"Lamborghini" izgatavo sevišķi vieglu un ātru "Aventador" (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 3.marts 2015 12:03

Itālijas sportkāru ražotājs "Lamborghini" uz Ženēvas izstādi atvedis superauto "Aventador" jaudīgo modifikāciju "LP750-4SV" ("Superveloce").

Viens no galvenajiem uzdevumiem, kas tika izvirzīts konstruktoriem, bija svara samazināšana, tādēļ šajā virzienā tika cītīgi strādāts.

Foto: Publicitātes foto

Vairākas detaļas tika nomainītas pret oglekļa šķiedras analogiem (durvju paneļi, aizmugures antispārns, gaisa atveres un sēdekļu karkasi), bet no vairākām atteicās vispār (multimediju sistēma (pieejama kā papildaprīkojums), salona paklājiņi un daļa salona skaņas izolācijas detaļu). Veikto pārmaiņu rezultātā "Superveloce" svars, salīdzinot ar standarta modeli samazinājies par 50 kilogramiem līdz 1525 kg.

Foto: Publicitātes foto

Zem "Superveloce" motora pārsega atrodas 6,5 litru divpadsmitcilindru atmosfēriskais dzinējs, kura jauda no standarta 700 Zs palielināta līdz 750 ZS. Tas panākts, izmantojot jaunu izplūdes sistēmu un pārveidojot motora ieplūdes sistēmu un gāzu sadales mehānisma konstrukciju. Ražotāja dati liecina, ka no nulles līdz simtam sportkārs paātrinās 2,8 sekundēs un var sasniegt maksimālo ātrumu 350 km/h.

Foto: Publicitātes foto

Komplektācijā ietilpst pilnpiedziņas sistēma ar "Haldex" sajūgu, pašbloķējošais diferenciālis aizmugures asī un elektroniski vadāms priekšējā asī.

Foto: Publicitātes foto

"Superveloce" modelim ir uzlabota aerodinamika, kas nodrošina par 170 procentiem lielāku piespiedējspēku, regulējams aizmugurējais antispārns un jutīgāka stūres iekārta.

750 ZS jaudīgā "Aventador" tirdzniecība Eiropā sāksies pavasarī, automašīnas cena – 327 190 eiro.  

Foto: Publicitātes foto

 

 

 
Visi komentāri
 
LMT 3.marts 2015 12:19
1 1 Atbildēt

Vairāk kartonu salika iekšā vai!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti