Jaunais Kia Stinger tiek testēts ekstrēmos ziemas apstākļos (+ video) 7

 

Foto: Publicitātes attēls

BPS PR | 2.marts 2017 16:31

Kia Stinger pirms prezentēšanas tirgū, kas plānota 2017. gada otrajā pusē, tika testēts arktiskās ziemas apstākļos.

Kia Stinger pirms prezentēšanas tirgū, kas plānota 2017. gada otrajā pusē, tika testēts arktiskās ziemas apstākļos. Pārvietojot testa bāzi no leģendārās Nurburgringas trases Vācijā, inženieri Kia jauno universāla tipa sporta sedanu pārbaudījuši ekstrēmā temperatūrā un ledainos apstākļos Zviedrijas ziemeļos.

Inženieri ir centušies rast balansu starp autovadītāju vēlmēm pēc prognozējama, stabila, gran-turismo tipa auto, kas garantē vadāmību visos apstākļos, apvienojot to ar atraktīvu aizmugures piedziņas sporta sedanu, kas sniedz braukšanas prieku. Automašīnas izstrādes laikā Arjeplogā, Zviedrijas Lapzemē Kia ir noslīpējis modeli dažādās vidēs – sliktas saķeres apstākļos, uz aizsalušā Udjaures ezera ledus, veicot slaloma testu un citus vadāmības izaicinājumus.

Jaunākais automašīnas testēšanas posms ļaus Kia Stinger spēkrata attīstīšanas komandai precizēt vadāmību gan aizmugurējās, gan visu riteņu piedziņas modeļu konfigurācijās. Tāpat būs iespēja uzlabot dažādu elektronisko palīglīdzekļu piedāvājumu vadītājiem.

Nonākot pārdošanā, Stinger būs Kia zīmola pirmais sedans, kas pieejams gan ar aizmugurējo, gan ar visu riteņu piedziņu. Aizmugurējā piedziņa un visu riteņu piedziņa ir veidota tā, lai nodrošinātu maksimālu saķeri dažādos apstākļos; visu riteņu piedziņas modelis ir aprīkots ar jaunu dinamiskā griezes momenta vektoru kontroles sistēmu (Dynamic Torque Vectoring Control), kas automātiski pielāgo jaudu un bremzēšanas spēku attiecīgajiem riteņiem, lai noturētu automašīnu nepieciešamajā virzienā asos līkumos vai uz ceļiem ar sliktu saķeri. Aizmugurējās piedziņas auto pircēji aprīkojumā varēs izvēlēties mehāniski ierobežojošu slīdes diferenciāli, lai nodrošinātu maksimālu vadāmību un braukšanas prieku. 3,3 litru Stinger GT modelis ir aprīkots ar ieslēdzamu un izslēdzamu elektroniskās stabilitātes kontroles sistēmu (Electronic Stability Control) un vilkmes kontroles sistēmu (Traction Control System) sporta režīmā.

Alberts Bīrmans (Albert Biermann), Kia transportlīdzekļu pārbaudes un izcila snieguma nodaļas vadītājs norāda: “Automašīnas testi šajos ekstrēmajos apstākļos, ļauj mums koncentrēties uz Stinger piedāvāto stabilitāti un paredzamību jebkurā konfigurācijā un visos braukšanas apstākļos. Būtiski, ka šie testi palīdz radīt auto, kas saglabā aizraujošu braukšanas pieredzi pircējiem, kuri vēlas sporta sedanu. Mēs vēlamies, lai entuziastiski vadītāji var izbaudīt braucienu ar Stinger jebkuros apstākļos, nezaudējot drošības sajūtu.”

Kia ziemas testa režīms palīdzēs arī nodrošināt modeļa izturību zemā temperatūrā, termometra stabiņam noslīdot pat līdz -35° C, ļaujot pārbaudīt katru automašīnas sastāvdaļu visekstrēmākajos apstākļos. Visos tirgos, kur būs pieejams Stinger modelis, ražotājs nodrošinās nozarē populāro ražotāja garantiju tāpat kā citiem Kia modeļiem.

Stinger, atkarībā no iegādes tirgus, būs pieejams ar kādu no trim dzinējiem. Jaudīgākais no tiem - 3.3 litru dubultais turbo V6 dzinējs nodrošina 370 ps un 510 Nm jaudu un griezes momentu. Ar šo dzinēju Stinger spēj attīstīt ātrumu no 0-100 km/h tikai 5,1 sekundē, padarot to par visstraujāk paātrinājumu attīstošo dzinēju, kādu jebkad ražojis Kia. Stinger 2,0 litru turbo četrcilindru dzinējs spēj attīstīt 255 ps un 353 Nm. Trešais 2,2 litru turbodīzeļa dzinējs, kam paredzams vislielākais pieprasījums Eiropas tirgū, spēs nodrošināt 200 ps un 440 Nm. Visi dzinēji darbojas ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

 
Visi komentāri
 
LMT 3.marts 2017 9:29
3 0 Atbildēt

Glīts audi, var ņemt tādu!

viencexperc 3.marts 2017 9:47
3 0 Atbildēt

Kādā ziņā?

Sitādā aprīkojumā audi maksās 125 000 eiro.

Tapec realitātē sanāks, ka šis būs krutāks, bet audi paliks - pliks kā 2002.gada traktors.

Rallists 3.marts 2017 10:10
0 0 Atbildēt

Šis jau arī diezvai būs lētā desa, diezvai starta cena būs zem 30k un pilnā versijā apstāsies drusku zem 60, kas ir viduvēji aprīkota A5 vai 4er cena.

LMT 3.marts 2017 12:52
0 0 Atbildēt

Par šādu plastmasnieku par 35K vairāk nevar prasīt un neviens arī nedos.

rt 3.marts 2017 10:32
0 4 Atbildēt

Līdz audi sniegumam tāpat nedavilks, pucē to sūdu kā gribi...

viencexperc 3.marts 2017 15:24
3 1 Atbildēt

nu kāpēc tu tā raksti?

Izņem ārā elektriku, saliec kloķīšus, un sanāks kā audi. Pucēt neko nevajag. Grūtāk būtu audi nopucēt līdz kia līmenim. Tur nāksies vēl 250 000 eiro piemest.

Waffentrager PZ IV 6.marts 2017 10:15
0 0 Atbildēt

Nezinu kā Stinger, bet jaunajam Sportage roku pielikuši klāt VAG inženieri, kas zīmeja Tiguan. Tos zīmēja un projektēja Vācijā, ražo Slovākijā. Pamēģināju un sapratu, ka vāciešiem būs nopietna konkurence.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti