Kia Sorento saņem prestižo dizaina balvu 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Kia | 5.februāris 2015 7:27

Kia Motors turpina saņemt balvas par izcilo dizainu, pirmo reizi “iF dizaina balvu” saņem arī zīmola SUV flagmanis – jaunais KIA Sorento.

Pasaulē atzītās dizaina balvas žūrija pagodinājusi trešās paaudzes Sorento, kas pārdošanā nonāks šī gada martā, ar balvu kategorijā “Produkts”. Tāpat jaunais modelis tiek apbalvots par kvalitatīvo dizainu kopumā, balstoties uz tādiem kritērijiem kā apdare, inovācijas, ietekme uz vidi un drošība.

  • Trešās paaudzes Kia Sorento saņem prestižo ‘iF dizaina balvu”
  • 2015. gada martā pilnībā jaunais Sorento nonāks pārdošanā visā Eiropā

Pilnībā jaunais Kia Sorento ir septītais KIA modelis, kas saņem iF Dizaina balvu. Kopš 2010. gada katru gadu vismaz vienu no šīm, daudzu kārotajām, balvām iegūst Kia Motors, tās jau saņēmuši modeļi Kia Venga, Sportage, Picanto, pro_cee'd un Soul.

Foto: Publicitātes attēls

“Esmu ļoti lepns par šo Kia Sorento iegūto balvu, jo tā ir atzinība par sasniegto kvalitāti,” saka Pīters Šraiers (Peter Schreyer), Kia Motors Corporation un Hyundai Motor Company prezidents un Dizaina nodaļas vadītājs.

“Kia Sorento apvieno klasisko SUV stāju ar pirmšķirīgu izskatu un sajūtām, kas īpaši izpaužas auto salonā. Kia Sorento piedāvā ļoti augstu dizaina kvalitāti un vērtību par pieņemamu cenu. Tas galvenokārt ir mūsu starptautiskās komandas sasniegums, un šis ir vēl viens iemesls, kāpēc esmu tik gandarīts par saņemto balvu.”

Jauno Kia Sorento radījusi dizaina grupa Namijangā, Korejā, kurai asistēja Kia dizaina centri Frankfurtē, Vācijā un Irvainā, Kalifornijā.

Daudzpusība, augstākās tehnoloģijas un jauna visu riteņu piedziņas sistēma

Jaunais Kia Sorento ir stilīgs un praktisks SUV, kam piemīt īpaša daudzpusība un praktiskums. Nogludināts, uz aizmuguri atvirzīts profils un nogludināta plūdlīnija piešķir Kia Sorento lokanu, elegantu izskatu. Arī ietilpīgajā salonā ir ievērots horizontālo līniju koncepts, kas nodrošina luksusa izskatu un papildina lieliskās sajūtas, ko rada visaugstākās kvalitātes materiāli, kas izmantoti apdarei.

Jaunajam Kia Sorento, kas pieejams ar piecām vai septiņām sēdvietām, garenbāze nav lielāka, taču tas nodrošina vairāk vietas pasažieriem, nekā tā priekšgājējs. Bagāžas nodalījums ir lielāks un, pateicoties sēdēkļu pārbīdīšanai, tas ir vēl universālāks, spējot pārvadāt līdz pat 1.732 litru bagāžas.

Kia Sorento ir jaudīgs un efektīvs 200 ps (147 kW) 2.2 litru turbodīzeļa motors, kā arī četru riteņu piedziņas versija ir papildināta ar jauno Kia Dynamix™ All-Wheel-Drive sistēmu ar griezes momenta vektoru.

Augstākās tehnoloģijas, starp kurām ir arī 360 grādu apkārtskata monitors un gudrā parkošanās sistēma visus manevrus uz ceļa, kā arī pašu parkošanos padara ērtu un vienkāršu. Tāpat pircējs var izvēlēties jaunāko drošības sistēmu, sākot no brīdinājuma par novirzīšanos no joslas; par transportlīdzekļiem, kas tuvojas no aizmugures; zīmju atpazīšanu, līdz pat pielāgojamai kruīza kontrolei.

iF produktu dizaina balva

Kopš pirmās apbalvošanas ceremonijas 1953. gadā iF produktu dizaina balva tiek pasniegta ik gadu un ir viena no pasaulē nozīmīgākajām dizaina izcilības godalgām. Šī godalga ir cēlusies no “Die gute Industrieform” (Labs Industriālais Dizains) produktu šoviem, ko dibināja Hanovers Messe (Hannover Messe), un tagad tā ir viena no pasaules lielākajiem dizaina sacensībām.

iF produktu dizaina balva tiek pasniegta piecās disciplīnās. 2015. gadā uz balvām kandidēja kompānijas no 53 valstīm, iesniedzot 4 783 pieteikumus. Jaunais Kia Sorento tika pagodināts ar balvu kategorijā Automobiļi/ Transportlīdzekļi/ Velosipēdi.  

Oficiālā 2015. gada iF produktu dizaina balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2015. gada 27. februārī Minhenes Radošās Biznesa Nedēļas laikā. Visi uzvarējušie produkti pirmo reizi tiks izstādīti jaunajā iF dizaina izstāžu centrā Hamburgā. Papildus tam uzvarētājus var aplūkot oficiālajā interneta vietnē www.ifdesign.de vai, izmantojot jauno iF dizaina aplikāciju viedtālruņiem.

Par Kia Motors Europe

Kia Motors Europe ir Kia Motors Corporation pārstāvniecība Eiropā, kas nodrošina automašīnu pārdošanu, mārketingu un apkalpošanu. Tās galvenā mītne atrodas Frankfurtē, Vācijā, un šobrīd Kia pieejams 30 Eiropas tirgos.

Par Kia Motors Corporation

Kia Motors Corporation (www.kia.com) - kvalitatīvi automobiļi cilvēkiem, kas jūtas sirdī jauni. Uzņēmums dibināts 1944. gadā, un tas ir vecākais automobiļu ražotājs Korejā. Piecās valstīs ik gadu tiek saražoti vairāk nekā 2,7 miljoni automobiļu, kas tiek pārdoti un apkalpoti ar izplatītāju tīkla starpniecību aptuveni 150 valstīs. Kia strādā vairāk nekā 48 000 darbinieku, un uzņēmuma gada ienākumi ir 43 miljardi ASV dolāru. Kia ir Australian Open tenisa turnīra ģenerālsponsors un Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) oficiālais transporta partneris. Kia Motors Corporation zīmola devīze ir "The Power to Surprise" - "Spēja pārsteigt". Tā atspoguļo uzņēmuma apņemšanos pārsteigt visu pasauli, piedāvājot aizraujošu un iedvesmojošu pieredzi, kas pārspēj gaidīto.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
LMT 5.februāris 2015 17:06
1 0 Atbildēt

Tāds V90 vien sanacis!

iAuto 6.februāris 2015 7:41
1 0 Atbildēt

Jā, no priekšpuses tā varētu būt!

sub 10.februāris 2015 13:59
1 0 Atbildēt

Subaru ar atbaidošo nosaukumu LEVORG ir divu galvas tiesu pārāks dizainā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti