Pilnīgi jaunā Opel Insignia Grand Sport iegūst modernāko pilnpiedziņu klasē (+ video) 7

 

Foto: Publicitātes attēls

Opel Media | 7.decembris 2016 8:55

Atbrīvojiet ceļu Opel Insignia Grand Sport. Pirmais acu uzmetiens uz nākamās paaudzes Opel flagmani jau parāda, kāpēc tas ir pelnījis jaunu nosaukumu.

Sekojot veiksmīgajai pirmās paaudzes Insignia, “Gada Auto 2009” titula ieguvējai ar vairāk kā 900 000 pārdotiem automobiļiem, jaunā Insignia Grand Sport ir radīta uz pilnīgi jaunas automobiļa konstrukcijas. Riteņu bāze ir pagarināta par 92 mm, sniedzot daudz plašāku vietu salonā, it īpaši aizmugurē sēdošajiem. Tas arī dizaineriem atļāva piešķirt jaunajai Insignia Grand Sport nepārspējamas, jaunas, atlētiskas proporcijas un īstenu flagmaņa izskatu: auto izskatās daudz garāks un zemāks, tam ir slaids, lokans siluets kā kupejai un droša ceļa stāja kā augstākas klases automobiļiem. Tas ir apvienots ar klases labāko aerodinamiku un tikai 0,26 berzes koeficientu (CD). Arī salonā jaunā Insignia Grand Sport iepriecina vadītāju ar slaidu, aptverošu paneli, un par 3 cm zemāka sēdpozīcija sniedz daudz ciešāku un tiešāku braukšanas pieredzi.

Faktiski, jaunā Insignia Grand Sport ne tikai izskatās dinamiskāka – tā arī ir dinamiskāka. Tāpat kā Opel Astra, arī jaunās Insignia izstrādes laikā galvenais uzstādījums bija efektivitāte. Optimizētais aprīkojums un vieglu materiālu izmantošana ir palīdzējusi samazināt svaru par 175 kilogramiem, kas pozitīvi ietekmē braukšanas precizitāti un veiklību. Jaunas, augsto tehnoloģiju funkcijas, piemēram, visu riteņu piedziņas sistēma ar griezes momenta sadalījumu – vismodernākā segmentā piedāvātā sistēma – vai jaunā astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba, ļauj autovadītājiem pilnībā izmantot to stiprās puses.

Turklāt, Insignia Grand Sport ir pieejama ar virkni augstākā līmeņa tehnoloģijām, kas padara braukšanu ar to drošāku, relaksējošāku un ērtāku nekā jebkad agrāk. Balstoties uz Astra izmantoto spēcīgo LEDmatricu adaptīvo gaismu sistēmu, Opel inženieri jau ir izstrādājuši otrās paaudzes IntelliLux LED®  gaismas priekš Insignia: tās ir ātrākas, precīzākas un jaudīgākas, un tālās gaismas spēj izgaismot 400 m tālu. Joslas saglabāšanas asistents ar automatizētu stūres korekciju, jauns projekcijas ekrāns un 360° kamera kopā ar komforta papildaprīkojumu, piemēram, unikālajiem AGR sertificētajiem premium sēdekļiem, priekšējo un aizmugurējo sēdekļu apsildi, līdz pat apsildāmam vējstiklam, tas viss, lai vēl vairāk palielinātu komfortu jaunajā Insignia. Uz klāja, protams, ir pieejama arī izcila informācijas un izklaides sistēma un savienojamība, pateicoties jaunākās paaudzes IntelliLink sistēmām un personīgās savienojamības un pakalpojumu palīgam Opel OnStar, kas līdz ar Insignia tirdzniecības uzsākšanu, piedāvās jaunu personīgā asistenta pakalpojumu. Bet jaunā Insignia Grand Sport ne tikai rūpēsies par savu pasažieru drošību: tas ir pirmais Opel ar aktīvu alumīnija dzinēja pārsegu, kas sadursmē ar gājēju paceļas dažās milisekundēs, palielinot attālumu līdz cietajām dzinēja detaļām, tādējādi ievērojami uzlabojot aizsardzību.

“Opel jau atkal rada lielu apvērsumu ar jauno Insignia Grand Sport. Mūsu jaunais flagmanis pārņem visas spēcīgās iezīmes no sava veiksmīgā brāļa Astra un paceļ tās jaunā līmenī. Neviens cits auto Insignia klasē nevar lepoties ar tik daudz modernām tehnoloģijām. Mēs to radījām vieglu, veiklu un fantastiski vadāmu. Mūsu dizaineri tai deva unikālu elegances un atlētisma kombināciju, ko apskaudīs pat augstākas klases un cenas automobiļi. Jaunā Insignia patiešām sasniedz jaunus augstumus. Tas ir Grand Sport vārda labākajā nozīmē,” saka Opel izpilddirektors Dr. Karls Tomass Noimans (Dr. Karl-Thomas Neumann).

Tīras emocijas: Monza Concept iedvesmots dizains

Ne bez iemesla tik ļoti apbrīnotā Monza Concept bija jaunās Insignia Grand Sport iedvesma interjera un virsbūves dizainam: kamēr dizaineri radīja Opel jauno flagmani, Monza modelis stāvēja dizaina studijā. Viņu uzdevums bija likt jaunajai Insignia izskatīties tikpat greznai, slaidai un atlētiskai, kā konceptauto.

Rezultāti runā paši par sevi. Pateicoties samazinātajam svaram, jaunā Insignia Grand Sport izskatās lokanāka. Neskatoties uz būtisku garuma pieaugumu (4897 mm), salīdzinot ar priekšgājēju, tā ir spējusi nomest gandrīz 60 kg no virsbūves svara vien. Kopumā jaunā paaudze sver par 175 kg mazāk nekā iepriekšējais modelis. Kamēr jaunās konstrukcijas riteņu bāze ir pieaugusi par 92 mm, priekšējā un aizmugurējā pārkare ir prātīgi samazināta par 11 mm. Tas Insignia Grand Sport sniedz proporcijas, kas labāk pazīstamas augstākas klases aizmugures piedziņas automobiļos. Par 29 milimetriem zemāks, lēzenāks jumts Insignia dizainam piešķir papildus drāmu: tai ir kupejas atlētiskais un elegantais siluets.

Izvirzītā radiatora reste un smalkās līnijas lukturu dizains ir tieši ietekmējies no Monza Concept, uzlabojot automobiļa priekšpuses plašo tēlu un nodrošinot drosmīgāku izskatu. Radiatora reste atrodas zemāk nekā iepriekšējam modelim un vairāk uzsver stabilo stāju. Sānu logu ietvars ir aprīkots ar augšēju hromētu līniju, nevis pilna hroma apdari, un kupejai līdzīgā jumta līnija vizuāli novelk automašīnu uz leju, tādējādi uzsverot savu izstiepto izskatu. Asmens formas šķautne durvju apakšdaļā piesaista uzmanību aizmugurei. Jaunā Insignia Grand Sport ir tieši tik slaida, kā tā izskatās: tai ir priekšzīmīgs 0,26 berzes koeficients, kas to padara par vienu no aerodinamiskākajiem automobiļiem savā klasē.

Aizmugurē arī tīrās un vienkāršās līnijas kombinācijā ar slaidiem, precīziem dubulto spārnu LED lukturiem piešķir automašīnai platāku izskatu. Jaunā dizaina centrālais augšējais bremžu lukturis ir iestrādāts jumta līnijā. Tas palīdz aizmugurei iegūt augsto tehnoloģiju izskatu, kas ir raksturīgs augstākā līmeņa zīmolu automašīnām.

“Tās proporcijās tāpat kā katrā detaļā mēs vēlējāmies, lai jaunā Insignia Grand Sport sniedz augstākās kvalitātes sajūtu,” saka Marks Adams (Mark Adams), Eiropas dizaina nodaļas viceprezidents. “Tās dizains apvieno plūstošas līnijas un smalkas virsmas ar asām un precīzām līnijām, pat pārspīlējot savas dramatiskās proporcijas: tā izskatās garāka, zemāka un platāka nekā patiesībā ir, un tā noteikti izskatās greznāka. Katrs dizaina elements atspoguļo tehniskās zināšanas un vislielāko precizitāti. Jaunā Insignia piedāvā lielisku vērtību ar augstāka līmeņa automašīnas auru."

Uzmanība vissīkākajām detaļām ir pievērsta un sataustāma transportlīdzekļa iekšpusē. Priekšējais panelis skaidri atspoguļo Opel dizaina filozofiju “skulpturāla māksla sastopas ar vācu precizitāti”. Mērinstrumentu panelis satur smalki skulpturālas virsmas, izteiktu novietojumu pret vadītāju un plašu horizontālu izkārtojumu. Kopējais dizains skaidri atspoguļo efektivitāti, precizitātes un plašuma sajūtu. Aizmugures pasažieri izjūt labumu no jaunā dizaina un pārstrādātajām proporcijām. Pagarinātā garenbāze un pilnīgi jaunā čaula sniedz viņiem par 32 milimetriem vairāk vietas gurnu augstumā, papildus 25 milimetrus pleciem un ceļgaliem un par 8 milimetriem vairāk vietas galvai. Arī bagāžas nodalījuma tilpums no 490 līdz 1450 litriem ir diezgan iespaidīgs. Priekšējais panelis ir pilnībā pielāgots vadītājam, kurš sēž trīs centimetrus zemāk nekā iepriekš, un tādēļ labāk iekļaujas mašīnā un iegūst sportiskāku, saistošāku un intensīvāku braukšanas pieredzi. Bagātīgā viduskonsole vēl papildus apkļauj vadītāju līdzīgi kā augstākās klases automašīnā. Eleganci un labsajūtu pastiprina tīras līnijas, skulpturālas virsmas un augstākā līmeņa meistarība ar mīkstiem, labākās kvalitātes materiāliem visās saskarsmes zonās. Kopējā pieredze ir intuitīva un eleganta savā vienkāršībā.

Daudz uzmanības ir veltīts informācijas un izklaides sistēmas interfeisam. IntelliLink skārienjutīgais ekrāns bez rāmja izstaro izsmalcinātību un tehnisko raksturu. Daudzas funkcijas tiek kontrolētas caur skārienekrānu, lai vienkāršotu saskarni, bet trīs funkcionālās kontroles zonas ir paredzētas, lai atļautu ātras un intuitīvās darbības: augšējā ir paredzēta galvenajām informācijas un izklaides sistēmas funkcijām, centrālā paredzētas klimata un apsildes vadībai, bet zemākā ir vadītāja asistenta kontrolei. Šis ļoti skaidrais izkārtojums neliek vadītājam un pasažieriem maldīties skārienekrāna apakšizvēlnēs, lai atrastu būtiskākās funkcijas. 

Dzinēju tehnoloģijas, kas palielina braukšanas prieku

Insignia Grand Sport braukšanas ziņā ir tieši tik dinamiska, kā tā izskatās. Uzsākot tirdzniecību, tā būs pieejama ar plašu jaunākās paaudzes turbo dzinēju un transmisiju piedāvājumu. Jaunums piedāvājumā ir augstas efektivitātes astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba ar optimizētu berzi. Tā pārsteidz ar klasē vadošo pārslēgšanās komfortu un sākotnēji būs pieejama tikai kombinācijā ar visu riteņu piedziņu. Insignia jaunā inteliģentā pilnpiedziņas sistēma ar griezes momenta sadali arī ir vismodernākā klasē. Tā ir apvienota ar pilnīgi jaunu, augstāko tehnoloģiju, piecu savienojumu aizmugurējo piekari. Divi elektriski kontrolēti daudzdisku sajūgi pilnpiedziņas sistēmā aizstāj ierasto aizmugurējās ass diferenciāli, nodrošinot daudz precīzāku jaudas pārvadi uz katru aizmugurējo riteni atsevišķi, neatkarīgi no tā, vai tie ir grants, slapji, apledojuši vai sniegoti ceļi. Līkumos papildus griezes moments tiek pārvadīts uz ārējo aizmugures riteni, saprātīgi samazinot nepietiekamu pagriežamību un sniedz precīzāku kontroli. Nospiežot gāzes pedāli, sistēma reaģē sekundes daļas laikā, auto paliek stabilāks un vieglāk vadāms jebkurā situācijā.

Vēl vairāk uzlabotā FlexRide šasija nodrošina pamatu optimālai, uz situāciju balstītai braukšanas uzvedībai. Tā pielāgo amortizatorus, stūres iekārtu, droseles reakciju un pārslēgšanās punktus (automātiskajai pārnesumkārbai) patstāvīgi vai arī pamatojoties uz kādu no vadītāja izvēlētajiem režīmiem – Standard, Sport vai Tour. Atkarībā no izvēlētā režīma, stūres un droseles reakcijas ir tiešākas un ESPpretslīdēšanas sistēma iejaucas agrāk vai vēlāk. Jaunā centrālā Drive Mode Control programmatūra ir adaptīvās šasijas sirds un dvēsele. Tā nepārtraukti analizē sensoru un iestatījumu sniegto informāciju un atpazīst individuālu braukšanas stilu.

Drošība pirmajā vietā: nepārspējamas palīdzības sistēmas

Jaunā Insignia Grand Sport pārsteidz ne tikai ar augstākā līmeņa šasijas tehnoloģijām, bet arī ar ultramodernām palīdzības un komforta funkcijām. Neviens cits modelis šajā segmentā nepiedāvā tik plašu tehnoloģiju klāstu kā Opel flagmaņa jaunā paaudze.

Viens no spožākajiem jaunumiem, vārda tiešākajā nozīmē, ir (jau) otrās paaudzes Opel inovatīvā un godalgotā adaptīvā IntelliLux LED® matricu gaismu sistēma, kas radīta pateicoties jaunās paaudzesLED tehnoloģijām un Opel inženieru spējām to vēl papildus attīstīt. Tālās gaismas funkcijai tagad ir 32 LEDsegmenti – divreiz vairāk nekā Astra – horizontāli iestrādāti Insignia slaidajos lukturos. LED segmentu skaita pieaugums pieļauj dažādus gaismas modeļus, lai vēl precīzāk pielāgotos konkrētai satiksmes situācijai un pārejas starp dažādiem apgaismojuma modeļiem būtu ātrākas un gludākas. Tas uzlabo gan gaismas kvalitāti un klājumu, gan tās intensitāti un reakcijas ātrumu. Lai vēl vairāk uzlabotu redzamību braucot pagriezienos ar ieslēgtām tālajām gaismām, Opel inženieri jaunajiem Insignia IntelliLux LED®matricu lukturiem pievienoja inovatīvu aktīvo līkumu apgaismojuma funkciju. Atkarībā no pagrieziena leņķa, gaismas intensitāte LED segmentos, kas apgaismo līkumu iekšpusi ir spožāka, lai labāk apgaismotu trajektorijas līniju, bet līkumu ārmalas ir blāvāk izgaismotas. Visbeidzot, īpašs, koncentrēts LED gaismas kūlis tuvo gaismu modulī sniedz papildus apgaismojumu līdz 400 metru attālumā arī tad, kad ieslēgtas tālās gaismas – risinājums, kas ir pieejamāks un arī atbilstošāks nekā lāzera tālās gaismas, jo tas var tikt aktivizēts un izmantots daudz biežāk.

Papildus vadītāja palīdzības sistēmas iekļauj:

·        Projekcijas ekrāns: Informācija par ātrumu, ceļazīmēm, uzstādīto ātruma ierobežotāju un navigācijas virzienu tiek projicēta uz vējstikla vadītāja redzes laukā, nodrošinot, ka acis nav jānovērš no ceļa.

·        360° kamera, kas sastāv no četrām atsevišķām kamerām, pa vienai katrā mašīnas pusē. Tā nodrošina 360° skatu no augšas, tādējādi atvieglojot manevrēšanu stāvlaukumos.

·        Adaptīvā kruīza kontrole (ACC), kas mēra distanci līdz priekšā esošajam automobilim un pielāgo ātrumu pēc vajadzības. ACC veiks automātisku avārijas bremzēšanu, ja distance samazināsies bīstami strauji.

·        Joslas saglabāšanas asistents ar automātisku stūres korekciju un joslas šķērsošanas brīdinājumu (LDW). Nodrošina vieglu piestūrēšanu (LDW arī nepieciešamības gadījumā atskaņo brīdinājuma signālu), lai palīdzētu vadītājam izvairīties no neapzinātas izbraukšanas no savas joslas.

·        Aizmugurējās satiksmes distances brīdinājums. Sistēma izmanto radara sensorus aizmugurējā bamperī, lai noteiktu objektus līdz pat 20 m attālumā un 90° leņķī pa labi un kreisi no automašīnas aizmugures. Šī funkcija ir ļoti noderīga, kad braucat atpakaļgaitā ierobežotas redzamības apstākļos.

Vienkārši nepārspējami: augstākā līmeņa komforts un informācijas un izklaides sistēma

Insignia Grand Sport arī nosaka komforta standartus. Opel joprojām ir viens no nedaudzajiem ražotājiem, kas piedāvā Aktion Gesunder Rücken (Kampaņa par veselām mugurām) sertificētus sēdekļus, un, protams, visvairāk veicinājis to demokratizāciju. Premium ergonomiskie priekšējie sēdekļi Insignia piedāvā unikālu kombināciju, kas papildu vairākām standarta regulēšanas iespējām iekļauj arī elektrisko sānu atbalstu regulēšanu, masāžas, atmiņas un ventilācijas funkcijas. Arī aizmugurē sēdošie pasažieri var sagaidīt lielāku komfortu – divas ārējās sēdvietas ir pieejamas ar sēdekļu apsildi. Papildus, apsildāms vējstikls ātri garantē labu redzamību aukstās ziemas dienās. Turklāt, bezatslēgas Open & Start sistēma standartā pieejama visos aprīkojuma līmeņos  un nodrošina ērtu piekļuvi transportlīdzeklim.

Lieliska izklaide un izcila savienojamība – abas Opel raksturīgas īpašības – tiek nodrošinātas ar jaunākajām Apple CarPlay un Android Auto atbalstošajām IntelliLink sistēmām. Un, kamēr viedtālrunis ir bez problēmām savienots ar automobiļa informācijas un izklaides sistēmu, to tagad var arī uzlādēt, neizmantojot kabeli. Protams, uz klāja ir arī revolucionārā savienojamības un pakalpojumu palīga sistēma Opel OnStar, kas piedāvā pakalpojumus, sākot no automātiskās ziņošanas avārijas gadījumā līdz nozagta transportlīdzekļa atrašanas palīdzībai. Jaunais “Personīgā asistenta” pakalpojums tiks uzsākts kopā ar Insignia tirdzniecību, ļaujot pasažieriem lūgt OnStar konsultantiem, piemēram, izvēlēties viesnīcu un turpināt ar istabu rezervāciju. Turklāt, OnStar sistēmā iestrādātais 4G LTE Wi-Fi Hotspot ļauj Insignia pasažieriem pieslēgt savas ierīces tīklam.

Opel jaunais flagmanis svinēs savu pasaules pirmizrādi Ženēvas Motoršovā 2017. gada martā.

  • Grandiozs dizains: elegants siluets ar augstu aerodinamiku lielas kupejas stilā
  • Grandiozs vieglums: 175 kg svara ietaupījums salīdzinot ar iepriekšējo modeli
  • Grandiozas tehnoloģijas: vismodernākā pilnpiedziņas sistēma savā klasē
  • Grandiozi jaunieviesumi: nākamās paaudzes IntelliLux LED®
  • Grandiozs komforts: AGR sertificētie labsajūtas sēdekļi
  • Grandiozi pakalpojumi: paplašināts Opel OnStar pakalpojumu piedāvājums ar personīgo asistentu
  • Grandioza pirmizrāde: atklāšana 2017. gada martā Ženēvas Motoršovā

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
LMT 7.decembris 2016 12:43
2 3 Atbildēt

Glīts passāts, jācer ka traki nerūsēs!

bobcat 7.decembris 2016 13:44
1 1 Atbildēt

šķiet , ka ir kaut kur jau viss šis redzēts. Garlaicīgi tie jaunie auto paliek. Pasāts, Mondeo, A5 vai A7, Mercedes CLS (iepriekšējais modelis)

Krisijanis 7.decembris 2016 15:06
5 1 Atbildēt

Patīk, izskatās pieaudzis un nopietns!

arko2 7.decembris 2016 15:10
1 0 Atbildēt

Passat cc un s90 krustojums.

Pnimpmis 7.decembris 2016 23:46
3 1 Atbildēt

Jajaja, "superkārs", kurš beidzot ir nonācis lidz 4 g veca Audi ierasta aprīkojuma atdarinājumam :D

msh 8.decembris 2016 18:40
0 0 Atbildēt

A ko? Tāpat parastajai insignijai to uzskaitīto grabuļu visdrīzāk nebūs, ja vien tie nebūs ieskaitīti jau bāzītē. Vai tad kādam vajag dārgu opeli? Visa opeļu pēdējo 35 gadu vēsture rāda ka nē, nevajag - ja pirms 40 gadiem varēja ieķert lielu opeli kas dēļ sava V8 motora spēja turēt līdzi bembijam vai mersim, tad kopš tā laika tas viss pakāpeniski atmests, jo pēc krutiem opeļiem nebija pieprasījums. Šitentā insignija priekš vidējā opeļa pircēja ir tāda pati halo mašīna kā MB S600 maybach priekš parasta E300 CDI pircēja.

msh 8.decembris 2016 0:41
1 0 Atbildēt

"pilnīgi jaunā insignija", tik nav pieminējuši ka būtu jauna piekare, daudzsviru piekare vai vismaz divi plaukti, tā ka tur droši vien izmaiņas nav - no iepriekšejās insignijas sveicienus sūtīja opelis askona, tāpat kā no jaunās astmas sveicienus sūta D kadets. Man vēl patīk tā filosofija par "moderno pseidopilnpiedziņas sistēmu" - tas modernums noteikti izpaudīsies tā ka pēc 5-10 gadiem tā sistēma īpaši īberīgos vai dārgos veidos sprāgs nost - ja iebrauks dubļu vai ledus trasē, ar visu modernumu 20 gadus vecam bubāram diez vai līdzi turēs, quattro uzticamībai arī ne.

Svara samazinājums gan ir labi, cerams ka tas nav panākts izmantojot kosmiskus [un dārgus] materiālus vai kaut ko pārāk apdalot/noīsinot.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti