Frankfurtes autoizstāde - "Alpina" ar trīs jauniem modeļiem (350-600 ZS) (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 18.septembris 2015 11:58

Vācu kompānija "Alpina" Frankfurtes autoizstādē izrāda "B3" un "D3," kā arī "B6 Bi-Turbo Coupe Edition 50", kas veltīts kompānijas 50.gadu pastāvēšanas jubilejai.

Frankfurtes autoizstādē (17.09-27.09) "Alpina" svin kompānijas 50.gadu jubileju, tādēļ ekspozīcijā ir skatāms gan jubilejas modelis "B6 Bi-Turbo Coupe Edition 50", gan arī tā vēsturiskais priekštecis no 80.gadiem. Blakus tiem stāv "B3" un "D3" sedana un universāla versijas.

Modeļi, kam pamatā "BMW" 3.sērija, Alpina programmā ir jau 30 gadus. "B3" un "D3" aprīkoti ar "Alpina" riteņu diskiem, jaunu priekšējo spoileri, hromētu radiatora resti un diožu lukturiem. Aizmugure atšķiras ar pārveidotu aizmugures buferi, bagāžnieka spoileri, diožu lukturiem un hromētiem izplūdes sistēmas izvadiem, bet salonā "BMW" aprīkojums papildināts ar "Alpina" aksesuāriem.

"B3 Bi-Turbo" aprīkots ar trīs litru sešcilindru benzīna motoru, kas attīsta 410 ZS jaudu un 600 Nm griezes momentu, savukārt "D3 Bi-Turbo" iebūvēts trīs litru sešu cilindru dīzeļdzinējs ar 350 Zs un 700 Nm.

50.gadu jubilejas modelis ir jaudīgākā "Alpina" ražotāja vēsturē. Pateicoties kompānijas speciālistu pārbūvētajam 4,4 litru V8 motoram, 600 ZS (800 Nm) "B6 i-Turbo Coupe Edition 50" maksimālais ātrums var pārsniegt 330 km/h. Izstādes apmeklētāji, kam interesē Alpina vēsture, varēs aplūkot 1981.gada "B7 S Turbo Coupe" – vienu no tikai 30 eksemplāros izgatavotiem automobiļiem, kas kļuva par pašu pirmo "Alpina" īpašo modeli. Toreiz inženieri lepojās ar 330 Zs jaudu, kas tika iegūta no 3,5 litru sešu cilindru benzīna motora.

Foto: Publicitātes foto

1981.gada B7 S Turbo Coupe Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 18.septembris 2015 15:24
3 0 Atbildēt

Dzivē ir labāk

Ruu@uto 19.septembris 2015 9:20
11 1 Atbildēt

Varētu domāt, ka tu kaut pa gabalu esi redzējis kādu "Alpinu". :-)))) Bija man 1990-ajos B6-2.8 (E30), teicams auto bija, tikai... vienīgi vasarā. Ziemā "piļīts" R6 ir pilnīga avārija, pat

ar ziemas riepām. :-) Vispār jau man vismīļākie ir "maucamie"

auto bez "ārējiem vijeboniem". Mīļākais ir MB 500E, no ārpuses tā ka normāls W124, bet kāpēc tie pakaļriteņi tik

plati?... :-))))) Bet to tādiem LMT nesaprast, Binde varbūt saprastu gan, tak jau adekvāts cilvēks! :-)))))))))))))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti