Prezentēts modernizētais "Ford Focus" (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 24.februāris 2014 11:58

"Ford" atklājis modernizēto kompaktās klases modeli "Focus." Pārveidotā "Focus" pirmais iznāciens notika Barselonas "Mobile World Congress," bet marta sākumā tas piedalīsies arī Ženēvas autoizstādē.

Foto: Publicitātes foto

Jaunajam modelim ir pilnībā pārveidota priekšpuse ar jaunu buferi, radiatora resti, motora pārsegu, galvenajiem un miglas lukturiem, savukārt aizmugurē izmaiņu tikpat kā nav – mazliet savādāka forma piešķirta vien lukturiem un bufera dekoratīvajiem elementiem.

Foto: Publicitātes foto

Salonā iebūvēta jauna centrālā konsole ar klimatkontroles vadību un multimediju sistēmu, modernizēts stūres rats. Viduskonsolē pie ātrumpārslēga izvietots neliels nodalījums ar USB pieslēgvietu, kas nodrošinās ar strāvu dažādus ārējos patērētājus, bet regulējamie glāžu turētāji ļaus ievietot dzērienus ar 0,4-1 litra tilpumu.

Foto: Publicitātes foto

Modernizētais "Focus" kļūs par pirmo "Ford" modeli Eiropā, kas būs apgādāts ar jauno multimediju sistēmu SYNC2. Sistēma komplektēta ar astoņu collu skārienjutīgu ekrānu un navigācijas sistēmu ar balss vadību.

Motoru klāsts papildināts ar diviem 1,5 litru dzinējiem: EcoBoost benzīna agregāts attīsta 150-180 ZS, bet TDCi dīzelis – 95-120 ZS. Piedāvājumā paliek arī 1 litra EcoBoost benzīna motors ar 100 ZS jaudu.

Foto: Publicitātes foto

150 ZS jaudīgā Duratorq TDCi divlitru dīzeļdzinēja patēriņš samazināts par 14% (komplektā ar 6 MK), bet kombinācijā ar sešu pakāpju Powershift automātisko kārbu tas patērē par 13% mazāk. Nākamgad ražotājs sola vēl divas ekonomiskas versijas ar sešu pakāpju Powershift kārbu – tandēmā ar 120 ZS TDCi dīzeli un 125 ZS EcoBoost benzīna agregātu.

Foto: Publicitātes foto

Modernizētais "Focus" apgādāts ar daudzām palīgasistentu sistēmām no kurām atzīmēsim dažas: ACC adaptīvā kruīzkontrole ar FA ("Forward Alert") funkciju, kas uztur konstantu distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, uzlabota My Key sistēma ar dažādām iespējām, piemēram, to var ieprogrammēt tā, ka automašīna nevarēs pārsniegt noteiktu maksimālā ātruma robežu, ja tā nodota gados jaunu ģimenes locekļu rīcībā, uzlabota parkošanās palīgsistēma un "Cross-Traffic Alert" funkcija, kas brīdina par automašīnām, kas nonāk 40 m zonā pa labi un pa kreisi no automašīnas aizmugures.

Modernizētais "Ford Focus" tiks piedāvāts 140 pasaules tirgos. 

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
Anziz 24.februāris 2014 14:28
1 2 Atbildēt

tā mašīnas pakaļa tik veca kā pasaule :D Gribēju foķi, bet paņēmu pasātu CC, jo nepatīk šiem pēcpuse. Vai tad nevar ko modernu izdomāt

andzins1111 24.februāris 2014 17:04
0 0 Atbildēt

Kāpec mainīt to ko tāpat pērk. Varbūt tieši atšķirīgas dizaina līnija cilvēkus vairs neuzrunās.

Audit 24.februāris 2014 14:42
2 0 Atbildēt

Nu Tu salīdzināji! Saprastu Focus un Golf Variant, bet ne jau CC. Pilnīgi dažādās klases autiņi.

Krotow 24.februāris 2014 15:16
0 0 Atbildēt

Ansi, pasāts jau pavisam citas klases auto. Varbūt arī Polo ar Touareg salīdzināsi? :)

Fordam tagad ielas auto līnija būs pārdizainēta no Fiestas līdz Mondeo vienā izskatā. Šo fokusu no priekšas bezmaz var sajaukt ar Fiestu. Iekšā gan viss pa vecam. Navigācija diez vai būs bāzes komplektā. Pārējais ir +/- tas pats kā manam 2012. gada fokusam. Jāpagaida, kad šos uz Latviju atvedīs un būs iespēja izmēģināt pašam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 12

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti