Jaunais Opel Crossland X: Piemērots pilsētai ar SUV stilīgumu (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

GM Media | 18.janvāris 2017 11:37

Riselsheima. Izteiksmīgs un kompakts no ārpuses, ļoti plašs un daudzpusīgs no iekšpuses, ar modernu divu toņu krāsojumu un stilīgu SUV izskatu – tas ir pilnīgi jaunais Opel Crossland X.

Šī daudzpusīgais pilsētas krosovera modelis (Crossover Utility Vehicle) ir otrais B-segmenta Opel X ģimenes loceklis, kas pievienojas sportiskajam bestselleram Mokka X. Lielākā modeļa – Grandland X – tirdzniecība kompaktklases C segmentā tiks uzsākta šogad. Tādējādi, ar diviem X modeļu jaunpienācējiem, kas apvieno labāko no dažādām pasaulēm, Opel uzsāk produktu ofensīvu “Septiņi septiņpadsmitajā", kas paredz septiņu jaunu modeļu tirdzniecības uzsākšanu 2017. gadā: automašīnas ar drosmīgu dizainu, SUV labākajām īpašībām un aprīkojumu, kas atvieglo urbāno dzīvesveidu. Tie ir Opel modeļi ar noteiktu “X-tra”. Opel Crossland X atzīmēs savu debiju Berlīnē, 1.februārī.

Salīdzinājumā ar Opel Mokka X, kas pēc izvēles pieejama ar pilnpiedziņu bezceļu izbraucienu situācijām, jaunais Opel Crossland X ar tā kompaktajiem ārējiem izmēriem ir radīts pilsētām, bet tāpat tas ir lieliski piemērots iepirkšanās priekiem bioloģiskās saimniecības veikalā vai brīvdienu ceļojumam uz Toskānu. Ar 4,21 metru garumu, jaunais Crossland X ir par 16 cm īsāks nekā Astra, bet tajā pašā laikā par 10 cm augstāks. Tādējādi pasažieri var baudīt paaugstinātu sēdēšanas pozīciju un lielisku pārredzamību. Pircēji, kas vēlas vēl labāku pieredzi, var uzlabot telpas sajūtu ar papildus panorāmas stikla jumtu.

Turklāt jaunpienācējs piedāvā izcilas inovācijas, kas ikdienā padara braukšanu drošāku, ērtāku un vieglāku. Adaptīvais priekšējais apgaismojums (AFL) ar LED lukturiem, projekcijas ekrāns un 180 grādu panorāmas atpakaļskata kamera kopā ar izvērsto parkošanās asistentu, priekšējās sadursmes brīdinājumu sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju un autonomo avārijas bremzēšanas opciju, trīs līmeņu vadītāja miegainības noteikšanas sistēma, joslas saglabāšanas asistents, ātruma ierobežojumu ceļazīmju atpazīšana un aklo punktu brīdinājumu sistēma ir tikai daži piemēri. Jaunais Crossland X pieejams arī ar Opel raksturīgo izcilo savienojamību, pateicoties Opel OnStar, kā arī ar Apple CarPlay un Android Auto saderīgu IntelliLink informācijas un izklaides tehnoloģiju, tai skaitā līdz pat 8 collu lielu krāsainu skārienekrānu.

Gan vadītājs, gan priekšējais pasažieris var baudīt ērtības, ko sniedz godalgotie un AGR (Kampaņa par veselām mugurām) sertificētie ergonomiskie sēdekļi. Opel ir vienīgais ražotājs, kas piedāvā šādu komfortu segmentā (gan Crossland X, gan Mokka X). Turklāt, bagāžnieka tilpums, nenolokot aizmugures sēdekļus, ir 410 litri – labākais rādītājs savā klasē. Papildus, pasažieriem aizmugurē ir iespēja pielāgot savu sēdpozīciju par 150 milimetriem garenvirzienā, tādejādi palielinot vai nu vietu kājām vai platību bagāžas nodalījumā. Tas padara Crossland X vēl vairāk pielāgojamu.

“Pieprasījums pēc pilsētas satiksmei pielāgotiem maziem SUV un krosoveru modeļiem ievērojami pieaug. Crossland X, apvienojot stilīgumu, SUV iedvesmotu dizainu, izcilu savienojamību un teicamu praktiskumu, pārstāv otru spēcīgu sāncensi šajā transportlīdzekļu klasē līdzās mūsu sportiskajai Mokka X,” saka Opel izpilddirektors Dr. Karls Tomass Noimans (Karl-Thomas Neumann). “Mūsu veiklais Crossland X sniedz braukšanas prieku, izstarojot urbāno dzīvesveidu, kas to padara perfektu pilsētā un braucieniem uz laukiem.”

CUV / SUV B segments uzplaukst ar pārdošanas rādītājiem, kas ir auguši līdz piecām reizēm kopš 2010. gada. Viens no bestselleriem un, tādējādi viens no tendenču noteicējiem, ir Opel Mokka X. Crossland X tagad dod papildu stimulu šim jaunajam, strauji augošajam segmentam, kas atrodas zem kompaktklases un nodrošina papildu izaugsmi Opel zīmolam.

Tīrs dizains un nepārspējama vietas izmantošana

Drosmīgs, svaigs un stilīgs ir trīs īpašības, kas nepieciešamas “pilsētas krosoveram”. Jaunajam Crossland X, paliekot tipiskam Opel ar labāko iespējamo aprīkojumu un neizmērojamu personību, piemīt visas šīs īpašības. Būdams 4212 milimetrus garš, 1765 mm plats un 1590 mm augsts, tas ir ļoti kompakts. Crossland X piedāvā savu interpretāciju par Opel dizaina filozofiju “Skulpturālā māksla satiekas ar vācu precizitāti” un padara to gan izsmalcinātu, gan spēcīgu. Priekšpusē redzama pārliecinoša, iespaidīga reste ar spīdošu Opel zibeni. Divi hroma spārni aptver emblēmu un saplūst ar Opel raksturīgajiem “dubulto spārnu” LED dienas gaitas gaismas lukturiem. Horizontālās līnijas no vidū esošā Opel logo, hroma spārniem un joslām līdz pat AFL LED lukturiem rada papildus platuma iespaidu. SUV tipiskā apdare un sudraba elementi priekšā un visā apakšējā daļā rada pārliecinātu tēlu un ataino funkcionālu un sportisku eleganci.

Izteiksmīgās sānu līnijas kopā ar šķietami “peldošo jumtu”, kas vizuāli atdala apakšējo auto daļu no augšējās, optiski pastiepj Crossland X un uzsver plašo interjeru. “Peldošais jumts” arī parāda saikni ar Opel Adam izliekto hroma logu līniju, kas pazeminās uz aizmuguri. Tāpat kā individualizācijas čempionam, klienti var pasūtīt citas krāsas jumtu. Pamanāmajā Crossland X aizmugures daļā, ar redzamo automašīnas apakšējo aizsargelementu, ir saskatāms tīrs SUV dizains. Augstu novietotie, sadalītie aizmugurējie lukturi arī atspoguļo “dubulto spārnu” dizainu un veido bagāžas nodalījuma vāka un lejupvērstās, slīpās jumta līnijas krustošanās punktu.

Esot Opel dizaina filosofijas pamatā, skulpturāls dizains ar skaidru precizitātes izjūtu arī spēlē lielu lomu interjera dizainā. Instrumentu panelis un viduskonsole ir skaidri strukturēta un horizontāli centrēta pret vadītāju. Smalka hroma apdare ap rādītājiem un ventilācijas atverēm liecina par augstu kvalitāti. Līdz pat 8 collu lielais krāsu skārienjutīgais ekrāns modernajai, ar Apple CarPlay un Android Auto saderīgajai informācijas un izklaides sistēmai Radio R 4.0 IntelliLink un Navi 5,0 IntelliLink ir nemanāmi integrēts viduskonsolē. Saderīgie viedtālruņi var pat tik uzlādēti, izmantojot bezvadu induktīvo lādēšanu. Wi-Fi piekļuves punkts ar papildu personisko savienojumu un Opel OnStar pakalpojumu palīgu nodrošina izcilu savienojamību visām mobilo sakaru ierīcēm.

Tomēr, izcilās savienojamības iespējas un plašais dzinēju klāsts, sākot no benzīna līdz dīzeļdegvielas un LPG motoriem, kam pieejamas gan manuālās, gan automātiskās pārnesumkārbas, nav vienīgie elementi, kas nodrošina relaksējošu braucienu. Dāsnā plašuma sajūta un pirmās klases ergonomiskie sēdekļi braucienu ar Crossland X padara vēl ērtāku. Papildus, Opel Crossland X pārliecina ar plašu pielāgojamību, kas arī ir attiecināms uz bīdāmajiem aizmugures sēdekļiem. Tie ir ar 60/40 dalījumu, un var tikt pārvietoti atpakaļ par līdz pat 150 milimetriem, padarot ērtāku braucienu otrās rindas pasažieriem ar garākām kājām. Toties, ja tos pārvieto uz priekšu, bagāžnieka telpu var palielināt līdz A klases vadošajiem 520 litriem. Garus priekšmetus var viegli iekraut, ja elkoņa balsts ir nolocīts. Turklāt, ja aizmugurējie sēdekļi ir pilnībā nolocīti, bagāžnieka tilpums palielinās līdz 1255 litriem. Protams, salonā ir pieejamas vairākas ikdienas priekšmetu glabāšanas iespējas. Crossland X var tikt aizslēgts, atslēgts un iedarbināts ar Keyless Open & Start.

Moderna apgaismojuma tehnoloģija un svarīgas palīgsistēmas

Braucienus var padarīt vēl relaksējošākus un drošākus ar jaunajā Opel Crossland X esošajām daudzajām ultra-modernajām tehnoloģijām un palīdzības sistēmām. Adaptīvais priekšējais apgaismojums (AFL) ar pilnībā LED lukturiem nodrošina izcilu redzamību tumsā. Funkcijas, piemēram, pagriezienu gaismas, tālo gaismu asistents un automātiskā nolīmeņošana garantē optimāli izgaismotu ceļu. Papildaprīkojumā pieejamais projekcijas ekrāns samazina draudus, ko rada novēršanās no ceļa, un attēlo svarīgākos datus par ātrumu, navigāciju un palīdzības sistēmām vadītāja tiešā redzeslokā.

Opel Eye priekšējā kamera apstrādā dažādus datus, tādējādi veidojot pamatu vadītāja palīdzības sistēmām, piemēram, ātruma ierobežojumu ceļazīmju atpazīšanai un joslas saglabāšanas asistentam. Ja sistēma reģistrē, ka nejauši tiek šķērsota josla, tā brīdina vadītāju ar skaņas un vizuālo signālu. Arī kruīza kontrole ar ātruma ierobežotāju padara braukšanu daudz patīkamāku. Ja auto ātrums tiek uz laiku samazināts, pašam vadītājam nepieciešamības gadījumā nav nepieciešams to atkal palielināt – Crossland X par to rūpējas pats līdz ir sasniegts iestatītais ātrums. Priekšējās sadursmes brīdinājums ar gājēju pamanīšanas funkciju un autonomo avārijas bremzēšanu palīdz izvairīties no negadījumiem. Sistēma ne tikai izdos skaņas un vizuālos brīdinājumus, bet arī patstāvīgi bremzēs, ja attālums līdz priekšā esošajam transportlīdzeklim strauji samazināsies un vadītājs nereaģēs. Turklāt, priekšējās sadursmes brīdinājuma sistēma ir apvienota ar īpašu vadītāja miegainības atpazīšanas sistēmu, kas novērtē noguruma līmeni, analizējot braukšanas stilu, un brīdina vadītāju, ja ir nepieciešams pārtraukums.

Crossland X arī ir pieejams ar panorāmas skata aizmugures kameru. Tā palielina skata leņķi auto aizmugurē līdz 180 grādiem, lai vadītājs, piemēram, braucot atpakaļgaitā varētu redzēt citus, no abām pusēm tuvojošos, satiksmes dalībniekus. Turklāt, jaunākās paaudzes uzlabotais parkošanās asistents atvieglo auto novietošanu vēl vairāk. Tas atpazīst piemērotu stāvvietu un novieto automašīnu patstāvīgi. Tas var arī patstāvīgi izbraukt no stāvvietas. Abos gadījumos vadītājam atliek tikai kontrolēt pedāļus. Ziemas mēnešos komfortu un drošību uzlabo apsildāma stūre un apsildāms vējstikls.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GB12 18.janvāris 2017 14:12
2 2 Atbildēt

iauto ir uzskatījis par ļoti svarīgu lietu ielikt divas identiskas bildes (1. un 5.), vairākas no vienas puses (trešā un divas pēdējās), bet salons - priekš kam, tas tak nav svarīgi... Tur jums tie ziņu licēji vēl no Jaunā gada buhā vai kā?

felix65 19.janvāris 2017 8:50
2 0 Atbildēt

Viens elektromagnētiskais impulss un visa tā ķīniešu beliberda pārstās darboties.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti