Somijas "Veho" iegādājas "Silberauto" automašīnu tirdzniecības biznesu Igaunijā un Lietuvā

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 17.septembris 2019 13:55

Somijas automašīnu dīlerkompānija "Veho" noslēgusi līgumu ar Igaunijas "Silberauto" par tās biznesa iegādi Igaunijā un Lietuvā.

"Silberauto" dibinātājs un īpašnieks Veino Kaldoja paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norādīja, ka "Silberauto" ir lielākais automašīnu tirgotājs Baltijas valstīs, tomēr tam ir jāturpina augt un iekarot arvien plašāku reģionu, lai pielāgotos tirgum un turpinātu attīstīties. Transportlīdzekļu tirgū notiek konsolidācija, un "Veho", kas ir trīs reizes lielāka kompānija nekā "Silberauto", ar savām zināšanām un mērogu sniedz papildu iespējas kompānijas attīstībā un paplašināšanā, viņš klāstīja. 

"Veho" un "Silberauto" līgums attiecas uz četrām kompānijām - "Silberauto", "Silberauto Eesti" un "Silwi Autoehitus" Igaunijā, kā arī "Silberauto" Lietuvā, ieskaitot to uzņēmējdarbību, veikalus un izplatītāja tiesības. Kompāniju tirdzniecības un servisa centri Igaunijā un Lietuvā arī turpmāk piederēs  "Silberauto" īpašniekam. 

Darījumam ir jāsaņem regulatoru un autobūves uzņēmuma "Daimler" apstiprinājums. Pēc pārdošanas "Silberauto" darbību turpinās kā atsevišķs uzņēmums. Kompānijas preču zīme, biroji, pārstāvniecības un servisa centri saglabāsies nemainīgi. 

"Silberauto" finanšu konsultants darījumā bija "Swedbank", bet juridiskais konsultants - advokātu birojs "Cobalt". "Veho" konsultanti bija attiecīgi "PwC" un "Ellex Raidla". 

Igaunijā "Silberauto" darbību sāka 1990.gada jūnijā, bet Lietuvā kompānija darbojas kopš 2002.gada. Pērn kompānijas ieņēmumi bija 387 miljoni eiro, bet peļņa - 6,2 miljoni eiro. 

Pēc darījuma pabeigšanas "Veho" gada apgrozījums palielināsies līdz 1,5 miljardiem eiro. 

Bez "Daimler Group" zīmolu ražojumu izplatīšanas "Silberauto" ir arī "Jeep" automašīnu izplatītājs kopš 2000.gada, "Mitsubishi" izplatītājs kopš 2004.gada un "Maserati" izplatītājs kopš 2015.gada. 

Igaunijā kompānijai pieder tirdzniecības un servisa centri Tallinā - Jervē un Ilemistē, kā arī Tenasilmā un Mārdu pie Tallinas un Tartu, Vīlandē, Pērnavā, Kuresārē, Rakverē un Jehvi. 

Lietuvā "Silberauto" pārstāvniecības atrodas Viļņā, Kauņā un Klaipēdā. 

Somijā 1939.gadā dibinātā autotirdzniecības kompānija "Veho" darbojas arī Zviedrijā un Baltijas valstīs. Kompānija tika izveidota kā "Mercedes-Benz" partnere. Kompānija piedāvā risinājumus un pakalpojumus saistībā ar  transportu - no vieglajām pasažieru līdz kravas automašīnām. Pērn tās ieņēmumi sasniedza 1,2 miljardus eiro, no kuriem piektā daļa gūti Zviedrijā un Baltijas valstīs. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti