Ķīnas Xpeng piegādā vēl 200 elektrisko krosoveru Eiropas tirgum (+ FOTO) 13

 

Foto: Ekrānbilde no instagram.com/xpengmotorsnorway/

iAuto | 9.februāris 2021 10:16

Pirmie 100 G3 krosoveri, ko Ķīnas uzņēmums piegādāja janvāra sākumā, tika izpirkti rekordīsā laikā.

Norvēģijā, ko Ķīnas uzņēmums Xpeng izvēlējies par placdarmu izejai uz Eiropas tirgu īsā laikā izpirkti pirmie 100 G3 krosoveri, tādēļ tagad nosūtīts divreiz lielāks skaits – 200 automašīnas.  

Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru G3 nobrauc līdz 450 km, bet akumulatora uzlāde notiek 40 minūšu laikā no 30 līdz 80 procentiem vai 4,5 stundu laikā, ja to uzlādē pilnībā (0-100%).

Xpeng ir strauji augošs uzņēmums, kas pērn realizējis vairāk nekā 27 000 G3 krosovera un sportiskā sedana P7 eksemplārus, panākot apgrozījuma pieaugumu par 112 procentiem salīdzinājumā ar 2019.gadu.

Norvēģijā, kas pērn kļuvusi par pirmo valsti pasaulē, kurā elektriskie automobiļi veidojuši vairāk par pusi no visiem pagājušajā gadā reģistrētajiem jauniem automobiļiem, G3 maksās aptuveni 33 700 eiro, nerēķinot valsts subsīdijas un nodokļu atlaides.

Šogad Xpeng plāno laist klajā trešo modeli ar Lidar skeneri un autonomo braukšanas sistēmu Xpilot.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 9.februāris 2021 10:37
7 4 Atbildēt

Ne visi cilvēki ir muļķa latviešu strādnieki, kuri domā, ka vācu mēsls, kuram ražotāji - musulmaņi, poļi, krievi, latvieši un citi nēģeri sabāzuši ķīniešu detaļas, un second hand tirgū piebāzti ar ķīniešu detaļām, kuras ir "gandrīz kā oriģinālās", ir labāks nekā īsts oriģināls ķīniešu auto.

Ne visi tā domā.

msh 9.februāris 2021 12:27
7 1 Atbildēt

Tev pilnīga taisnība - savādāk nebūtu citu sūdu uz ielām. Bet nu katrs pats savas nelaimes kalējs - vai pirkt mašīnu kurai detaļas mētājas uz katra stūra un kuru saremontēt māk daudzi, vai kaut kādu mistisku sūdu kam ar detaļu pieejamību un remontiem švaki...

Agaga 9.februāris 2021 14:57
2 1 Atbildēt

Pirms musini tautu, parādi savu erudīciju un nosauc foršāko ķīniešu filmu, ķīniešu skaņdarbu, ķīniešu grāmatu un paskaidro foršākā ķīniešu hieroglifa nozīmi.

viencexperc 11.februāris 2021 12:52
1 0 Atbildēt

Tas kas tev liekas labs, tāds neliksies ķīniešiem un otrādi.

Tev vajadzēja pārfrāzēt jautājumu - "foršāko ķīniešu dziesmu, kura patīk eiropiešiem".

Un esmu pārliecināts, ka pat no eiropas izcelsmes skaņdarbiem, grāmatām, man un tev būs pavisam dažāds uzskats, kas ir foršs un kas nē.

Es domāju, ka ja arī kāds mulsina tautu, tad tas esi tu ar saviem rāmjiem, klišejām un banalitāti.

Agaga 11.februāris 2021 16:59
0 0 Atbildēt

Nu vismaz kādu jēdzīgu ķīnas psihoterapeitu vari ieteikt? Ķīnas elektriķis manam elektrovelosipēdam varētu rasspinovku kontrolierim uztaisīt. Tulku arī vari piedāvāt! Please!

EURO NCAp 9.februāris 2021 12:45
9 1 Atbildēt

Ja šitais normāli iztur kraštestus, tad jau normāls braucamais par adekvātu cenu. Par to naudu eiropā tikai Renault Zoe sanāk, kas nav nekāds glītais auto.

msh 9.februāris 2021 19:43
2 0 Atbildēt

Zojai gan jau dīleris ir vismaz trijās Latvijas pilsētās - cik pilsētās Xpeng'am?

pag 9.februāris 2021 20:33
2 0 Atbildēt

Varbūt nemaz nenobrauks līdz situācijai, kad būs nozīme kraštestiem...salūzīs detaļa par dolāru, aliexpresī tās nebūs un tas auto būs jāpārtaisa par suņubūdu.

Dāvis 9.februāris 2021 22:55
0 0 Atbildēt

Rakstā kļūda par izaugsmi, pieaugums ir nevis 112% bet gan 470%,gada griezumā - kas ir prātam neaptverami. Uzņēmums, manuprāt, ļoti daudzsološs, niansēs pat apsteidzot savus konkurentus :Tesla, NIO, LĪ, Lucid utt. kā arī ir daudz pieņemamāka!

aigi 10.februāris 2021 11:29
0 0 Atbildēt

Nav problēma ar Ķīnas auto, aizies tautā tā pat kā Huawei, TCL, Xiomi utt. Problēma, ka nav servisa tīkla (nekāda), te pa nevajag dīlerus, visu var pasūtīt netā, bet vajag apkopi, kur to varēs izdarīt profesionāli- Norvēģijā?

ZZZZ 10.februāris 2021 11:44
1 0 Atbildēt

Identiski teslai.

msh 10.februāris 2021 12:45
1 0 Atbildēt

Paklausies labāk elektrozēnus; viņi bāž batonus ka nekādu apkopi nevajagot...

aha 11.februāris 2021 0:08
0 0 Atbildēt

Ja piegādes nāks no Ķīnas, tad muita+pvn+noformēšana iepriecinās katru xpengistu. Ja noliktavas būs Eiropā, cenas beigās būs teju kā Teslai (kāpēc es saku teju? kā Teslai). Meistars, kas nav pazīstams ar ķīniešu tievajiem vadiņiem un aizlietajiem blokiem, tur kā pieskarsies ar savu lodāmuru, tā puse elektronikas izlodēsies vai izcepsies. Beigās viss izdevīgums būs tajā, ka to vāģi varēs iesmērēt kādam, kam nav naudas Teslai (kas arī nav nekāds superauto), bet gribās būt zzzzaļam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti