"Renault" vadība iesaistījusies vairāk nekā 25 gadus ilgā kaitīgo izmešu krāpniecībā 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.marts 2017 12:37

Francijas autobūves kompānija "Renault" vairāk nekā 25 gadus krāpusies benzīna un dīzeļdzinēju kaitīgo izmešu testos un par to zinājusi arī augstākā līmeņa vadība, liecina Francijas izmeklētāju sagatavots ziņojums, kas nonācis ziņu aģentūras AFP rīcībā.

"Viss vadības tīkls līdz pat "Renault" vadītājam Karlosam Gosnam bijis līdzvainīgs krāpnieciskajās stratēģijās," teikts ziņojumā, kas lika prokuratūrai janvārī sākt pret uzņēmumu izmeklēšanu.

Autoražotājs šīs apsūdzības kategoriski noliedz.

Ziņojumā norādīts, ka nav pierādījumu, ka Gosns uzticējis kādam citam apstiprināt uzņēmuma izmešu kontroles lēmumus, kas tādējādi bijuši viņa pārziņā.

"Liela daļa automašīnu tika aprīkotas ar ierīcēm, kas ļāva testos tām šķist videi draudzīgākām, nekā tās ir uz ceļiem," vēsta ziņojums.

Tajā teikts, ka starp atsevišķu automašīnu testos un uz ceļiem uzrādītajiem piesārņojuma rezultātiem bijušas atšķirības līdz pat 377%.

Šajā ziņojumā galvenokārt aplūkoti pēdējo gadu modeļi, taču izmeklētāji lēš, ka apšaubāmas politikas varētu būt pielietotas jau kopš 1990.gada.

Tiek uzskatīts, ka pirmās paaudzes "Renault Clio", kas iznāca 1990.gadā, bijis viens no modeļiem, kas ticis iesaistīts šajā krāpniecībā.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 16.marts 2017 14:05
3 1 Atbildēt

Tūlīt Tramps atkal piedzīs piķi....

Ak jā, pareizi, ASV šīs Dacijas nemaz nepārdot. Pat melnie meksikāņi ar tādiem nebrauks.

Sabe 16.marts 2017 17:11
3 0 Atbildēt

Cik var! Skaidrs , ka visi krāpjas. Atskiras tikai metodes. Amerikani vispar......... interese kur shie lika tos VW miljardus? Atdeva indetajai tautai? Aksti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti