Ženēva 2017 - septiņvietu "Tiguan" (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen Baltija | 7.marts 2017 9:41

Jaunais Tiguan Allspace ir vēl ietilpīgāka pārdotākā Volkswagen apvidus auto Tiguan versija, kura Eiropas pirmizrāde notiks šonedēļ 87. Ženēvas Starptautiskajā autoizstādē.

Jaunais Tiguan Allspace ir plašs ģimenes auto, kura standarta piecas sēdvietas var papildināt ar vēl divām. Tam ir par 109 mm garāka riteņu garenbāze un 215 mm papildu korpusa garums. Vairāk pasažieriem, vairāk bagāžai un vēl lielākai daudzveidībai.

Volkswagen modeļu klāstā Tiguan Allspace ierindojas starp iecienīto, “klasisko” Tiguan modeli un premium klases apvidus modeli Touareg. Ir vērts pieminēt, ka Tiguan Allspace bagāžas nodalījuma tilpums ir līdz 760 litriem, tādēļ tā ir ļoti pievilcīga izvēle tiem autovadītājiem un ģimenēm, kurām vietas trūkuma dēļ kādreiz nācās izvēlēties minivenu. Piepildot Tiguan Allspace no jumta līdz pat priekšējiem sēdekļiem, tā ietilpība ir iespaidīga — 1920 litri.
Tiguan Allspace, līdzīgi kā “klasiskajam” Tiguan, priekšējai daļai var izvēlēties on-road jeb pilsētas un off-road jeb bezceļu versiju. Off-road versiju var pasūtīt, izvēloties “bezceļa komplektu”, ko papildina īpaša dzinēja zemkorpusa aizsardzība līdz pat buferim, kas noderēs, dodoties izbraucienos ārpus pilsētas. “Bezceļa komplektā” automašīnas priekšpusē ir par septiņiem grādiem pacelts priekšējās pārkares leņķis.

Tiguan Allspace standarta komplektācijā ietilpst jumta reliņi, un kā papildu aprīkojumu ir iespējams izvēlēties arī 870 x 1364 mm lielu atveramo panorāmas jumtu. Turklāt auto jumtam ir ievērojami atšķirīgs dizains – plūdlīniju vietā pirmoreiz tiek izmantotas izteikti strukturālas līnijas. Tās sākas priekšpusē un gareniski caur jumtu stiepjas līdz pat aizmugurei.

Jaunā Tiguan Allspace standartaprīkojums ietver paplašinātas funkcijas. Pat Trendline pamatversijā ir tādas ekstras kā jumta reliņi (melnā krāsā), radio sistēma Composition Colour Media System ar iestrādātu tālruņa brīvroku sistēmu (tālrunis un USB saskarnes), daudzfunkciju stūre, izsmalcināti trapecveida elementi gaisa izkliedētājā un pielāgojams bagāžnieka dziļums. Comfortilne aprīkojuma līnijas (tai skaitā elektroniski plūdlīnijai atbilstoši sudraba jumta reliņi) un Highline (līdzīgs Comfortline, taču ar LED priekšējiem lukturiem un bezatslēgas aizslēgšanas un palaišanas sistēmu) ir vēl lielāks solis uz priekšu. Turklāt pirmo reizi apvidus automašīnas sēriju papildinās ar žestiem vadāmā jaunās paaudzes informācijas un izklaides sistēma Discover Pro.

Tiguan Allspace jaudas diapazons ir no 110 kW/150 ZS līdz pat 176 kW/240 ZS (“klasiskajam” Tiguan — no 85 kW/115 ZS). Baltijā automašīnas būs pieejamas 2017. gada trešajā ceturksnī.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 7.marts 2017 10:03
0 0 Atbildēt

Pārsteigums, ka kāds modelis tiek palielināts, nevis samazināts.

rt 7.marts 2017 18:28
0 0 Atbildēt

Acīmredzot tavas eksperta spējas un zināšanas ir palikušas pagājušajā gadsimtā. Tagad ikviens attīstīto valstu autobūves modelis ir ar tendenci palikt lielāks no modeļa uz modeli. Tas nav tavs iecienītais ķīniešu 1:43, kas saraujās. Dzinēji paliek mazāki, kas ļauj motora starpsienu pārnest vairāk uz priekšu. Bagāžas nodalījumi samazinās, ļaujot aizmugurējo sēdekļu rindu pārnest vairāk uz aizmuguri. Saloni paliek lielāki un komfortablāki. Kartupeļus un cementu jau sen vairs ar šādiem auto nevadā.

feciic 7.marts 2017 11:52
0 0 Atbildēt

Liekam liekam tik sēdekļus 3 rindās un sēdinam viņos mazus mazus cilvēciņus.

Kāda jēga no tām septiņām vietām jo pat daudz lielākos auto tās papildus vietas ir izmantojamas tikai īslaicīgi vai bērniem?

Stīgu Jānis 7.marts 2017 12:02
0 0 Atbildēt

Tagad tā ir modes lieta, tātad jābūt. Tāpat kā agrāk nevienam nevajadzīgie multimediju ekrāni priekšējo sēdekļu atzveltnēs. Paies laiks - nāks atkal kas cits vietā...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti