"Saab" īpašnieki atklāj savu vīziju par nākotnes transportu (+ video; foto) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 8.jūnijs 2017 11:38

Zviedrijas autoražotāja "Saab" īpašnieki - Ķīnas un Japānas konsorcijs "National Electric Vehicle Sweden AB" (NEVS) – nodemonstrējuši bezpilota konceptauto "InMotion".

Ražotājs uzsver, ka "InMotion" sagatavots CES elektronikas izstādei, kas šajās dienās notiek Šanhajā un tas ir vienreizējs projekts, kam turpinājums nav paredzēts. Tajā pašā laikā daudziem noteikti būs interesanti uzzināt NEVS viedokli par to, kādam jāizskatās drošam un ērtam transportam izmantošanai nākotnes megapolēs.

NEVS uzskata, ka nākotnē šoferis nebūs vajadzīgs, tādēļ arī "InMotion" nav nekādu vadības iekārtu, pogu vai slēdžu un visu nepieciešamo paveic elektronika.

Transportlīdzeklim ir tikai vienas uz augšu atveramas durvis, kas drošības nolūkos iebūvētas trotuāra pusē, aizsegti riteņi un ar viedtālruņa lietotnes palīdzību maināms interjers.

Ar lietotnes palīdzību pasažieri var izmainīt sēdekļu konfigurāciju (iespējami trīs varianti), salona apgaismojumu un klimatkontroles sistēmas iestatījumus.

Prototipam ir elektriskās piedziņas spēka iekārta un bezkontakta bateriju uzlādēšanas funkcija.

Zviedru "Saab" 2011.gada decembrī piedzīvoja bankrotu, un to 2012.gadā iegādājās NEVS, kas tika izveidots "Saab" aktīvu pārņemšanai.

Ķīnas un Japānas konsorcijs turpina darboties autobūvē un savu pirmo elektrisko automašīnu, kas būs balstīta uz "Saab 9-3" modeļa bāzes, plāno laist klajā šogad. 

 
Visi komentāri
 
dArtanjans 8.jūnijs 2017 12:45
0 1 Atbildēt

Kas tā tāda,sauna uz riteņiem.Kas jāpīpē,lai tādas vīzijas rādītos.

viencexperc 8.jūnijs 2017 14:01
2 0 Atbildēt

nesakrīt vīzijas ar nākotnes auto.

Visa autobūve virzās uz tādiem auto: www.thetruthaboutcars.com/wp-content/up...car-clones.jpg

un tādiem autobusiem:

image.made-in-china.com/2f0j00NKREISt...ectric-Car.jpg

Bet saabs zīmē četrvietīgu auto, kurš stāvlaukumā aizņms tik vietas, kā četri BMW x1

pilots 10.jūnijs 2017 8:00
0 0 Atbildēt

Interesanti vai šiem visiem bezpilotņikiem var ieprogrammēt agresīvu braukšanas stilu. Vai arī viņi brauc tikai penšu stilā - pēc CSN.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti