"Nissan" izgatavojis 100 000 "Leaf" elektromobili (+ foto) 4

 

Nissan Leaf īpašā jubilejas versija Foto: Publicitātes foto

iAuto | 21.janvāris 2014 7:45

"Nissan" izgatavojis simttūkstošo "Leaf" eksemplāru, jubileja atzīmēta ar īpašu versiju, kas aplīmēta ar 100 000 monētām.

Kamēr tādam modelim kā "Volkswagen Golf" 100 000 pārdotu eksemplāru ir dažu viena gada mēnešu jautājums, "Nissan," lai sasniegtu analogu rezultātu bija vajadzīgi trīs gadi.

Un tomēr, tas ir izcils sasniegums, lai neteiktu vairāk, tā iemesla dēļ, ka 2010.gadā ieviestais "Leaf" ir elektromobilis, turklāt – visvairāk pirktais pasaulē. Atzīmējot panākumu, "Nissan" Lielbritānijas Sanderlendas rūpnīcā izgatavots jubilejas eksemplārs ar īpašu apdari no 100 000 naudas gabaliem, ko veido 50 000 divu pensu monētas un 50 000 divu centu nomināli. Monētas simbolizē naudas daudzumu, kas jāizdod, lai ar "Nissan Leaf" veiktu vienu jūdzi (2 pensi) vai vienu kilometru (2 centi).

Lai aplīmētu jubilejas eksemplāru, trīs cilvēku komanda strādāja septiņas dienas. Šobrīd par 500 kilogramiem smagākais jubilejas eksemplārs izlikts apskatei pie "Nissan" dīlera Vinčesterā. Piebildīsim, ka tieši šis dīleris pārdeva "Leaf" simttūkstošo eksemplāru zobārstam Bretam Garneram (attēlā - kopā ar sievu), kas elektromobili izmanto kā galveno pārvietošanās līdzekli. Garneru pārim ir otrs automobilis ar konvenciālo dzinēju, taču tas tiek lietots reti. 

Nissan Leaf Nr` 100 000 un tā īpašnieki Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 22.janvāris 2014 11:41
0 0 Atbildēt

Interesanti, cik km ar to Leafu var nobraukt tādā laikā, kāds Latvijā ir pašlaik ? Ziemas tumšais laiks (gaismas), aukstais laiks (auto apsilde, appūtes ventilacija logiem) + vēl akumulatoru kapacitāte pie -15 grādiem. Diez vai ar vienu uzlādi no Jūrmalas uz Rīgu un atpakaļ varētu tikt ? Man joprojām Opel amperas risinājums šķiet pārliecinošāks un drošāks.

Vārds 22.janvāris 2014 20:03
0 0 Atbildēt

Opel ampera nav elektromobilis, bet gan hibrīds.

es 7.aprīlis 2014 17:20
0 0 Atbildēt

Hibrīds točna nav:)

andzins1111 22.janvāris 2014 20:34
0 0 Atbildēt

Un kādi 90% no tiem Leaf ir valsts iestāžu vai pašvaldību pirkums. Tad vēl pāris privātie, kas saņēma to "eco" tranporta atlaidi. Tātad īstenībā viss šis eksperiments pārsvarā tiek apmaksāts no nodokļu maksātāju kabatām.

Un man nav saprotams, kurā brīdī šis auto kļūst par ekoloģisku? Elektrības ražošanā visā pasaulē tāpat dominē videi nedraudzīgie risinājumi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti