Lietuvas policija plāno iegādāties aptuveni 500 automobiļus 3

 

Foto: Ekrānšāviņš no Lietuvas medijiem

Nozare.lv | 20.marts 2017 12:05

Lietuvas policija plāno šogad atjaunot savu automobiļu parku, iegādājoties aptuveni 500 automobiļus patrulēšanai un reaģēšanai uz izsaukumiem

 

Kopš gada sākuma jau nopirkti 80 jauni automobiļi - 19 "Škoda Superb Combi", 17 "Volkswagen Kombi", 20 "Volkswagen Caddy" un 24 "Škoda Yeti".

 

Kā atgādinājis policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs, policijā tiek veikti būtiski pārkārtojumi - tā atteikusies no daudziem nekustamā īpašuma objektiem, palielinājusi ielās patrulējošo policistu skaitu un vairāk uzmanības pievērsīs darbībai nozieguma vietā.

 

"Ņemot vērā, ka automobilis policistiem kļūst par mobilu, datorizētu darbavietu, kur viņi pavadīs ļoti daudz laika, mūsu pienākums pret darbiniekiem ir gādāt, lai tas būtu maksimāli ērts un izmantojams 24 stundu režīmā. Jāpatur prātā arī bedrainie un grūti izbraucamie ceļi un aizbūvētie pagalmi, tādēļ esam paredzējuši, ka automobiļiem jābūt pēc iespējas izturīgākiem," teikts viņa izplatītajā paziņojumā.

 

Pernavs arī atzinis, ka policijai ne mazumu līdzekļu vēlāk nākas tērēt automobiļu remontam, tādēļ ekonomiski izdevīgāk ir pirkt izturīgus un praksē pārbaudītus modeļus, kaut arī tie ir nedaudz dārgāki, nevis izvēlēties lētākus, bet vēlāk izdot vairāk naudas par remontu.

 

Tiks domāts arī par to, lai policijas automobiļos būtu ietilpīgi bagāžas nodalījumi nepieciešamajai tehnikai, lai ar tiem varētu pārvadāt glābšanas aprīkojumu, lai policistiem būtu galdiņi, pie kuriem aizpildīt protokolus un rakstīt ziņojumus. Mikroautobusos tie būs stacionāri galdi, bet vieglajos automobiļos - izvelkami vai saliekami.

 

Policijas departamenta budžetā šogad ir 221 miljons eiro, pērn tajā bija 210 miljoni eiro.

 
 
Visi komentāri
 
viencexperc 20.marts 2017 18:27
0 0 Atbildēt

Tūlīt vernons un viņa bandīti uzrakstīs - "mentiem nemaz nevajag mašīnas, katram pašam jāgarantē drošība un jādot ceļš maniem busiem".

Kanibaals 21.marts 2017 15:55
1 0 Atbildēt

>policijai ne mazumu līdzekļu vēlāk nākas tērēt automobiļu remontam, tādēļ ekonomiski izdevīgāk ir pirkt izturīgus un praksē pārbaudītus modeļus, kaut arī tie ir nedaudz dārgāki, nevis izvēlēties lētākus, bet vēlāk izdot vairāk naudas par remontu.

Nevis kā pie mums īrē un priecājas, ka baigi izdevīgi, jo Āboltiņas vīram sanāk jaunai vasarnīcai.

Zemesgramata 22.marts 2017 3:00
0 0 Atbildēt

Jā, to nomas jēgu es arī nesaprotu. Vai izdevigak nebija nopirkt un tad lietot ,līdz noripo tos 250k km un tad izsolīsti. Bet mēs jau savādāk nemākam kā tik par savējiem rūpēties.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti