Zināmi 10 finālisti, kas cīnīsies par Pasaules Gada auto titulu

 

2018.gadā Pasaules Gada auto titulu ieguva Volvo XC60 Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 6.februāris 2019 15:12

Nosaukti desmit finālisti, kas savā starpā noskaidros 2019.gada Pasaules Gada auto galvenās balvas ieguvēju.

Šī gada trofejas kārotāju pulks ir īpaši raibs un uz titulu pretendē gan kompaktie hečbeki un krosoveri, gan luksuss klases sedani un elektromobiļi.

Fināla desmitnieks atlasīts no 40 automobiļu saraksta, kas tika izveidots pērnā gada septembrī. Tagad tajā palikuši Audi e-tron, BMW 3-Series, Ford Focus, Genesis G70, Hyundai Nexo, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz A-Class, Suzuki Jimny, Volvo S60/V60 un Volvo XC40.

Balvas tiks pasniegtas arī piecās atsevišķās kategorijās, kur uz labākā pilsētas auto titulu pretendē Audi A1, Hyundai AH2/Santro, Kia Soul, Seat Arona un Suzuki Jimny, par labākā luksuss auto nosaukumu cīnīsies Audi A7, Audi Q8, BMW 8-Series, Mercedes-Benz CLS un Volkswagen Touareg, labākais sporta auto tiks izvēlēts, izvērtējot Aston Martin Vantage, BMW M2 Competition, Hyundai Veloster N, McLaren 720S un Mercedes-AMG 4-Door Coupe labākās īpašības, zaļā auto titulu iegūs Audi e-tron, Honda Clarity Plug-In Hybrid, Hyundai Nexo, Jaguar I-Pace vai Kia Niro EV, bet labākā dizaina balvu centīsies iegūt Citroen C5 Aircross, Jaguar E-Pace, Jaguar I-Pace, Suzuki Jimny un Volvo XC40.

Uzvarētāji tiks noskaidroti aprīļa vidū, Ņujorkas autoizstādes ietvaros.

Pērn par Pasaules Gada auto tika atzīts Volvo krosovers XC60, kas apsteidza Mazda CX-5 un Range Rover Velar.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti