"Kia Stonic" tēmē uz Eiropas tirgu (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.jūnijs 2017 6:19

"Hyundai" sastāvā ietilpstošā Dienvidkorejas autobūves kompānija Kia prezentējusi mazo apvidus auto "Stonic", kas veidots ar uzsvaru Eiropas tirgum.

"Kia Motors Europe" izpilddirektors Mihaels Kols ir pārliecināts, ka līdz 2020.gadam Eiropā pieprasījums pēc B segmenta krosoveriem apsteigs C segmentu, tādēļ arī "Stonic" konstruēts tieši šai automobiļu klasei un tirgū konkurēs ar "Opel Mokka X" un starta šāvienu gaidošo "Volkswagen T-Roc".

Uz vienas platformas ar "Hyundai Kona" izgatavotais "Kia Stonic" ir 4,18 m garš, automašīnas dizains izstrādāts kompānijas dizaina centrā Frankfurtē, bet tehnika slīpēta jauno modeļu izstrādes nodaļā Riselsheimā. Bagāžas nodalījumā ietilpst 352-1155 litri.

Motoru piedāvājumā būs trīs benzīna un viens dīzeļdzinējs. Atmosfēriskie benzīna motori ar 1,2 un 1,4 litru tilpumu attīsta 84 un 99 ZS, bet 1,0 litru turbo agregāts 120 Zs. Vienīgais dīzeļdzinējs ar 1,6 litru tilpuma attīsta 110 Zs.

Dienvidkorejiešu krosovers iegūs multimediju sistēmu ar skārienjutīgu ekrānu un "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu, eiropiešu braukšanas stilam atbilstoši noregulētu piekari, stūres iekārtu un elektronisko stabilitātes programmu.

"Kia Stonic" tirdzniecība sāksies šī gada rudenī.

 
Visi komentāri
 
asd 21.jūnijs 2017 11:29
1 1 Atbildēt

Būs konkurents Navigatoram.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti