"Porsche 911" septiņu paaudžu evolūcija un ceļš līdz pirmajam miljonam (+ video) 3

 
iAuto | 23.maijs 2017 16:08

Vācijas autobūves kompānija "Porsche" publicējusi video, kurā parādīta "911" modeļa evolūcija, sākot no pirmā eksemplāra 1964.gadā līdz pat pirmajam miljonam, kas tika sasniegts šā gada maijā.

Video atzīmēts, ka pirmās paaudzes modelis (1964.-1973.gads) tika izlaists 111 995 vienībās, bet 500 000 eksemplāru "Porsche 911" sasniedz reizē ar paaudzi, kurai piešķirts rūpnīcas indekss „996” (1998.-2005.gads). Šīs paaudzes dzīves cikla beigās klientiem bija nogādāti jau 618 396 „911” eksemplāru.

Paaudze ar indeksu „991” tiek ražota kopš 2011.gada, 2015.gadā tā piedzīvo modernizāciju, bet 2017.gada maijā tiek izgatavots miljonais eksemplārs.

Par to kļūst "Carrera S" kupeja, kas iegūst īpašu virsbūves krāsojumu, salona noformējumu  un 450 Zs jaudīgu trīslitru turbo motoru. Savas turpmākās dienas jubilejas eksemplārs aizvadīs „Porsche” muzejā.

 

 
Visi komentāri
 
es 23.maijs 2017 17:27
3 2 Atbildēt

Ja nemainītu auto krāsu, tad tur vien trijiem var saskatīt kādas atšķirības.

Man kautkā šķiet nepareizi par to cenu nepiesaistīt dizaineri. Retro poršs ir OK, tie jaunie ir veci porši.

viencexperc 23.maijs 2017 19:10
1 1 Atbildēt

Atrodi atšķirības starp bmw, audi. Tā taču nabagu komunistiskā Eiropa.

Te galvenais visiem kā zombijiem iesmērēt visu vienādu, turklāt, dārgu, lai varētu apmaksāt bēgļu un bomžu dzīves līmeni. Sociālismā taču pieņemts - ka nav sociālās atšķirības. Kas būs, ja vienam būs liels džips, bet otram polo. Vai vienam skaista mašīna, citam nē. Komunismā visi vienādi.

Visi brauc ar polo, kas izskatās pēc džipa, vai polo, kas neizskatās pēc džipa, bet nedaudz lielāks.

core 23.maijs 2017 21:17
2 1 Atbildēt

Man gan 911tais tieši ar to patīk, ka saglabā savu sākotnējo stilu. Patiesībā vienīgais no porsche, kas man patīk, pat ļoti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti