Nauda savākta; amerikāņu "Viper" pacentīsies uzlabot Nirburgringas rekordu 3

 

Foto: Ekrānšāviņš no motor.ru

iAuto | 7.jūnijs 2017 15:16

Ar speciāla fonda palīdzību savākti 159 000 dolāru, kas bija nepieciešami, lai noorganizētu "Dodge Viper" komandas braucienu uz Nirburgringas trasi, kur aizokeāna viesi mēģinās pārspēt aizvadītajā nedēļā "McLaren" uzstādīto rekordu.

 Vācijā tiks nogādāti divi "Dodge Viper" sacīkšu modifikācijas "ACR" eksemplāri, kas komplektēti ar 8,4 litru 10 cilindru 645 Zs motoru un sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Pie "Viper" stūres sēdīsies Dominiks Farnbahers un Luka Štolcs. Abi ir pieredzējuši sportisti: pirmais 2011.gadā ar "Viper ACR" uzstādīja Nirburgringas rekordu sērijveida automašīnām, bet otrs šajā trasē ar "Lamborghini" izcīnīja pirmo starta vietu "Blancpain GT Series Endurance Cup" sacīkstēs.  

 Lai pārspētu "McLaren P1 LM" rekordu sērijveida mašīnām, "Viper" būs jāizbrauc 20 km garā trase ātrāk par 6 minūtēm un 43,22 sekundēm. Atzīmēsim, ka "McLaren" valda tronī kopš maija beigām, kad britiem izdevās par 2 sekundēm pārspēt ķīniešu elektriskās piedziņas kupeju "Nio EP9", kas savu rekordbraucienu veica pagājušā mēneša vidū.

 

 

 

 

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 7.jūnijs 2017 15:28
7 0 Atbildēt

Ar elektroauto sacensties būs grūti.

Viper Nirburgringā ir 11,ajā vietā, bet tas rezultāts bija uzlikts 2010ajā gadā.

Turklāt, Viperam pieder rekords - visvairāk uzvaru trasēs ( 11 trasēs ir pirmā vieta).

Tāpēc nebrīnīšos, ja uzvarēs.

viencexperc 7.jūnijs 2017 15:35
1 0 Atbildēt

atvainojiet, labojums:

ar 2010.a gada auto 2011.gadā uzlikts rekords/

asd 7.jūnijs 2017 15:29
3 1 Atbildēt

Bomāri! Jāvāc naudu, lai aizbrauktu uz trasi!!! Kas tad notika, Trumps vairs nedotē? Pilotu pašiem arī nav, jāņem profi no Eiropas, jo vietējie māk tikai maukt taisni vai ovālā. Kauns!

p.s. atceramies, ka rekordu uzstāda PILOTS, nevis auto...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti