"BMW" 5.sērija teicami iztur EuroNCAP triecientestos (+ video; foto) 8

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

iAuto | 12.aprīlis 2017 16:05

EuroNCAP drošības testu speciālisti eksaminējuši jauno „BMW” 5.sērijas sedanu. Pārbaudi minheniešu ražojums izturēja godam, saņemot augstāko novērtējumu.

Maz bija tādu, kas pieļāva 5.sērijas modeļa neveiksmi drošības testos un citādu rezultātu bija grūti iedomāties – piecas zvaigznes tika gaidītas un piecas zvaigznes tika saņemtas – lai arī, ne bez aizrādījumiem no EuroNCAP puses.

Tā nedaudz punktu no kopējā skaita tika atņemti par ceļgalu spilvena darbību frontālā trieciena pārbaudē. Lai gan bojājumi manekeniem netika konstatēti, punktus noņēma par to, ka spilvens atvērās pārāk lēni. „BMW” skaidroja, ka rūpnīcas testos šāds defekts nekad netika novērots un pieļāva, ka tā varētu būt „vienas reizes anomālija”.

Uzslavu minhenieši saņēma par ārkārtīgi efektīvo automātiskās bremzēšanas sistēmu, kas braucot nelielā ātrumā pilnībā novērš sadursmi ar citiem transportlīdzekļiem (un arī gājējiem), bet pārvietojoties lielā ātrumā novērš vai ievērojami samazina trieciena spēku.

Vēl viens neliels aizrādījums par aktīvo motora pārsegu – tas strādā ļoti labi, mazinot trieciena ietekmi un sargājot cilvēka ķermeni, tomēr pilnībā bez traumām neiztikt – pārbaudot manekenu, atklājās, ka asā pārsega mala var savainot gājēju gurnu apvidū. 

 
Visi komentāri
 
BMW 12.aprīlis 2017 18:20
5 0 Atbildēt

Tas ir vēl viens iemesls kādēļ ir vērts maksāt.

viencexperc 12.aprīlis 2017 18:26
3 0 Atbildēt

Vienīgais iemesls. Bet ķīniešu qoros 3 arī savāca 5 zvaigznes, bet nedomāju, ka tas ir iemesls auto pirkt.

en.m.wikipedia.org/wiki/Qoros_3

eirocaps 12.aprīlis 2017 18:36
0 0 Atbildēt

zvaigznes ir tikai piecas, bet vērtēts tiek vairākās kategorijās un punktu summas var būt dažās

Shamejais 12.aprīlis 2017 20:49
2 0 Atbildēt

OK, izskatās forši! Ja mums visiem tādu auto piedāvātu līzingā par 200eiro mēnesī uz 5 gadiem - Latvijā CS drošība būtu atrisināta!!! Ko daram??? Sūkājam ledu???

...sūkajam gan, jo tādus auto var atļauties neliels LV procents - visi pārējie RADĪS un SAŅEMS sitienus uz LV ceļiem...!

Reno rainers 13.aprīlis 2017 13:21
1 1 Atbildēt

Nopērc RENAULT-MODUS pa lētāko un tas sasitīs arī šo BMW kā olu prontālajā sadursmē.

ka 12.aprīlis 2017 20:51
3 1 Atbildēt

Bet motori visiem taapat shroti ar alumiinija blokiem,vai tas ir anglu shrots,vai vaaciesu, viens hu.. .

www.youtube.com/watch?v=e5PSi...ature=youtu.be

viencexperc 14.aprīlis 2017 2:04
0 0 Atbildēt

ko pircēji grib, to dabū. Sevišķi Eiropas pamuļķīšiem viegli iesmērēt sūdu.

Kad dodžs savā čellendžerā ielika motoru ar tērauda galvu, tādos raidījumos kā The Grand tour tas pajoliņš un marasmātiķis Klārksons par to smējās, ka tas vairs nav moderni. Tā taisīja 90,-tajos gados, un tas ir akmens laikmets. Tagad visi taisa plastmasas un alumīnija dzinējus.

Atļaušos pārfrāzēt - "kas tas par dzinēju, kuru nevar nokaut. Mūsdienās visiem dzinējiem ir 200 000 resurss"

es 14.aprīlis 2017 11:01
1 0 Atbildēt

Tērauda galvu mūsdienās par modernu nakts vidū var nosaukt tikai zootehniķis!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti