Saistībā ar izmešu skandālu "Volkswagen" pārbauda vairākus citus dīzeļdzinējus 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 23.oktobris 2015 14:36

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" ceturtdien paziņoja, ka veic pārbaudes vairākiem citiem dīzeļdzinējiem, lai noskaidrotu, vai arī tie nav aprīkoti ar programmatūru, kas falsificē kaitīgo izmešu datus.

Ja šajos dzinējos šīs programmatūras tiks atklātas, tad uzņēmums varētu būt spiests palielināt atsaukšanai paredzēto automašīnu skaitu.

"Volkswagen" septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šis skandāls ietekmējis EA 189 dzinējus, kas izstrādāti saskaņā ar "Euro 5" izmešu standartu.

Programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

"Volkswagen" norāda, ka uzņēmums sācis pārbaudīt arī EA 288 dzinēju vecākas versijas, taču Eiropā pārdotās versijas nav ietekmētas.

 
Visi komentāri
 
Aģents x 23.oktobris 2015 22:55
3 0 Atbildēt

Es neesmu pārliecināts, bet, manuprāt. ja jau šāda programmatūra ir pieejama, vai gala beigās nevajadzētu krist krāgā visiem zīmoliem? A to liekas, ka ir atrasts viens grēkāzis un pārējie ir svēti. Neaizstāvu tagad šo zīmolu, bet nu kaut vai principa pēc... Kaut kā liekas, ka to ''ļaundaru'' ir krietni vairāk, kā tikai ''Volkswagen''...

Kanibaals 26.oktobris 2015 19:25
1 0 Atbildēt

Programmatūru piegādāja BOSCH tā kā pasūtītāju netrūkst, ja jau tāda tika izstrādāta.

ak 26.oktobris 2015 10:41
3 0 Atbildēt

Es šeit domāju, ka pie šādas neatbilstības nevis daži citi dzinēji ir jāpārbauda, bet gan visu ražotņu pilns audits. Viņiem visiem ir sertifikāti, un ir kompānijas, kuras uzrauga, lai tiktu ražots saskaņā ar tehnoloģiju. Ja līdzīga situācija atklātos, piemēram, ar kuģi, sertifikācijas kompānijas izraktos cauri visai ražošanai, līdz pat materiālu piegādātājiem. Un turpmākā ražošana nebūtu iespējama, kamēr atkal no jauna veiktu testus, un pierādītu produkta atbilstību tehnoloģijai.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 7

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti