Lai veicinātu satiksmes drošību, "Bolt Drive" bloķējis lielu skaitu pārgalvīgu autovadītāju 2

 

Foto: Publicitātes foto

Bolt | 21.oktobris 2024 9:38

2024. gada 21. oktobris, Rīga – Atsaucoties uz pēdējo mēnešu laikā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistītas koplietošanas automašīnas, automašīnu koplietošanas pakalpojuma sniedzējam “Bolt Drive” pieejamie dati liecina, ka negadījumi ar uzņēmuma nomas automašīnām notiek aptuveni 0,01% braucienu.

Lai samazinātu potenciālu negadījumu skaitu, nozīme ir arī tam, ka no platformas tiek izslēgti pārgalvīgi autovadītāji. Tādēļ kopš 2022. gada septembra, kad “Bolt” uzsāka šī pakalpojuma sniegšanu Latvijā, no “Bolt Drive” platformas izslēgti jau vairāk nekā tūkstotis lietotāju.

“Bolt Drive” vadītājs Latvijā Edvīns Kažoks norāda: ““Bolt” galvenā prioritāte ir nodrošināt gan lietotāju, gan sabiedrības drošību, vienlaikus uzlabojot mobilitāti pilsētās. Tādēļ mēs liekam lielu uzsvaru uz ceļu satiksmes drošību, izstrādājot un piedāvājot arvien jaunus tehnoloģiskos risinājumus un izglītojošus pasākumus lietotāju braukšanas kultūras uzlabošanai. Kopumā satiksmes negadījumu skaits, kuros iesaistītas “Bolt Drive” automašīnas, ir neliels – no statistikas varam secināt, ka negadījumi, kurus izraisījuši "Bolt Drive" lietotāji, notiek 0,01% no visiem braucieniem. Galvenokārt tie ir negadījumi, ko izraisa lietotāju neuzmanība, kārtīgi neizvērtējot apkārtējo vidi un blakus esošos šķēršļus, piemēram, novietojot automašīnu atpakaļgaitā vai mainot braukšanas joslas.”

Lai gan negadījumu procentuālais īpatsvars gadu laikā kopumā ir saglabājies nemainīgs, tiek novērots aizvien mazāk smagu negadījumu, kuru rezultātā automašīnas ir nepieciešams norakstīt. “Salīdzinot ar pagājušo gadu un automašīnu klāsta pieaugumu, braucienu skaits ir palielinājies par apmēram 40%, taču to automašīnu skaits, kas bojājumu dēļ jānoraksta – šogad, ir sarucis par apmēram 20%,” papildina Edvīns Kažoks.

Cīņa pret ātruma pārkāpējiem

“Bolt Drive” stratēģija ietver gan preventīvus pasākumus, gan problemātisko un pārgalvīgo autovadītāju sodīšanu. Par pirmo pārkāpumu, piemēram, ātruma pārsniegšanu, lietotājam tiek nosūtīts brīdinājums. Savukārt, ja pārkāpumi turpinās, tiek piemēroti stingrāki pasākumi, kas var novest pie lietotāja neatgriezeniskas bloķēšanas no platformas. Tāpat “Bolt Drive” ir ieviesis stingrākus sodus lietotājiem par ātruma pārkāpšanu līdz pat 250 eiro apmērā.

Lai ātri un efektīvi noteiktu un ierobežotu agresīvus braucējus, “Bolt” turpina aktīvu sadarbību ar Valsts policiju, savā starpā apmainoties ar noderīgu informāciju un organizējot pārbaudes, lai palīdzētu aizturēt satiksmes noteikumu pārkāpējus un izglītotu lietotājus par nomas automašīnu izmantošanu. Autovadītāji, kuri ir izraisījuši avārijas, ir pieķerti braucam alkohola vai citu vielu reibumā, vai ir ļāvuši savu profilu izmantot trešajām personām, tiek neatgriezeniski bloķēti no platformas.

Jāpiebilst, ka pavisam jauni “Bolt Drive” transportlīdzekļi ir aprīkoti ar papildu modernām drošības sistēmām, piemēram, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, līnijas maiņas brīdinājuma sistēmu, sadursmes noteikšanas sistēmu un citām. Tāpat automobiļi ir aprīkoti ar telemetrijas sistēmu, kas uzrauga lietotāju braukšanas paradumus.

Kā rīkoties, ja notikusi avārija ar “Bolt Drive” automašīnu

“Bolt Drive” lietošanas noteikumi, līdzīgi kā tradicionālajā automašīnu nomā, paredz, ka par visu, kas notiek ar automašīnu nomas laikā, ir atbildīgs auto iznomātājs. Gadījumā, ja ir notikusi avārija vai auto ir nozagts un pie stūres atrodas nepiederoša persona, aicinām lietotājus rīkoties tāpat, kā ar privāto automašīnu – nepieciešamības gadījumā vispirms jāsazinās ar neatliekamo medicīnisko palīdzību un policiju, bet pēc tam jānofotografē automašīnai nodarītie bojājumi un ar lietotnes starpniecību jāinformē mūsu klientu apkalpošanas dienests par negadījumu.

Ja lietotājs, iekļūstot autoavārijā savas vainas dēļ, rīkojas saskaņā ar “Bolt Drive” lietošanas noteikumiem, viņam būs jāsedz zaudējumu pašrisks līdz 750 eiro apmērā. Taču, ja lietotājs ir bijis iesaistīts autoavārijā, ko izraisījusi trešā persona, viņam nebūs jāmaksā pašrisks par zaudējumiem – visus zaudējumus segs trešās personas apdrošināšana. Gadījumā, ja lietotājs ir izraisījis autoavāriju agresīva braukšanas stila, ātruma pārsniegšanas vai alkohola reibuma dēļ, autovadītājam jāsedz visi ar negadījumu saistītie izdevumi un viņam tiek piemērots papildu naudas sods 2000 eiro apmērā, bet lietotāja profils tiek bloķēts bez iespējas to jebkad atjaunot. Savukārt, ja lietotājs izraisa negadījumu un neinformē par to “Bolt” un attiecīgos dienestus, pametot notikuma vietu, viņam tiek piemērots līdz 3000 eiro liels naudas sods, kā arī jāsedz visi ar negadījumu saistītie zaudējumi. Arī šādā gadījumā lietotāja profils tiek neatgriezeniski bloķēts.

Uzņēmums atgādina, ka tuvojoties ziemai ikvienam lietotājam ir jāpārliecinās par spēju vadīt automašīnu sarežģītos laikapstākļos, kā arī jābūt piesardzīgiem un, bremzēšanas distancei palielinoties, jāievēro lielāks attālums no citiem transportlīdzekļiem, lai izvairītos no nevēlamām sadursmēm.

"Bolt Drive" koplietošanas automašīnas šobrīd pieejamas klientiem Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jūrmalā, Baltezerā, Ādažos, Carnikavā, Garciemā, Salaspilī, Ķekavā, Baložos, Medemciemā, Jaunmārupē, Vecāķos, Ikšķilē, Ogrē, Tukumā, Vangažos, Garkalnē, Siguldā, Olainē, Jelgavā un Baldonē.

 
Visi komentāri
 
Jūrmalnieks 21.oktobris 2024 11:53
2 0 Atbildēt

Visiem skaidri un gaisi paziņo '3 stike' metodi.

 Bsos brīdinajumus nopelni par katru ātruma pārsniegšanu pilsetā virs 10km/h, ārpus pilsētas virs 15km/h

Agresīvas gāzēšanas un bremzesanas(ko visu nolasa un jau tagad redz) saņem šo brīdinajumu, sasniedzot 3 brīdinajumus konts tiek bloķēts uz mēnesi.

Pēc meneša ja vēlreiz sasniedz, tad konts tiek bloķēts uz 3menesiem.

Pēc šī laika ja velreiz sasniedz, tad acīmredzami neesi pārdomājis savu braukšanas stila manieri, tādejādi Konts uz visiem laikiem tiek bloķēts un tiek lieks piereģistrēties no jauna!

😉 Bet nu naudas peļņas masīna ir svarīgāka par satiksmes drošību, tad visi šie koplietošanas auto vadītaji, bez smadzenēm tik gāzē jo nav savs auto, nav jālej bākā pa savu naudu, kā arī grib ietaupīt centus no brauciena patēretā laika.

650 21.oktobris 2024 14:21
0 0 Atbildēt

Cerams, ka bolts būs Pirmais, kurš saviem tiem bandītiem ieskrūvēs Boltu jau no Pirmā pārkāptā km/h.

Ieskaitot tos savus komerciālās mašīnpeļņas bandītus, kuri ir pārņēmuši visu pilsētu taksomotoru jomā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģēdija Vācijā: jaunieši bez tiesībām izraisa smagu avāriju (+ FOTO) 7

Viens cilvēks gājis bojā, divi smagi ievainoti – tāds ir iznākums avārijai netālu no Vācijas pilsētas Bretenas, ko izraisīja divi jaunieši, kas pie stūres bija sēdušies bez vadītāja apliecības. Lasīt vairāk

 

Vecrīga kļuvusi par elektroauto bezmaksas stāvlaukumu (+ VIDEO) 7

Braukšana pa sabiedriskā transporta joslām un bezmaksas stāvvietas Rīgas centrā ir dažas no priekšrocībām, kas vismaz daļai jaunu auto pircēju liek izšķirties par labu elektroauto, kas joprojām ir dārgāki par benzīna un dīzeļa spēkratiem. Lasīt vairāk

 

Nissan Murano sasniedzis ceturto paaudzi (+ FOTO) 2

No jaunākajām vēsmām japāņu krosovers bija izvairījies 10 gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Mazauto izslīd uz rudenīgās šosejas (+ VIDEO) 21

Video autors vērš uzmanību uz to, ka rudens apstākļos riepu faktoram ir arvien lielāka nozīme. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti