Ford plāno slēgt rūpnīcu Francijā; valdība neapmierināta 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 16.oktobris 2018 7:22

ASV autobūves uzņēmums "Ford Motor Co." pirmdien saņēmis Francijas valdības kritiku saistībā ar tā plāniem slēgt ātrumkārbu ražotni valsts dienvidrietumos, kurā tiek nodarbināti 850 cilvēki.

Pēc vētrainas sanāksmes, kurā piedalījās "Ford" vadība un Francijas amatpersonas, valsts ekonomikas ministrs Bruno Lemērs pauda dusmas par kompānijas vēlmi slēgt netālu no Bordo esošo rūpnīcu, nevis to pārdot franču pircējam.

"Ja viņi domā, ka viņi varēs slēgt ražotni un ka valsts un vietējās varasiestādes nereaģēs, tad viņi kļūdās," žurnālistiem sacīja Lemērs. "Mēs cīnīsimies un netiksim izmantoti."

"Ford" februārī paziņoja, ka pārtrauks investīcijas Blankuforas rūpnīcā, kurā ātrumkārbas tiek ražotas kopš 1972.gada.

Šī rūpnīca ir kļuvusi par kārtējo kaujas lauku starp Francijas arodbiedrībām un Amerikas korporatīvajiem gigantiem, kas bieži vien Francijā tiek attēloti kā cietsirdīgi, darbvietas likvidējoši kapitālisti.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
rudens68 16.oktobris 2018 8:15
9 1 Atbildēt

Šī rūpnīca ir kļuvusi par kārtējo kaujas lauku starp Francijas arodbiedrībām un Amerikas korporatīvajiem gigantiem, kas bieži vien Francijā tiek attēloti kā cietsirdīgi, darbvietas likvidējoši kapitālisti.

.

Obamas laikā GE nopirka franču Alstom ( vismaz daļu ). Pārdeva ar pamatīgu sociālo paketi . Nevar atlaist darbiniekus cik tur gadus, algas iesaldētas u t t . Un cik var noprast arī sociālists Olands deva godavārdu ,ka firma laba un nekādas padziļinātas pirmspirkšanas pārbaudes nav vajadzīgas . Sociķis Obama noticēja . Ka tagad redzam GE iet ....

viencexperc 16.oktobris 2018 10:32
9 3 Atbildēt

Protams, ka retorisks.

Tāpat, ka tavs vectētiņš tā arī nesagaidīja ASV bankrotu un dolāra beigas.

Mazdēls, parāda, ka ir nedaudz gudrāks - bankrotus varbūtību palielinājis. Pie ASV un dolāra bankrota ir pielicis klāt - Teslas un Forda. Tā, patiešām, izredzes palielinājās, ka kaut kas nobankrotēs.

..

p.s

Iesaku gaidīt twiter bankrotu. Tas rada vislielākos draudus Krievijas ekonomikai. Kā Tramps kaut ko tajā uzraksta, tā rublis krīt....

viencexperc 16.oktobris 2018 10:37
7 2 Atbildēt

To rūpnīcu sen bija laiks aizvērt. Lai paši franči un citi eiropieši, ja tik ļoti vēlas, nolaistām biksēm klanās moru priekšā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti