Nissan paziņo par rekordlielu pārdošanas apjomu Eiropā 2

 

Nissan X-Trai Foto: iAuto.lv

Nissan Newsroom | 19.aprīlis 2017 10:01

2016. finanšu gadā Eiropā ir rekordliels pārdošanas apjoms, ko veicinājis pārdošanas apjoma palielinājums lielākajos tirgos, tostarp Apvienotajā Karalistē, Francijā, Vācijā, Itālijā un Spānijā.

Nissan paziņojis par pārdošanas apjomu 735 725 vienību apmērā Eiropā un Nissan pārdošanas apjomu 663 718 vienību apmērā Rietumeiropā 2016. finanšu gadā, kas beidzās 2017. gada 31. martā. Kopumā ir sasniegts 6,7% palielinājums, salīdzinot ar 2015. finanšu gadu.

Nissan un Datsun kopējais pārdošanas apjoms Eiropā 2016. finanšu gadā bija 756 762 vienības, kas ir par 2,6% vairāk nekā 2015. finanšu gadā. 2017. gada martā kopējais pārdošanas apjoms bija 107 592 vienības, kas ir par 10% vairāk nekā pērn.

Ņemot vērā pārdošanas apjoma pieaugumu nozarē kopumā, 2016. finanšu gadā Nissan pārdošanas apjoms bija pārliecinošs visos lielākajos tirgos Rietumeiropā ar pastāvīgu apjoma palielinājumu Spānijā (+13,3%), Apvienotajā Karalistē (+7,5%), Itālijā (+4,8%), Francijā (+4,7%) un Vācijā (+4,7%).

Zīmola pārdošanas apjoma pieaugumu Eiropā veicina arī jaunās Nissan Micra laišana klajā šī gada martā (Baltijas valstīs tā būs pieejama šī gada maija beigās); tādējādi Nissan turpina virzīt inovācijas, kas padara tehnoloģijas plašāk pieejamas ikvienam. Nissan visu laiku spēcīgākais krosoveru klāsts joprojām ieņem dominējošo pozīciju – ar X-Trail, Juke un novatorisko Qashqai –, saņemot visā reģionā nebeidzamus atzinības apliecinājumus. Pērn klajā laistais pikaps – jaunā Nissan Navara arī ir spējusi pārsniegt plānoto pārdošanas apjomu, piedzīvojot pieaugumu, kas mērāms divciparu skaitļos.

2016. finanšu gadā Eiropā Nissan Qashqai izvēlējās vairāk nekā 270 000 klientu, kas atzinīgi novērtēja šī automobiļa stilu, efektivitāti un modernās tehnoloģijas, apliecinot tā līderpozīciju šajā tirgus segmentā. Visa 2016. finanšu gada laikā Baltijas valstīs Nissan Qashqai ir bijis pirktākais jaunais automobilis privātajā sektorā ar 5,9% tirgus daļu, un tas ieņem 3. vietu, vērtējot pēc kopējā automobiļu reģistrācijas skaita, kas veido 3,1% tirgus daļu.

Nissan elektroautomobiļu klāsts turpina uzlabot savas pozīcijas ar vairāk nekā 23 000 pārdoto vienību Eiropā aizvadītajā finanšu gadā, un tas ir jauns gada rekords. Nissan LEAF pārdošanas apjoms gadu no gada palielinājās par 11%, savukārt e-NV200 pārdošanas apjoms ir pieaudzis par 19%. LEAF joprojām ieņem vadošo pozīciju elektroautomobiļu tirgū Baltijas valstīs.

2017. finanšu gadā Nissan laiž klajā jaunus automobiļu modeļus: vidējā izmēra furgonu – Nissan NV300, pilnīgi jauno Micra, jauno Qashqai un jauno X-Trail, kā arī pilnīgi jauno LEAF.

Pols Vilkokss (Paul Willcox), Nissan Europe priekšsēdētājs, stāsta: “Mūsu apņemšanās ir ik gadu piedāvāt saviem klientiem arvien vairāk — vairāk izvēles iespēju, papildu vērtību, jaunas inovācijas un aizraujošus produktus.”

“Nissan izceļas savā klasē. Mēs nodrošinām kvalitāti un turpinām noteikt arvien jaunus standartus un mainīt esošos. To apliecina arī jaunā Nissan Micra, kuru jau ir izvēlējušies daudzi mūsu klienti. 2017. gadā mēs turpināsim virzīt nozari jaunu, nozīmīgu tehnoloģiju izstrādē, piemēram, ar Nissan ProPILOT autonomās vadības tehnoloģiju.”

Nissan automobiļu modeļu klāsts ir spēcīgs un saskanīgs, kā rezultātā Nissan automobiļu rūpnīcas Eiropā ik gadu pārspēj līdzšinējos rekordus. 2015. gadā Nissan saražoja 660 000 automobiļu Eiropā, tostarp vairāk nekā 507 000 Sanderlendā, Apvienotajā Karalistē.

TIRGU PAMATDATI 2016. FINANŠU GADĀ.

SPĀNIJĀ: tirgus daļa: 5,1% — lielākais pārdošanas apjoms kopš 2005. gada. Nissan ir 8. populārākais automobiļu zīmols Spānijas tirgū un pirmais no Āzijas automobiļu ražotāju zīmoliem.

BALTIJAS VALSTĪS: tirgus daļa: 5,5% — visvairāk pārdotie Nissan automobiļu modeļi ir Qashqai, X-Trail un Juke.

APVIENOTAJĀ KARALISTĒ: tirgus daļa: 5,7% — apjoms palielinās jau astoto gadu pēc kārtas, un šoreiz — par 7,5%.

KRIEVIJĀ: tirgus daļa: 6,1% — visvairāk pārdotie Nissan automobiļu modeļi ir Qashqai, X-Trail un Almera.

ITĀLIJĀ: tirgus daļa: 3,2% — visvairāk pārdotie Nissan automobiļu modeļi ir Qashqai, Micra un X-Trail.

VĀCIJĀ: tirgus daļa: 2,2 % — labākie tirgus daļas un mazumtirdzniecības apjoma rādītāji, kādi Nissan ir bijuši Vācijā kopš 2000. gada.

Nissan Qashqai Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
es 19.aprīlis 2017 16:41
0 0 Atbildēt

Nissan tas ir kosmoss. Kvadrātains, ciets salons. Ne tā kā mormoņiem. Arī podziņas skaistas. Pat Davidičs teica, ka labs auto. Kaškajs ir mans sapņu auto. Ceru, ka ja es savu 700 eiro vērto bmw pārdošu, plus pielikšu 100 rubļus, ko nopelnīju par krievijas slavēšanu un sē-šē-ā aplikšanu, varēšu viņu paņemt nomā.

viencexperc 19.aprīlis 2017 16:56
0 0 Atbildēt

Tagad nisanam - reno ir labi. Par kapeikām nopirka avtovaz un tagad būvē lētas dacijas krievijā. Arī kakašķi labi pērk nabagu valstis.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti