Lotus pārtrauks Elise, Exige un Evora ražošanu 3

 

Lotus Evija Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 26.janvāris 2021 14:49

Britu sporta automašīnu ražotājs Lotus veiks izmaiņas modeļu piedāvājumā. 2021.gads kļūs par pēdējo modeļiem Elise, Exige un Evora.

Pēc 55 000 saražotu eksemplāru pienācis laiks pārmaiņām, tādēļ Lotus paziņojis, ka trīs modeļi: Elise, Exige un Evora, jau šogad kļūs par vēsturi. Vietā nāks divi jauni modeļi – 2000 zirgspēku jaudīgais elektro Hypercar Evija un Type 131 – hibrīds ar vidū novietotu motoru.

Lotus pastāstījis, ka tuvāko plānu skaitā ir sadarbības nostiprināšana ar Renault meitasuzņēmumu Alpine, kā arī jaunas rūpnīcas būve, atvēlot tai 110 miljonus eiro.

Jaunā rūpnīca Lotus darbinieku skaitu palielinās par 250, kas būs ražotāja ieguldījums jaunu darbavietu radīšanā papildu 670 vietām, kas iepriekšējo trīs ar pus gadu laikā tika izveidotas pēc Ķīnas Geely und Malaizijas Etika Automotive.

 
Visi komentāri
 
mehs 26.janvāris 2021 16:06
1 1 Atbildēt

Škrobe, katru gadu pa 1 nopirku

Anton 26.janvāris 2021 17:31
2 1 Atbildēt

55 tūkst. Un cik ir Latvijā? Atkal, ceļi nav piemēroti,klimats ne tāds?

WALA 27.janvāris 2021 9:51
0 0 Atbildēt

Lotus produkti vispār ir diezgan labi trases verķi, bet absolūts mazohisms ikdienā netakarīgi no cēlu kvalitātes, un protams sūdīgi ceļi nepatiku ar tiem kratīties tikai pastiprina.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti