Ar gāzi darbināmais „VW Golf” universāls jau pasūtāms (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 3.februāris 2014 12:41

„Volkswagen” iekļāvis modeļu piedāvājumā jaunu „Golf Variant” universāla modifikāciju – modeli „Golf Variant TGI Blue Motion,” kas var darboties ar dabasgāzi. Vācijā šī modeļa cenas sāksies no 24 400 eiro.

„Volkswagen Golf Variant TGI Blue Motion” iebūvēts 110 ZS jaudīgs četrcilindru benzīna dzinējs, kas pielāgots tā, lai varētu darboties ar augsto 130 ROZ oktānskaitļa degvielu un uz 100 kilometriem iztikt ar 3,5 kg dabasgāzes.

Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā šīs degvielas pašreizējo cenu (Vācijā), 100 kilometru distancei pietiek ar aptuveni 3,75 eiro. Salīdzinot ar parasto universālu, „Variant TGI Blue Motion” modifikācijas kaitīgo CO2 izmešu daudzums ir par 25% mazāks – vien 95 g/km.

Ar gāzi universāls spēs nobraukt 430 km, bet turpinot ceļu ar benzīnu kopējā distance pagarinās līdz teju 1400 km.

Foto: Publicitātes foto

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
TDIOTS 3.februāris 2014 18:27
5 0 Atbildēt

Ar gāzi darbināmais „VW Golf” universāls jau pasūtāms ...... _irst , jo LV ir veselas 0,5 CNG uzpildes stacijas :P

vffv 4.februāris 2014 10:57
2 0 Atbildēt

Šis raksts LV iedzīvotājam ir tik pat vērtīgs kā ziņas par Šņivas ražošanas aktualitātēm Krievijā

nomiks 4.februāris 2014 10:39
1 0 Atbildēt

Ir viena CNG uzpildes stacija, bet tā atrodas Latvijas Gāzē slēgtā teritorijā un paredzēta vienīgi Latvijas Gāzes transportlīdzekļu uzpildei.

Tīri tehniski ir iespēja veikt uzpildi arī kaut vai no savas privātmājas dabasgāzes pievada, bet tad ir jāiegādājas speciāls kompresors (nav lēts), kā arī ir jāuzstāda atsevišķs gāzes skaitītājs. Un šādai dabasgāzei tiek piemērots ļoti lielas akcīzes nodoklis, kas dabasgāzi padara konkurētnespējīgu attiecībā pret pārējiem degvielas veidiem, ir īpaši sašķidrināto propāna gāzi (LPG)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti