"UAZ" rūpnīcas vadība apgāž apgalvojumu par "Patriot" nepiemērotību bezceļiem (+ video) 12

 

Foto: ekrānšāviņš

iAuto | 2.novembris 2016 11:42

Krievijas Uļjanovskas rūpnīcas (UAZ) vadība sniegusi atbildi neapmierinātajiem klientiem, kas apšauba modernizētā „Patriot” bezceļu spējas

"UAZ" publicējis vairākus video, kurā skaidro atšķirības starp agrāk un tagad izmantotajiem tehniskajiem risinājumiem, ar praktiskiem piemēriem pierādot jaunās konstrukcijas pārākumu.

Atgādināsim, ka nesen rūpnīcas vadībai tika iesniegta petīcija, kurā klienti pieprasīja veikt izmaiņas modernizētā "UAZ Patriot" konstrukcijā, apgalvojot, ka feislifta rezultātā esot pasliktinājušās automobiļa bezceļu spējas.

Pie vainas esot jaunā kopējā degvielas tvertne, kas tagad novietota zem rāmja (agrāk bija divas atsevišķas katrā sānā) un būtiski ietekmē tādu bezceļu automašīnām svarīgu parametru, kā rampas leņķis. Tagad pat nobraucot uz parasta meža ceļa pastāv risks sabojāt degvielas tvertni, pārbraucot kārtējo nelielo pauguriņu.

Izmaiņu prasītāji atgādina, ka agrāk Patriota zemākais punkts bija karteri, bet starp asīm attālums no zemes līdz mašīnas agregātiem bija 40 cm, turpretim tagad līdz degvielas tvertnei paliek tikai 25 cm.

Petīcijā uzsvērts, ka ar šādu auto nobraukt no ceļa ir esot riskanti.  

Modernizētais "UAZ Patriot" tika atklāts 12.oktobrī. Dizaineri tam izveidojuši jaunu radiatora režģi ar hromētu apmalīti un lielāka izmēra kompānijas logotipu, savukārt salonā iebūvēta jauna stūre ar funkciju vadības pogām, jauns priekšējais panelis ar mērinstrumentu bloku un multimediju sistēmu, kā arī savādāka izskata stāvbremzes un pārnesumu sviras selektoriem.

Automobilim uzlabota skaņas izolācija un barošanas sistēma. Pieejamo ekstru sarakstā iekļauta stabilizācijas sistēma, atpakaļskata kamera, kruīzkontrole un parkošanās sensori priekšā un aizmugurē.  

Eaton elektroniskais aizmugurējā tilta bloķētājs ir pieejams visām "Patriot" versijām, savukārt motoru klāsts tagad pārstāvēts tikai ar vienu dzinēju -  2,7 litru 135 Zs benzīna agregātu, kas strādā komplektā ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.

 
Visi komentāri
 
ak 2.novembris 2016 12:20
9 0 Atbildēt

Šitā melošana..... es tāpat to UAZ nepirkšu, bet paši savus krievus apčakarē. Tā jau var uz visādiem stendiņiem uzbraukt un nobraukt, sak, re kadi leņķi un varēšana. Bet dzīvē, re kur links www.youtube.com/watch?v=MgkTpPtzKRU , pilnīgs ārprāts, reālos bezceļos un smagos apstākļos tas UZAnis ir kā engurs pakaļā, ne panest var, ne pavilkt. Neesmu dzirdējis, ka vacajam modelim būtu pusasis lūzušas, bet te, viena pēc otras. Nesagatavots Fords, i tas labāk turējās.

Vernons 2.novembris 2016 16:22
1 6 Atbildēt

Ja kādam rodas interese, ka radās "industralizācija", tad šo var palasīt. Un nevajag brīnīties ka pusasis netur, jo motora jauda ir pieaugusi dubultā.

Vernons 2.novembris 2016 16:23
0 0 Atbildēt
ak 2.novembris 2016 20:33
4 0 Atbildēt

Kādā veidā sniegā var būt par daudz jaudas? Pietiekoši izslīd, lai jauda tiktu no pusasīm noņemta.

Vernons 2.novembris 2016 22:13
0 6 Atbildēt

No sniega jāiemācās izbraukt nespolējot! Tas ir punkts Nr.1. Bet pusasi norauj, kad ritenis pēkšņi atrod kapitālu saķeri, tas ir tas pats, kas ar "kuvaldu" trāpīt pa vārīgo vietu.

haaaaaa 4.novembris 2016 0:53
0 0 Atbildēt

Kā Tu, kretīn, visur ielien?

LMT 2.novembris 2016 16:25
0 1 Atbildēt

Kroplis paliek kroplis!

dArtanjans 2.novembris 2016 18:12
2 15 Atbildēt

Kādus auto ražo Latvijā,ka šitik tupi noliekam Patriotu?Vai ir ar ko salīdzināt kvalitātes,komforta,caurgājamības ziņā?Ja kārtīgi pameklē,visādus knifiņus var atrast arī Rietumu,jeņķu,korejiešu un samuraju ražojumiem.Rūsē tā pat(Captiva),šķīst piekares,elektronikas(sevišķi pēc garantijas beigām).Manu prāt tīri ciešams auto,tik rokām jāaug no pleciem,Ja vēl LPG iegraut,mūsu ceļiem(sevišķi ziemā)tīri ciešams autopar piedāvāto cenu.

ak 2.novembris 2016 20:34
4 5 Atbildēt

Ja no šāda skatu punkta, tad piekrītu vismaz apgalvojumam, ka krievi vismaz kaut ko ražo. Mēs gandrīz neko. Ja neskaita Andra Dambja super elektroauto, bet tas ir citādi.

iciks 2.novembris 2016 22:16
10 1 Atbildēt

Nevajag būt Mocartam, lai kritiski izteiktos par cita rakstītu simfoniju.

Ulass 2.novembris 2016 19:10
8 1 Atbildēt

Tukšu bāku nav māksla dauzīt. Lai uztaiso šo testu ar pilnu bāku!!!

Ansis 17.marts 2019 14:07
0 0 Atbildēt

Lasiju sho stulbumu un smejos)))))

Vot patik Latviesiem dirst, daudzi krievija brauka ar jauno uaziku un pats esmu braucis un isteniba labs, komfortabls dzips, ar jaunam tehnologijam, un cena ari turas vinjam laba. Es labprat tadu nopirktu bet Latvija vel nava....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti