"Jaguar XF" saimē atkal būs universāls (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 14.jūnijs 2017 14:35

Britu kompānija "Jaguar" sagatavojusi "XF Sportbrake" – "XF" saimes universālu, kas turpinās no 2012. līdz 2015.gadam ražotā pirmās paaudzes modeļa gaitas, bet tirgū konkurēs ar līdzīgas sūtības vācu Premium trijnieka ražojumiem.

Jaunais "XF Sportbrake" ir 4955 mm garš, 1987 mm plats un 1496 mm augsts. Automašīnas riteņu garenbāze – 2960 mm, kas ir 50 mm vairāk nekā priekštecim. Salīdzinot ar "BMW" 5.sērijas universālu, brits ir 12 mm garāks, 119 mm platāks un 2 mm augstāks, savukārt attālums starp asīm ir 15 mm par labu vācu "Touring".

"Jaguar XF Sportbrake" bagāžas nodalījums ietilpina 565 litrus – par 5 litriem mazāk nekā "BMW", savukārt, nolaižot aizmugures sēdekļa atzveltnes šis parametrs pieaug līdz 1700 litriem – tikpat, cik augstāk minētajam konkurentam.

"XF Sportbrake" sagatavoti četri dīzeļdzinēji un viens benzīna motors. Pirmos pārstāv trīs divlitru četrcilindru agregāti ar 163, 180 un 240 Zs, kā arī sešcilindru motors, kas attīsta 300 Zs (700 Nm), bet benzīna motora jauda ir 250 Zs.

163 Zs dīzeļdzinējs var strādāt kombinācijā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu vai astoņu pakāpju automātisko transmisiju, pārējie agregāti – vienīgi ar 8AK. 

Universāla aprīkojumā ietilpst pneimatiskā piekare ar automātisko līmeņa uzturēšanas sistēmu, bet no papildaprīkojuma saraksta var izvēlēties, piemēram, panorāmas jumtu ar 1,6 kvadrātmetru stiklojumu, salona jonizācijas sistēmu vai bagāžnieka vāka bezkontakta atvēršanas funkciju, pašūpojot kāju zem bampera.

Lielbritānijā "Jaguar XF Sportbrake" jau pieejams pasūtīšanai, automašīnas cena – sākot no 34 910 mārciņu, kas ir aptuveni 38 520 eiro. 

 
Visi komentāri
 
Conqueror 14.jūnijs 2017 21:53
3 0 Atbildēt

Žēl ka nav 5litru V8 šitam kaķītim

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti