Ženēva 2017 – "Honda Civic R-Type" dižojas ar 320 Zs (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 7.marts 2017 10:42

Japānās autobūves kompānija "Honda" uz Ženēvas 2017.gada autoizstādi atvedusi sportiskās "Civic R-Type" jaunās paaudzes modeli. Tagad tas attīstīs par 10 Zs vairāk, sasniedzot 320 Zs.

Jaunā modeļa konstrukcija ir visai pamatīgi pārstrādāta – virsbūves izturība pret vērpi palielinājusies par 38%, stingrība – par 45%, savukārt masa samazinājusies par 16 kg, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli.

Izmainīta piekares ģeometrija, bet braukšanas režīmu izvēlei pievienota jauna izvēle "Comfort" (agrāk bija tikai "Sport" un sacīkšu +R). Tāpat kā līdz šim, izmantots tiek arī pašbloķējošais diferenciālis priekšējā asī, adaptīvie amortizatori un četru virzuļu Brembo bremzes ar 350 mm bremžu diskiem priekšējai un 305 mm diskiem aizmugurējai asij.

Motortelpā atrodas četru cilindru turbo agregāts, kas attīsta 320 Zs un strādā pārī ar sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Dinamiskos raksturlielumus ražotājs vēl neatklāj, taču jādomā, ka jaunais "Type R" būs vismaz tikpat ātrs kā iepriekšējās paaudzes modelis, kas līdz simtam ieskrējās 5,7 sekundēs un varēja paātrināties līdz pat 270 km/h.

Sportiskā hečbeka aprīkojumā ir arī 20 collu riteņu diski ar 245/30 "Continental ContiSportContact 6" riepām, jauna multimediju sistēma ar "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu, 540 vatu audio sistēma ar 12 skaļruņiem.

"Honda Civic R-Type" ražos Svindonas rūpnīcā (Lielbritānija) un pārdošanā to var gaidīt jau šā gada vasarā.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 7.marts 2017 10:57
0 0 Atbildēt

Lai gan sīks, neērts un vājš, bet smuks gan.

Ja būtu vismaz par pusmetru garāks, platāks un smagāks, tad būtu super automobīlis.

hi-hi 7.marts 2017 10:59
0 0 Atbildēt

izplūdes sistēma gluži kā Corvette (tam gan ir 4 trubas)

Kanibaals 7.marts 2017 12:26
0 0 Atbildēt

Ja to kāds būtu savā šķūnī sameistarotu tad teiktu šķūnera rīss, bet tagad jāsaka ka labs dizains.

paciks 7.marts 2017 18:18
3 0 Atbildēt

Kāda ir šī auto mērķauditorija? Tiem, kuriem patīk šāds auto, nevar tādu atļauties. Tiem, kuri var atļauties, ir kauns ar tādu braukt.

Shamejais 7.marts 2017 18:44
0 1 Atbildēt

Nu pamazām, pamazām jau sāk līdzināties SUBARU WRZ STI! Vēl mazliet un arī būs smuks!

Supermen 7.marts 2017 19:22
3 0 Atbildēt

Izpūtēju daudzums liecina par inovatīvu 3 cilindru dzinēju!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti