BMW pastāsta par jauno 4.sērijas modeli (+ FOTO) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 30.aprīlis 2020 11:21

BMW publicējis 4.sērijas testu prototipa attēlus un pastāstījis ar ko šis modelis atšķiras no 3.sērijas.

Nav noslēpums, ka BMW 4.sērijai ir daudz kopīga ar 3.sēriju, taču atšķirības ir, turklāt ne tikai izskatā. Abi modeļi top uz CLAR platformas ar McPherson statņiem priekšā un piecsviru piekari aizmugurē, taču 4.sērija ir nepilnus 6 cm zemāka, smaguma centrs ir 2 cm zemāks, bet riteņu šķērsbāze aizmugurē – vairāk nekā 2 cm platāka. Vēja pretestība 4.sērijai ir mazāka, konstrukcijā iebūvētas vismaz 10 jaunas detaļas, kas pastiprina virsbūves stingrību un arī amortizatori un atsperes ir stingrākas.

Pircējiem tiks piedāvāta vienkāršāka versija 430i ar 258 Zs četru cilindru motoru, aizmugures riteņu piedziņu un sporta diferenciāli aizmugures asī, kā arī 200 kg smagāka versija M440i xDrive ar 374 Zs sešcilindru motoru, pilnpiedziņu, un 48V daļējo hibrīdsistēmu, kas paātrinājuma brīžos pievieno 11 Zs. Jāatzīmē, ka šādu shēmu ar benzīna agregāta un sešcilindru motora kombināciju BMW realizē pirmoreiz.

BMW 4.sērijas kupeja tiks prezentēta jūnijā, bet dīleru centros tai jābūt oktobrī. 2021.gada pavasarī saimei pievienosies 4.sērijas kabriolets, bet vasarā – Gran Coupe ar četrdurvju virsbūvi.

Pašlaik aktuālais modelis versijā 430i Vācijas tirgū maksā 49 150 eiro, versijā M440i – 66 350 eiro, bet cenu ziņā pievilcīgākais bāzes variants ar 184 Zs pieejams par 44 350 eiro.

 

 
Visi komentāri
 
eerks 30.aprīlis 2020 17:03
1 3 Atbildēt

Var jau just, ka nekas īpaši glīts tur nebūs. Restes pa visu priekšu un tas arī viss.

Pēdējā laikā auģuks ar bmw samainījies vietām dizaina ziņā.

Ja agrāk Audi bija garlaicīgs, tad tagad ir jau pavisam interesanti.

Mb 3.maijs 2020 20:51
0 0 Atbildēt

Un kas audi ir tik "pavisam intereseants"? Tas, ka visas pastāvēšanas laikā, tā arī nav macējuši uztaisīt automašīnu ar priekšā novietotu motoru, kurš līkumos "neietu taisni"?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti