ASV tapis 1000 zs jaudīgs "Tesla" konkurents (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 6.janvāris 2016 7:21

Nevadas štatā bāzētā amerikāņu-ķīniešu kompānija "Faraday Future" izgatavojusi 1000 zs jaudīga elektriskā superauto konceptu, ko parādīs Lasvegasas CES elektronikas izstādē, kas darbu sāk 9.janvārī.

"Faraday Future" ir jauna kompānija ar naudas devējiem no Ķīnas un speciālistiem, kas agrāk strādājuši ar "Tesla Motors" un "BMW" elektriskās piedziņas automobiļu projektiem.

Par "FFZERO1" nosauktajam superauto ir vienvietīga kabīne un četri elektrodzinēji ar kopējo jaudu 1000 zs, kas automašīnai ļaus sasniegt 320 km/h maksimālo ātrumu, bet paātrinājumam līdz 100 km/h pietiks ar nepilnām trīs sekundēm.  

"FFZERO1" izstrādāta speciāla modulāra platforma "Variable Platform Architecture" (VPA), kas atbalsta dažādus konstruktīvos risinājumus, piemēram, bez sarežģītām tehniskām manipulācijām iespējams pārbīdīt automobiļa asis, izbrīvējot vietu papildu akumulatoriem, uzbūvēt garāku automobili, krosoveru vai cita segmenta modeli, iekļaut konstrukcijā pilnpiedziņu.    

"FFZERO1" salonā atrodami vairāki futūristiska izskata informācijas displeji, kā arī no speciāla materiāla gatavots vadītāja sēdeklis, kas nolūkā nodrošināt lielāku komfortu novietots 45 grādu leņķī. Stūres ratā paredzēta vieta viedtālrunim, kas papildinās automašīnas multimediju iekārtas iespējas, bet tehnisko palīgasistentu skaitā iekļauta arī autopilota tehnoloģija. Faraday Future neslēpj, ka konceptam nav paredzēts turpinājums, taču uzsver, ka daļa tajā izmantoto tehnoloģiju vēlāk pārceļos uz kompānijas sērijveida modeļiem.

Ja var ticēt kompānijas pārstāvju sacītajam, tad drīzumā Nevadas štatā tiks likts pamatakmens "Faraday Future" pirmajai rūpnīcai, bet tuvāko gadu laikā ar īsu laika atstarpi tirgū jānonāk līdz pat septiņiem dažādu segmentu modeļiem. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 6.janvāris 2016 8:41
0 1 Atbildēt

Kādā veidā tas ir Tesla konkurents? Tesla tālejošs mērķis ir plašpatēriņa elektroauto. Tad jau Dambis arī ir Tesla konkurents.

iAutolv 6.janvāris 2016 9:14
2 1 Atbildēt

līdz galam izlasīt tā kā par slinku?, bet septiņi modeļi, ko jaunā kompānija sola tuvākos gados?, bet ASV un Nevadas štats? - manuprāt, Tu esi gana erudīts lasītājs, lai izdarītu attiecīgus secinājumus. P.S. būtu Dambim ķīniešu nauda, gan jau arī viņš parādītu!

anonimikis 6.janvāris 2016 11:29
4 0 Atbildēt

septiņi modeļi ir uz papīra. Tāpat kā rūpnīca. Nav pat normāla prototipa šiem ko demonstrēt. Pašreizējais ir konceptkārs, kas nekādi nav un nebūs Teslas konkurents.

Kanibaals 6.janvāris 2016 22:14
0 0 Atbildēt

Nav jau pirmais ambiciozais ražotājs, tā kā vispirms lai pierāda darbos.

HOLESHOT 8.janvāris 2016 15:18
3 0 Atbildēt

Nezinot kāpēc, es šajā mašīnā saskatu līdzīgus dizaina elementus no vairākiem koncepta automašīnām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti