850 Zs "Dodge Challenger Demon" oficiāli prezentēts (+ video; foto) 17

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 12.aprīlis 2017 11:21

Lai gan "Dodge Challenger Demon" oficiālā pirmizrāde paredzēta Ņujorkas 2017.gada motoršovā (no 14.04), ražotājs nolēmis savas jaudīgākās un ātrākās kupejas attēlus atklāt jau šodien, darot zināmus arī precīzus motora jaudas parametrus.

Tagad zinām, ka kupejai iebūvēts 6,2 litru V8 motors, kas attīsta 850 Zs jaudu un 1044 Nm griezes momentu. Līdzīgs spēka agregāts tiek izmantots arī "Challenger" un "Charger Hellcat", kā arī tikko prezentētajam "Jeep Grand Cherokee Trackhawk", taču šie modeļi ar Dēmonu sacensties nevarēs – pēdējam ir visai būtiski izmainīta konstrukcija ar augstākas veiktspējas kompresoru, citu degvielas ieplūdes un iesmidzināšanas sistēmu. Motors strādās pārī ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, kas aizgūta no "Hellcat" un pielāgota lielākai jaudai.

Ražotājs norādījis, ka 100 km/h "Demon" sasniedz 2,3 sekundēs, bet dragreisa ceturtdaļjūdzi (402 m) veic 9,65 sekundēs, finišā sasniedzot 224 km/h.

"Dodge" atzīmē, ka viņu jaunums jau paguvis uzstādīt dažus rekordus, piemēram, kļuvis par pirmo sērijveida automobili, kas startējot, brīdi (89 centimetrus) braucis tikai uz diviem riteņiem. "Demon" ir pirmais no sērijveida automobiļiem, kas tiek aprīkots ar tikai vienu sēdekli (pārējos var pasūtīt kā papaldaprīkojumu, maksājot 1$ par katru sēdekli) un dragreisa riepām jau no rūpnīcas, savukārt vadītājam starta brīdī jāiztur vislielākā pārslodze (1,8g) no visām sērijveida mašīnām.

"Demon" izceļas ar lielāko no visām sērijveida mašīnām gaisa uztvērēju, sistēmu, kas ļauj pārslēgties uz sacīkšu degvielu, speciālu instrumentu un rezerves  daļu komplektu, kā arī "TransBrake" sistēmu, kas samazina starta laiku.

No opciju saraksta "Demon" pircējs varēs izvēlēties arī 900 vatu "Harman Kardon" audio sistēmu, apsildes un ventilācijas sistēmu stūrei un sēdekļiem, jumta lūku.

"Dodge" solījis izlaist 3000 "Challenger Demon" ASV tirgum, bet vēl 300 tiks izplatīti Kanādā. 

 
Visi komentāri
 
Hujarič 12.aprīlis 2017 11:40
0 0 Atbildēt

Davidičs teiktu - vsoravno slabak

viencexperc 12.aprīlis 2017 12:41
0 1 Atbildēt

Davidič teiktu - "$%$$^&*@###@@#$%".

tulkojums no vates valodas: - "Viņam podziņas no lētas plastmasas. Un nevis pa 2.3 sekundēm līdz simtam, bet 2.4. Debila mašīna".

viencexperc 12.aprīlis 2017 12:49
3 1 Atbildēt

Viena lieta pie tādiem ātrumiem uzdzīt sīku, plastmasas auto, kurš sver ap 1 tonnu, cita - 5 metrus garu, 2 tonnas smagu aparātu. Sacīkstēs tāpēc tādam monstram pagrūti būtu, bet lai kā krievi teiktu - "vipendritsa" , vairāk neko nevajag. Atliek tādam ierēkties, kad meičas slapjā peļķē sēž... un veči arī ( noslienājušies)

Davidich's 12.aprīlis 2017 17:04
0 0 Atbildēt

Tieši tā - tikai slapjas peļķes vērts auto...

amerikas auto 12.aprīlis 2017 17:38
6 0 Atbildēt

Man ir sajūta, ka tu cilvēk tā smagi neizproti amerikas autiņus, amerikas auto tirgu un vispār amerikāņu ideoloģiju kā tādu. Vari viepties cik gribi uz šo aparātu, bet amīšiem būs pilnīgi pie kājas, ka kaut vai visā eiropā, āzijā un visā atlikušajā pasaulē neviens šo nepirks, jo viņiem pašiem savs iekšējais tirgus ir nereāli liels un noiet šim būs ļoti, ļoti labs. Pats jau kādu laiku braucu ar 2000 gadu chevrolet 4.3 benzīns un varu pateikt tikai to, ka eiropā neviens nemāk taisīt tik komfortablas mašīnas kā amīši. Protams, ir šur tur kvalitātes trūkums, bet ko dod tā kvalitāte pečkas pogai, ja mašīnas tik cietas, ka knapi 100 km pa mūsu ceļiem var paciest. Iesaku kaut reizi dzīvē izbraukt ar kādu amerikāni, pilnīgi vienalga ko - džipu, vieglo, busu - bet sākot ar 4.0 un uz augšu.....komforts neaprakstāms, piekare mīksta, krēsli mīksti - viss taisīts priekš braukšanas, nevis kratīšanās no viena galda uz otru ar savām eiropas taburetkām.

es 12.aprīlis 2017 17:53
1 4 Atbildēt

Viss ir tik mīksts, ka vemt gribās no tās laivas sajūtas. Nevis tu vadi auto, bet auto tevi.

amerikas auto 12.aprīlis 2017 17:59
3 0 Atbildēt

Kas tad tu bāba kaut kāda, stūri nemāki turēt rokās!! Man nekādu problēmu, stūri ar vienu pirkstu var turēt pa visiem mūsu viļņiem.

es 12.aprīlis 2017 18:15
0 2 Atbildēt

Turēt vari kaut ar pim.i! Izbrauc kaut ar 315 BMW un sapratīsi, kas ir VADĀMS auto.

amerikas auto 12.aprīlis 2017 18:29
0 0 Atbildēt

Izaudz no savām ilūzijām cilvēk, jo ātrāk, jo labāk!! man nevajag to tavu hipsteru 315 kakašku, man pietiek naudas uzturēt vairākus auto un ir gan mašīnas ikdienai, gan mašīnas sirdij un tai tevis minētajai "baigākajai vadāmībai" :D

Tev ir jāsaprot, ka katrai mašīnai savs princips un savs uzdevums ir veicams - vienā mašīnā visu sabāzt nav iespējams un nebūs.

es 12.aprīlis 2017 18:47
0 0 Atbildēt

Amerikosiem tas nav iespējams, ticu. Tāpēc viņiem nav ko likt pretī ne BMW, ne MB, pat Škodai nē. Un to ļoti labi parāda ne tikai Eiropas tirgus, bet pat pašmāju ASV tirgus, kur inomarkas ar katru gadu stumj ārā stagnējošo autobūvi. Amerikāņi ir izsalkuši pēc cilvēcīgiem auto. Kā teica mans korišš krievs imigrants ASV, tad viņam pirmajam kvartālā bija S-klase. Tagad rūdītie indiāņu kaimiņi brauc pat ar jaunākiem MB.

amerikas auto drivers 12.aprīlis 2017 20:35
1 0 Atbildēt

Viņiem nav vajadzība pēc vienas grabažas, kas it kā var visu, tur ir miljoniem ģimeņu, kam pietiek naudas lai uzturētu vairākas mašīnas ģimenē, tur ir pilnīgi cita domāšana un dzīvesstils itin visā, pilnīgi visās jomās un šis Deamon nav radīts ikdienai, viņš ir radīts tikai un vienīgi lai zīmētos un gāzētu, un kā te viens minēja - lai meitenes būtu slapiņas ātri vien, nevis lai brauktu uz "Home Depo" pēc tualetes poda un mauriņa pļāvēja, priekš tam viņam stāv pagalmā Dodge, Ford, vai kāds cits pick up truck. Es neteiktu, ka USA autobūves industrija baigi stagnē, vienkārši "foreigner" ražotāji sajutuši naudas smaku spiežas iekšā USA tirgū kā vēl nekad un tas ir tikai normāli un pašsaprotami, ka cilvēki maina markas un grib paeksperimentēt. Bet stāsts te nav par to, kāds tur ir tirgus un kas ar ko braukā, stāsts ir par to, ka tu noliec to, ko tev nesaprast, proti - amerikāņu dzivesstilu un mentalitāti.

viencexperc 13.aprīlis 2017 9:58
0 0 Atbildēt

cienītais, draivera kungs.

Lūdzu nestrīdies ar nabagu un skauģi. Ne katrs var atļauties uzturēt amerikāņu auto. Cits par 800 eiro nopērk lūzni. Tad braukā pa servisiem un slavina savu sapni, domājot, ka ja jau citi tādi pusbomži ar tādiem braukā, un parādīja filmā "būmer", "brigada", tad baigi labs aparāts.

Ne visi māk izskaitļot, ka nopirkt sūdu ar kvalitatīvām kondicioniera pogām, koka beņķīti zem dibena un braukāt pa servisiem ir sliktāk nekā nedaudz pārmaksāt par degvielu, bet braukt ērtāk un retāk apmeklēt servisus. Nu jā, bet kondicioniera pogas ir no sliktākas plastmasas....

es 13.aprīlis 2017 11:20
0 0 Atbildēt

Piedod, bet tavi teksti izklausās pēc mazu bērna šļupstiem smilškastē. Amerikosiem sanāk pamatīgi pārmaksāt par degvielu, jo cik amītis tērē galonos, tik eiropietis litros. Lūzt viņi tieši tāpat, orģinālo detaļu cenas augstas, jāgaida ilgi. Vojādžerim vajadzēja pakaļējos amīšus. Orģinālie resnie maksāja eirikos ap 140 gabalā, no štatiem nāca mēnesi. Piebildīšu, vojādžers gavno, 3.8, lēns stulbs automāts. 1.9 šarāns ar čipu vienkārši aiziet kosmosā.

es 13.aprīlis 2017 8:31
0 1 Atbildēt

Tev interesē ķīniešu dzīvesstils? Man nē, bet tieši tāpēc ķīnieši nebāžās eiropiešu portālos un neslavina savus auto kā labākos pasaulē. Gudrs ķīnietis nopērk mersi un brauc priecādamies, tieši tāpat kā amerikānis.

p.s. ir iespēja placī salīdzināt divas "lidmašīnas" amerikāņu concorde un zviedru aero. Vai ir vērts?

Davidich's 12.aprīlis 2017 17:03
0 0 Atbildēt
es 12.aprīlis 2017 17:50
0 0 Atbildēt

Pirmais sērijveida auto, kas startējot cēla gaisā priekšu, bija ZAZ ar žiguļa motoru.

NOP 8.maijs 2017 14:09
0 0 Atbildēt

WOW 850 zs un 840 zs kurss iistais?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti