ASV nosaukti galvenie pretendenti titulam „Gada auto” 3

 

Foto: Ekrānbilde no northamericancaroftheyear.org

iAuto | 19.decembris 2020 9:33

Konkursa 2021 North American Car, Truck and Utility Vehicle of the Year Awards (NACTOY) organizatori nosaukuši automobiļus, kas cīnīsies par galveno balvu.

NACTOY konkursa organizatori atklājuši deviņus auto modeļus, kas šī gada konkursā sasnieguši finiša taisni. Par labākā vieglā automobiļa titulu sacentīsies divi Dienvidkorejas autobūves pārstāvji: premium klases sedans Genesis G80 un sedans Hyundai Elantra, kā arī japāņu Nissan Sentra.

Pilnībā elektriskais Ford Mustang Mach-E, korejiešu Genesis GV80 un britu Land Rover Defender pretendē uz SUV un Gada krosovera titulu, bet Ford F-150, Jeep Gladiator Mojave un Ram 1500 TRX pacīnīsies par labākā pikapa titulu.

Uzvarētājus katrā kategorijā atlasīs žūrija, kurā iekļauti 50 ASV un Kanādas auto žurnālisti. Galīgais balsojums notiks 2021. gada 2. – 4. Janvārī, bet rezultātus paziņos 2021.gada 11. janvārī.

Par 2020. gada NACTOY uzvarētāju vieglo automašīnu kategorijā kļuva astotās paaudzes Corvette. Šis modelis pēc punktiem apsteidza Toyota Supra un Hyundai Sonata. Kategorijā "Labākais krosovers un apvidus auto" par uzvarētāju kļuva astoņvietīgais apvidus auto Kia Telluride, apsteidzot Hyundai Palisade un Lincoln Aviator. Pikapu kategorijā pirmo vietu ieguva Jeep Gladiator, pārspējot Ram Heavy Duty un Ford Ranger.

Lasi arī: “Latvijas Gada auto 2021” titulu izcīna “Škoda Octavia”, bet “Latvijas Elektro auto 2021” ir “Renault Zoe”

 

 
Visi komentāri
 
krampītis 19.decembris 2020 10:09
0 0 Atbildēt

uzvarēs sarkanie

jo sarkanā krāsa ir vislabākā

anonimikis 19.decembris 2020 10:43
5 2 Atbildēt

Amerikāņiem vismaz gadi nejūk un šie netaisa konkursu par nākošo gadu.

nē, nē 19.decembris 2020 10:50
0 1 Atbildēt

arī šeit cīņa par 2021.gada auto

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti