Fisker elektriskā krosovera pamatā būs Volkswagen platforma 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 15.jūlijs 2020 11:26

Amerikāņu kompānija Fisker savu pirmo elektriskās piedziņas krosoveru Ocean ražos uz Volkswagen MEB platformas, kas pamatā arī drīzumā gaidāmajiem Volkswagen ID.3 un ID.4, kā arī sportiskajam spāņu hečbekam Cupra el-Born.

Fisker dibinātājs Henriks Fiskers atklājis, ka šāds lēmums pieņemts, lai varētu ātrāk ieviest modeli tirgū, vienlaikus samazinot tā izmaksas. Tajā pašā laikā Fisker turpina attīstīt pats savu šasiju un baterijas, kuras tiks izmantotas nākamajos zīmola modeļos.

Nesen kļuva zināms, ka Ocean prototipu projektējusi Italdesign kompānija, kas ietilpst Volkswagen koncerna sastāvā un palīdz radīt Audi modeļu dizainu.

Pašlaik amerikāņu elektrisko automobiļu ražotājs turpina sarunas ar Vācijas koncernu, un, ja tās noslēgsies veiksmīgi, pirmais Ocean elektriskais krosovers dienasgaismu ieraudzīs nākamgad.

Maija beigās tika ziņots, ka Ford ir vienojies ar Volkswagen par sadarbības paplašināšanu. Līgums paredz, ka amerikāņu zīmols uzbūvēs savu jauno elektromobili uz vācu koncerna MEB platformas, jau 2023.gadā liekot to uz konveijera.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 16.jūlijs 2020 10:00
1 0 Atbildēt

Latviešu strādniekiem un vācu pensionāriem tā ir reklāma - uz VW platformas!

Bet ASV tā jau skaitās antireklāma. Ne velti, amerikānu reklāmrakstos, es atradu tikai vienu reizi pieminētu VAG sūdu. Portālā Car and driver tika pieminēts audi etron ar vārdiem - "diapazons no 250 līdz 300 jūdzēm, kas ir vairāk nekā Audi e-tron un ... "

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti