Mobilā aplikācija ļauj ielauzties jauno "BMW" elektronikā 7

 
iAuto | 2.februāris 2015 8:07

"BMW" "ConnectedDrive" multimediju sistēmā atklāts drošības caurums, kas ļauj pieslēgties automašīnas elektronikai ar speciālas programmas un mobilās aplikācijas palīdzību. Šobrīd sistēmas nepilnība jau esot likvidēta.

Satraucošas ziņas pienākušas no Vācijas – ADAC eksperti atklājuši, ka ar mobilā tālruņa un speciālas programmas palīdzību zagļi var ielauzties modernajos "BMW" automobiļos, nozagt mantas vai aizdzīt pašu transportlīdzekli.

Kā noskaidrojuši ADAC speciālisti, visievainojamākā vieta moderno "BMW" konstrukcijā ir "ConnectedDrive" multimediju sistēma. Šī tehnoloģija tika izgudrota tādēļ, lai ar viedtālruņa palīdzību varētu  pārvaldīt dažas automobiļa funkcijas, piemēram, atvērt durvis vai kontrolēt klimatkontroles darbību, taču izrādās, ka tieši tas atvieglojis darbu arī ļaudīm ar sliktiem nolūkiem.

Lai iekļūtu "BMW" salonā zaglim pietiek ar viedtālruni, kuram uzinstalēta speciāla programma. Ielaušanās briesmām pakļauti 2,2 miljoni "BMW," "Mini" un "Rolls-Royce" – visi modeļi, kas izlaisti no 2010.gada marta un apgādāti ar "ConnectedDrive" sistēmu.

Par caurumu drošības sistēmā ADAC Bavārijas autoražotāju informējis jau 2014.gada vasarā un "BMW" tagad apstiprinājis, ka kļūme novērsta. Ierašanās dīleru centros nebija nepieciešama, jo sistēmas modernizācija veikta automātiski, izmantojot internetu, skaidro "BMW."   

 
Visi komentāri
 
raimis 2.februāris 2015 9:55
13 2 Atbildēt

Protams priekš izstādes un frīkiem mašīnā ir vajadzīgs viss, lai nošokētu pilnīgi neadekvātas būtnes. Pārējiem cilvēkiem visa tā elektronika jau ir par daudz un sāk traucēt vienkāršu braukšanu.

Doom 2.februāris 2015 10:00
5 0 Atbildēt

"Lielais brālis" drīz kontrolēs visu

Par Taisnību 2.februāris 2015 10:57
1 1 Atbildēt

Tas tak Forši!

Neticu 2.februāris 2015 14:39
0 1 Atbildēt

Tad jau viens labs hakeris varēja(varēs) atvērt durvis uzreiz 2,2 mil BMW tīri pa internetu. Tādu adatu man nevajag.

zz 2.februāris 2015 16:57
4 1 Atbildēt

lai parastā servisā izdarītu diagnostikas un elementārus remontus drīz jau vajadzēs 5000 eur vērtas oriģinālās ražotāju datorierīces + tūkastošiem euro katru gadu par programmas atjaunošanai, jo visi interfeisi un visi kompji ir kodēti tā lai tikai dīleri tiek klāt (līdz ar to remonta izmaksas var būt kosmiskas - jo neviens cits jau kjlāt netiks).... bet zagļiem atkal pietiks ar torrentu apmeklējumu lai izdarītu visu nepieciešamo... lūk jums modernās tehnoloģijas - patērētaju ērtībam :D

kasinsh79 3.februāris 2015 14:02
0 0 Atbildēt

Parastā servisā JAU lielai daļa modernu autiņu vairs sen nav, ko darīt. Tā ir realitāte.

Krotow 2.februāris 2015 23:59
0 0 Atbildēt

"Forši" ir tas, ka minetajiem auto modeļiem auto vadības dators pieejams pa tiešo no interneta un tas tiešām paver neierobežotas iespējas. Tiem, kuri vēlas padarīt auto īpasniekiem "jautrāku" dzīvi tai skaitā :P Ar ko viņus arī apsveicu.

Vienīgais no "gudrajām" lietām, ko gribās auto panelī, ir Waze. Kaut vai Waze ekranu no telefona. Datoram, kas apkalpo ekrānu, jābūt atvienotam no auto vadības datora. Tad arī nebūs jāuztraucas par uzlaušanu. Pārējais nav aktuāli.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti