Jaunā "Opel Astra" – tagad oficiāli (+ foto) 8

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 2.jūnijs 2015 7:39

"Opel" prezentējis kompaktās klases hečbeka "Astra" jaunās paaudzes modeli, kas plašākas publikas priekšā stāsies septembrī gaidāmajā Frankfurtes autoizstādē. Par 120-200 kg vieglāka, aprīkota ar modernu multimediju sistēmu, kas atbalsta "Goole CarPlay" un "Android Auto," kā pirmais modelis savā klasē komplektēta ar LED matricu lukturiem.

Foto: Publicitātes foto

Jauno modeli ražos uz "General Motors" platformas "D2XX," kas tiek izmantota arī citiem koncerna modeļiem, piemēram, "Chevrolet Cruze," "Volt" vai "Buick Verano." Jaunā "Astra" būs par 23 mm īsāka, bet riteņu bāze saruks par 49 mm.

Foto: Publicitātes foto

Neraugoties uz zaudētajiem milimetriem, automašīnas konstrukcija ir tāda, ka brīvā vieta aizmugures pasažieru kājām gluži pretēji – palielināsies par 34 mm. Tādejādi "Opel" izdevies novērst to, kas klientiem nepatika ceturtās paaudzes (šobrīd tirgū) modelī:  lieli ārējie gabarīti, liels svars ("VW Golf" bāzes versija bija par iespaidīgiem 164 kg vieglāka)  – maz vietas salonā. Arī agrāk pogām un slēdžiem tik pārblīvētais panelis, kas izpelnījās ne mazāk pārmetumu, tagad devis vietu jaunai multimediju sistēmai ar skārienjutīgu ekrānu.

Foto: Publicitātes foto

Sistēma atbalsta "Goole CarPlay" un "Android Auto," kas ļauj dažādu ražotāju viedtālruņus savienot ar automašīnas multimediju iekārtu, bet "OnStar" (visām versijām, izņemot bāzes "Selection" jau no rūpnīcas) funkcija, kas nodrošina piekļuvi diennakts garumā garantētajam atbalsta servisam, "Opel" modeļos izmantota pirmoreiz un pirmajā gadā ir bez maksas, palīdzēs dažādās dzīves situācijās, ieskaitot glābēju dienesta nosūtīšanu uz nelaimes vietu avārijas gadījumā.

Foto: Publicitātes foto

Salonā iekārtota bezvadu pieslēgvieta, kas ļaus izmantot 4G LTE internetu līdz pat septiņām ierīcēm, bet drošības sistēmu arsenālā ir tādas tehnoloģijas kā ceļazīmju atpazīšana funkcijas, aktīvā joslas uzturēšanas palīgsistēma, aklā leņķa asistents, sadursmes novēršanas asistents ar automātiskās bremzēšanas funkciju, kas darbojas ātrumā līdz 60 km/h, kā arī automātiskā parkošanās palīgsistēma, kas noderēs mazāk pieredzējušiem braucējiem.  

Foto: Publicitātes foto

Salonā iebūvēti jaunas konstrukcijas priekšējie sēdekļi (papildmaksa), kas regulējami 18 virzienos, aprīkoti ar ventilēšanas un masāžas funkciju, elektropneimatisko sānu atbalsta regulēšanu. Aizmugurē sēdošie šādu komfortu nevarēs baudīt, ja neskaita apsildes sistēmu, ar kuru apgādāti dīvāna abi malējie zviļņi.

Foto: Publicitātes foto

Motoru piedāvājumu nodrošinās vairāki benzīna un dīzeļa dzinēji. Pirmos pārstāv trīscilindru motors ar viena litra tilpumu un 105 ZS jaudu, kā arī 1,4 un 1,6 litru četrcilindru agregāti ar 145 un 200 ZS jaudu, bet dīzeļdzinēju izvēlē 1,6 litru agregāts, kas pieejams trīs versijās – ar 95, 140 un 170 ZS jaudu. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 2.jūnijs 2015 9:32
1 4 Atbildēt

Tīri glīts, šādā svētku dienā rūsu nepieminēšu!

as 2.jūnijs 2015 10:59
6 3 Atbildēt

Opel jau sen, kopš 1993. g., nerūsē. Tāpēc nezinošajiem ''gudrīšiem'' atgādinu, ka virsbūve ir cinkotā un jau sen ir ar 10 gadu garantiju. Opel ir ļoti laba mašīna :)

Artūrs 2.jūnijs 2015 11:25
3 0 Atbildēt

Tu to nopietni? Man ir Opel astra 2001 gada. Rūsa uz aizmugurējā vāka, uz riteņu arkām un vēl šur tur. Atveru līdzīga gada opel auto ss.lv sludinājumus - tur lielā vairumā tieši tas pats. Pabraucu pa ielu - aizmugurējais vāks zem loga - rūsas standarta vieta šim modelim.

Par kādu 1993.gadu mēs šeit varam runāt?

iAutolv 2.jūnijs 2015 11:37
0 0 Atbildēt

Par cenu - pēc auto-motor-und-sport.de ziņām, bāzes modelim tā nemainīsies (Vācijā - no 16 990)

GB12 2.jūnijs 2015 12:28
1 2 Atbildēt

Rūsa uz bagāžnieka durvīm ir ļoti lielai daļai tā gada universālu, ne tikai opelim, bet tiem pašiem cinkotajiem audi, vw, bmw u.c. Tas pats ar arkām. Viss atkarīgs no tā, kas ar auto bijis iepriekš, pa kurieni braucis, vai ir bijis sists un kā atjaunots. Marka tur ņepričom. Pie tam, "eksperta" lmt žurka rūsē ne mazāk, tikai šams to kaut kā nepiemin, kad parādās raksti par BMW.

Kas attiecas uz garantiju, tā ir 12 gadus, bet pret caurrūsēšanu, nevis rūsas pleķiem. Un arī saglabājas tikai tad, ja reizi gadā veic virsbūves pārbaudi un novērs kasjakus.

Un opelis cinko virsbūves no 1997.gada, sākot ar 2.paaudzes astru.

Aivars 2.jūnijs 2015 10:59
0 1 Atbildēt

Nu man jau dikti patīk! ;-) Nez, cik tad naudiņas būs jāiekrāj, lai pie tādas tiktu?

Artūrs 2.jūnijs 2015 11:28
1 1 Atbildēt

Kas attiecas uz dizainu, tad šis jau šķiet ļoti simpātisks, salīdzinot ar priekšgājējiem. Arī priekšējā paneļa viduskonsole ir tīkama acij, nevis, kā Opel Astra Classic vēl netik senos modeļos, kur ielikti kaut kādi melni spīdīgi vai pelēki sū... pa vidu un nosit jebkādu vēlēšanos to auto iegādāties.

ak 3.jūnijs 2015 9:44
0 0 Atbildēt

Protams, te par tehnisko pusi nav ko teikt, jo neviens jau neko nezina, ja nu vienīgi ražotāja uzrādītos tehniskos parametrus. Bet Opel dizains ir ļoti skaists. Gan Insignija ir super, gan Astra.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti