"Yamaha" uzbūvē īpaši vieglu sporta kupeju (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 28.oktobris 2015 14:30

Mūzikas instrumentu un motociklu ražotājs Yamaha Tokijā notiekošajā autoizstādē prezentē konceptu Sports Ride Concept – divvietīgu īpaši vieglas konstrukcijas sporta auto.

Ražotāja sniegtā informācija liecina, ka Sports Ride Concept ir 3900 mm garš, 1720 mm plats un 1170 mm augsts automobilis, kura pašmasa ir tikai 750 kg. Konstrukcijai izmantota iStream tehnoloģija, ko izstrādājis un patentējis britu inženieris Gordons Marejs. Šo paņēmienu Yamaha izmantoja arī pirmajam četrriteņu projekta konceptam Motiv (2013.gads) un tas paredz platformas garuma maiņu bez sarežģītām un dārgām manipulācijām, kā arī pieļauj vizuālā izskata modernizāciju, izmantojot virsbūves detaļu nomaiņu. Toreiz Yamaha prototipam bija stiklaplasta virsbūve, bet Sports Ride tā izgatavota no oglekļa šķiedras.

Par spēka agregātu informācijas nav, tomēr eksperti ir pārliecināti, ka Sports Ride Concept iebūvēts modernizēts trīscilindru dzinējs no jau pieminētā Motiv ar to starpību, ka toreiz tas attīstīja 70-80 ZS, bet tagad tā jauda varētu būt aptuveni 100 ZS.

Šā gada martā Yamaha ģenerāldirektors apstiprināja, ka tuvāko četru gadu laikā kompānija uzsāks automobiļu ražošanu Eiropas tirgum. Paredzams, ka tā būs subkompaktu automobiļu saime, kas varētu konkurēt ar Smart ForTwo. Ražošanas konveijers tiks iekārtots Medfordā (ASV), rūpnīcā, kuras modernizācijā Yamaha ieguldīs vairākus desmitus miljardu jēnu. Yamaha automobilim tiek solīta benzīna versija un elektriskā modifikācija. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Yamaha Motiv 2013.gads Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 28.oktobris 2015 15:57
0 2 Atbildēt

Kinokroplis!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 8

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti