Amazon preču piegādes busiņi sāk kursēt; cilvēkus tracina to radītais troksnis (+ VIDEO) 8

 
iAuto | 19.janvāris 2021 11:06

ASV tirdzniecības platforma Amazon sāk izmantot Rivian izstrādātos elektriskos preču piegādes busiņus, kas aizstās Mercedes-Benz Sprinter. Taču – uzņēmumam jau pienākušas pirmās sūdzības.

Amazon ir pasūtījis 100 000 preču piegādes transportlīdzekļus, ko izstrādājis elektrisko automobiļu ražotājs Rivian. Pirmie busiņi tikko uzsākuši kursēt Losandželosas apkaimē, taču iedzīvotāji jau steidz sūdzēties par nepatīkamo troksni, ko izplata automobiļa Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS) – skaņas ģenerēšanas sistēma, kam jābrīdina gājēji un velosipēdisti par elektriskā transportlīdzekļa tuvošanos.

Vieniem tā atgādina nebeidzamu Microsoft Windows startēšanos, citiem – NLO pacelšanos, vēl kādam – skaņu no šausmu filmas.

Jādomā, ka ar skaņas ģeneratoru inženieri tiks skaidrībā, bet citādi Rivian-Amazon piegādes auto ir tikai plusi – tas ir kluss, videi draudzīgs, zems, ietilpīgs un vienkārši vadāms, turklāt busiņa vadītājs var viegli iekāpt gan pa vienām, gan otrām durvīm, kas piegādes dienesta darbiniekiem ir sevišķi svarīgi.

Atgādināsim, ka Amazon ir apņēmies visu savu autoparku nomainīt pret elektriskajiem transportlīdzekļiem līdz 2030.gadam.    

 
Visi komentāri
 
WALA 19.janvāris 2021 11:16
22 3 Atbildēt

Es tiešām teiktu ka skaņa pretīga ... tad jau lai imitē parasta auto rūkoņu.

Krotow 19.janvāris 2021 12:16
14 2 Atbildēt

Labāk būtu to īdēšanu atslēguši pavisam. ja ļoti vajag - "dabiskā" tiristoru jaudas regulatora skaņa 1980-to gadu Tr.14 trolejbusam bija daudz patīkamāka.

Janeks90 19.janvāris 2021 14:26
14 2 Atbildēt

Nebrīnos, ka cilvēki sūdzās. Tiešām neizturama skaņa. Ar steigu jānomaina.

viencexperc 19.janvāris 2021 15:09
2 1 Atbildēt

Skaņa dīvaina, bet šāda skaņa ir daudz pretīgāka:

Krotow 19.janvāris 2021 18:38
0 1 Atbildēt

Tur vismaz saldējumu var dabūt.

Laaciz 19.janvāris 2021 19:45
2 0 Atbildēt

Vāks... Šoferim gan jau arī ļoti aizraujoši šito klausīties visu dienu.

Latvietis 20.janvāris 2021 19:25
2 0 Atbildēt

Normāls Tramvajs. Izlepušie cūkas, kas tam autiņam vajadzēja skanēt pēc Simfoniskā orķestra. Lohu Bars

Kanibaals 20.janvāris 2021 22:18
0 0 Atbildēt

Šāda tonis būtu vēl piemērotāks - youtu.be/u9VMfdG873E

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti