"Volkswagen" uzsāk minivena "Touran" ražošanu (+ foto) 8

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 29.maijs 2015 7:32

Šonedēļ no Volkswagen galvenās rūpnīcas konveijera Volfsburgā noripojis pirmais jaunās paaudzes minivena Touran eksemplārs.

Pirmā eksemplāra godu izpelnījies Touran 1,4 TSI Blue Motion Technology ar 150 ZS motoru, baltas Oryx krāsas virsbūvi un Highline aprīkojuma komplektāciju. Jaunais modelis ir par 12 cm garāks, komplektēts ar motoriem, kas ir līdz pat 19% ekonomiskāki nekā iepriekšējās paaudzes agregāti, apveltīts ar jaunām vadītāja palīgsistēmām. Touran ir pilnība no jauna izstrādāta Fold-Flat sēdekļu konfigurācijas sistēma, 47 dažāda lieluma novietnes vadītāja un pasažieru bagāžai, kā arī apjomīga kravas telpa, kas piecvietīgā variantā sasniedz 1040 litrus.

Foto: Publicitātes foto

Vairāk par jauno Touran te:

Otrās paaudzes Touran garums palielinājies līdz 4,53 m (+12 cm), bet riteņu bāze – līdz 2,78 m (+11 cm). Šādi izmēri minivenam ļauj novietoties pa vidu lielākajam Sharan (4,85 m) un Golf saimes jaunpienācējam Golf Sportsvan (4,34 m).

Touran salons ir pilnībā atjaunots un piecvietīgā variantā tā bagāžas nodalījums var uzņemt 1040 litrus (+48 litri), kas pēc ražotāja apgalvojuma ir labākais rādītājs savā klasē, savukārt ar nolaistām aizmugures sēdekļu atzveltnēm iespējams iegūt 1980 litru lielu kravas telpu. Salons kļuvis daudzfunkcionālāks, vieglāk transformējams un pēc sēdekļu atzveltņu nolaišanas grīda tagad ir pilnīgi līdzena. Septiņu sēdvietu tīkotājiem trešā sēdekļu rinda tiek piedāvāta kā papildaprīkojums.

Foto: Publicitātes foto

Motoru klāstā 1,2 litru 110 ZS un 1,4 litru 150 ZS benzīna dzinēji, 1,6 litru 110 un 2,0 litru 150, 190 ZS dīzeļi. Ekonomiskākais benzīna motors ir 1.4 TSI (150 ZS), kas komplektā ar 7-pakāpju divsajūgu DSG kārbu patērēs vidēji 5,4 litrus uz 100 km, bet taupīgākais dīzeļdzinējs – 1.6 TDI (110 ZS), kas kombinācijā ar 7-pakāpju DSG kārbu 100 kilometrus nobrauks ar 4,1 litru degvielas. Visi motori jau sērijveidā aprīkoti ar Start-Stop sistēmu.

Minivena aprīkojumā tagad būs adaptīvā kruīzkontrole, trīszonu klimata kontroles sistēma, Front Assist sistēma, kas brīdina par iespējamo sadursmi ar priekšā braucošo transportlīdzekli un City ārkārtas bremžu sistēma, kas nobremzē automobili, ja vadītājs nereaģē uz priekšā parādījušos šķērsli (darbojas līdz 30 km/h), sistēma, kas brīdina par pārbraukšanu sānu joslai un traucēkļiem, izbraucot no stāvvietas vai garāžas atpakaļgaitā, kā arī Trailer Assist – sistēma, kas atvieglo manevrēšanu atpakaļgaitā tad, kad minivenam piekabināts treileris vai piekabe.

Jāatzīmē, ka jaunā MQB platforma ļāvusi samazināt konstrukcijas svaru atkarībā no versijas līdz pat 62 kg, bet modulārā otrās paaudzes multimediju platforma (MIB) – izvēlēties kādu no piecām radio/multimediju sistēmām, kas komplektētas ar 5-8 collu ekrāniem un digitālo DAB satelīta radio uztveršanas iespēju. Jaunievedumu skaitā Mirror-Link tehnoloģija , App Connect ar Apple Car Play vai Android Auto funkciju, kas savienos jūsu viedtālruni ar automobiļa multimediju sistēmu un ļaus tālruņa saturu kontrolēt ar mašīnas skārienjutīgo ekrānu.

Foto: Publicitātes foto

Pirmoreiz Touran pieejami arī LED starmeši, kas visdārgākajā aprīkojuma versijā būs komplektēti ar dinamisko līkumu izgaismošanas funkciju, diožu dienas gaitas lukturiem un tuvo/tālo gaismu automātisko pārslēgšanās funkciju. Ja minivens aprīkots ar bezatslēgas durvju atslēgšanas/aizslēgšanas un motora starta funkciju, bagāžas nodalījuma vāku darbinās elektropievads, turklāt atvērt to varēs, pavēzējot kāju zem aizmugures bufera. Iespējams, daudziem simpātiska šķitīs vēl kāda funkcija - bagāžas nodalījuma apgaismošanas lampa, ko var izņemt un izmantot kā kabatas lukturīti. Un visbeidzot – tagad Touran komplektēts ar elektrisko stāvbremzi, kas īpaši noderīga tiem, kam grūtības ar braukšanas uzsākšanu slīpumos. 

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 29.maijs 2015 9:12
1 0 Atbildēt

Tak šitādu jau 10 gadus ražo!

iAuto 29.maijs 2015 10:53
0 0 Atbildēt

Izlasi vairāk par virsrakstu pirms komentē - pirmais jaunās paaudzes

LMT 29.maijs 2015 12:03
1 0 Atbildēt

Kāpēc tad virsrakstā to nevar ierakstīt?

ezis71 31.maijs 2015 6:08
0 0 Atbildēt

tad Tu nelasīsi rakstu.

KillerMiller 1.jūnijs 2015 9:01
2 0 Atbildēt

Laikam jauns ir tas, ka līdz šim VW to nesauca par minivenu.

feciic 29.maijs 2015 14:18
2 0 Atbildēt

Diezvai cilvēks parastais uz ielas atsķirs no modeļa, kurš tiek ražots no 2010 gada.

ezis71 31.maijs 2015 6:37
0 0 Atbildēt

Kuram sagādā grūtības uzsākt braukšanu slīpumā tas noteikti brauks ar automātu.

KillerMiller 1.jūnijs 2015 9:00
2 0 Atbildēt

Palielināts Universālis vien ir, ja standartā tikai piecas vietas. Labākā gadījumā mikrovens kā Opel Zafira.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti