Pasaulē lielākā – Ķīnā atklāta jauna Tesla elektroautomobiļu uzlādes stacija (+ VIDEO) 2

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/JayinShanghai

iAuto | 6.janvāris 2021 9:46

Ķīnas Jing’an International Center tirdzniecības kompleksa pazemes stāvvietā atklāta pasaulē lielākā Tesla Supercharger uzlādes stacija.

Šī uzlādes stacija, kas atrodas Šanhajā spēj vienlaicīgi apkalpot 72 automobiļus un pēc uzlādes vietu skaita pārspēj 2020.gada nogalē atvērto Fairbo staciju ASV, Kalifornijā, kur strāvas krājumu atjaunošanai paredzētas 56 individuālas vietas.

Kā vēsta izdevums Engadget, Šanhajas Supercharger ir pasaulē lielākā, taču ne jaudīgākā, jo šeit uzstādītas Supercharger V2 iekārtas ar uzlādes jaudu līdz 150 kW, kamēr Kalifornijā – V3 ar 250 kW jaudu.

Tesla uzņēmumam 2020.gads ir bijis ļoti veiksmīgs – saražoti 509 737 automobiļi, kas par 40 procentiem vairāk nekā 2019.gadā.

2021. gadā Tesla plāno paplašināt savu klātbūtnes ģeogrāfiju. Uzņēmums gatavojas ienākšanai Indijas tirgū, kas kļūs par 34 valsti pasaulē, kurā likumīgi var iegādāties Tesla elektromobiļos. Pilnā sparā norit Eiropas Gigafactory celtniecība, kurai darbu vajadzētu sākt vasarā.

2013.gadā Tesla vērtība bija 20 miljardi dolāru, 2017.gadā tā bija tuvu bankrotam un Īlons Masks to centās pārdot Apple, bet tagad šī uzņēmuma vērtība jau krietni pārsniegusi 600 miljardus.  

Tesla Supercharger Firebaugh

 
Visi komentāri
 
WALA 6.janvāris 2021 10:46
2 0 Atbildēt

paskatījos cītīgāk - īsti gudri tas kas tur ierīkots neizskatās,

1) ugunsdzēšnas sistēma gan ir, bet pie tāda skaita Tesla EV ( kas ir jaudīgs "ugunskurs") izskatās drusku par mazu diametrs tām caurulēm, un īsti nezinu bet izskatās pēc parastas ūdens sistēmas

2) visas lādešanas vietas tuvu viena otrai, lai ja aizsvilstas, tad "ar garantiju"

3) vietām kabeļi ielaisti plastikāta "gulošajos policistos", īsti nezinu, bet pēdējoreiz, kad kāda plastmasa aizsvilās - tā baigi labi dega ...

4) interesanta izvēle likt lādētājus un sadales skapjus praktiski blakus, taču nekur neredzu iespēju manuālai strāvas padeves pārtraukšanai.

5) nezinu ar ko tiek monitorēts tas viss, bet nekādas termokameras vai citus sensorus kaut kā nesamanu tuvumā, tikai kaut kas kas izskatās pēc GSM bāzēm.

Latvietis 7.janvāris 2021 17:25
0 0 Atbildēt

Elektro mēslu pūlcēšanās vieta. Gluži kā lopu fermā barotavas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti