDEO) 23

 
iAuto | 8.oktobris 2024 11:46

Uzsāksim diskusiju, kāpēc vispār ir nepieciešamas valsts un ES dotācijas elektroauto iegādei un uzlādes infrastruktūrai.

iAuto.lv redaktors Māris Ozoliņš uzskata, ka dotācijas elektroauto un hibrīdauto iegādei privātajam transportam nav nepieciešamas un kaitē valsts ekonomiskajai attīstībai.

Ņemot vērā būtisko elektroauto cenu kritumu, pirmās valsts investīcijas ir zaudētas un jaunu elektroauto cenas vērtības kritumu.

Neliels ieskats izlietotajās summās - https://ekii.lv/index.php?page=atbalsts-transportlidzekliem

Lasi vēl iAuto par šo tēmu:

Elektroauto testi:
 
 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 8.oktobris 2024 15:15
10 0 Atbildēt

Marš atpakaļ uz skolu un/vai pie grāmatām CO2 apkarotāj !

Tas ko var un vajag apkarot ir sīkās daļiņas pilsētvidē ... bet tad atkal mūsu platuma grādos bez piemēram smilšu kaisīšanas būs grūti ziemā kaut kur braukt vai iet ... būs daudz smadzeņu satricinājumu un lauztu kaulu ...

Pļurkt 8.oktobris 2024 15:04
5 0 Atbildēt

Eļektričku atbalsts ir atbals turīgajam slānim, kas var atļauties nopirkt vai uzcelt privātmāju un pievilkt pie tās kabeli ar pietiekamu jaudu uzlādi un visam pārējam!!

Tie nabadzīgākie kas mitinās soc laiku dzīvbokļos pat ar visu atbalstu nevar nopirkt eļektričku!!!

+ kāds vēl atbalsts - tā visa ir viena vienīga zaļo afēra vispasaules mērogā!

imzz 8.oktobris 2024 13:53
5 0 Atbildēt

Pabalsts luksus priekšmeta iegādei ir diezgan savāda lieta. Tā jaunās tehnoloģijas ( viedtālruņi, internets ), kas sabiedrībai tiešām vajadzīgas, un tirgus, tātad, pieprasa, aiziet "rūkdamas bez jebkādām subsīdijām.

Bez tam ES nupat padarīja dārgākus Ķīnas auto ar 35% tarifu, un 10% jau bija priekšā, starp citu. Tātad, 45% kopā. Līdz ar to Eiropas ražotāji aizslaucīja konkurenci, ar to padarot pašu ražojumus dārgākus.

"LONDON, Oct 4 (Reuters) - The European Union backed tariffs of up to 45% on imported Chinese electric vehicles (EVs) on Friday as it looks to counter Beijing's subsidies for automakers now targeting Europe."

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā motociklists taranē ekskavatoru (+ VIDEO) 3

Grūti izskaidrojamais motociklista manevrs noticis netālu no Rjazaņas. "Kaskadieris" smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Lasīt vairāk

 

Bez 50 000 eiro nekā - Volkswagen laiž klajā “pliko” ID.Buzz (+ FOTO) 10

Elektriskās piedziņas busiņam noņemtas gandrīz visas ekstras, kas dara to glītāku, taču cena tik un tā paliek nepatīkami augsta – vismaz 49 998 eiro. Lasīt vairāk

 

Amerikāņi steidz iepirkt "nāvējošāko automašīnu ASV" 9

Izrādās, cenai ir nozīme, jo pircēju tā pievilina vairāk nekā ekspertu neglaimojošais vērtējums. Lasīt vairāk

 

ES valstis atbalsta papildu ievedmuitu, Vācija uzskata, ka tā ir kļūda 7

Neraugoties uz Vācijas paustajām bažām, lielākā daļa ES valstu ir atbalstījušas papildu tarifus līdz pat 35,3% apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti