Monako nodemonstrēts kompānijas "AeroMobil" lidojošais auto (+ video; foto) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 24.aprīlis 2017 13:29

Monako luksusa preču izstādē "Top Marques" nodemonstrēts slovāku kompānijas "AeroMobil" lidojošais automobilis, kas saņēmis sertifikātu Eiropas tirgum.

Kaut gan uz Monako atvests sērijveida modelis un "AeroMobil" jau uzsācis pieteikumu pieņemšanu no klientiem, pirmās piegādes klientiem tiek solītas vien 2020.gadā.

Cena nav nekāda mazā – 1,3 miljoni dolāru, taču par to pircējs iegūst universālu transportlīdzekli, kas var pārvietoties kā parasts automobilis ar ātrumu līdz pat 160 km/h vai krietni ātrāk – līdz pat 360 km/h, ja tas paceļas gaisā. Pārtapšana par lidmašīnu neesot sarežģīta un tam nepieciešamas vien trīs minūtes. Ražotājs norādījis, ka degvielai var izmantot parasto benzīnu, pa ceļu braucot transportlīdzekļa gaitas rezerve būs 700 km, bet gaisā – 750 km.

Lidojošā auto standarta komplektācijā iekļauti gaisa drošības spilveni un izpletnis.

Pagaidām ražotājs saņēmis sertifikātu Eiropas tirgum, taču dokumenti tirdzniecības atļaujas saņemšanai tiek gatavoti arī Ķīnas un ASV instancēm.

Slovāku kompānija atklāj, ka pavisam plānots uzbūvēt 500 lidojošā auto eksemplāru.

 
Visi komentāri
 
Future 24.aprīlis 2017 16:39
2 0 Atbildēt

lidojoša mašīna, pašbraucoša mašīna - šķiet, ka cilvēces sapnis drīz tiks sasniegts

viencexperc 25.aprīlis 2017 10:29
0 0 Atbildēt

Tikai lidojot vajag saskaņot savu lidojumu ar dispečeru un stingri pieturēties pie kursa. Piemēram, ja tev sieva strādā gaisa satiksmē, tu nevarāsi pateikt " te xxxx atļaujiet man pacelties no vietas yyyy. Lidojuma virziens - bordelis".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti