Renault Arkana iegūst 5 zvaigznes Euro NCAP testos 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 5.marts 2021 6:31

Jaunais Renault Arkana ar savu unikalitāti un hibrīdkoncepciju izaicina tradicionālās auto nozares tendences. Turklāt auto izstrādē pievērsta pastiprināta uzmanība pasažieru drošībai. Euro NCAP veiktajos drošības testos Arkana ieguva maksimālo 5 zvaigžņu vērtējumu.

Jaunais Renault Arkana tika atzīts par vienu no drošākajiem auto, Euro NCAP drošības testos iegūstot maksimālo 5 zvaigžņu novērtējumu.

Pasažieru drošībai:

Jaunais Renault Arkana, tāpat kā Renault Captur, tika izstrādāts uz CMF-B modulārās platformas. Šim auto ir optimāla virsbūves konstrukcija, pārveidota sēdekļu konstrukcija un drošības jostu stiprinājumi, kas aprīkoti ar pirotehniskajiem spriegotājiem un slodzes ierobežotājiem, lai nodrošinātu optimālu atbalstu visiem pasažieriem. Renault ir arī Fix4sure tehnoloģijas vēstnieks – šī tehnoloģija nodrošina lielisku pasažiera ķermeņa atbalstu, neļaujot izslīdēt zem drošības jostas.

Ar savām slaidajām līnijām un unikālo, izteiksmīgi profilēto virsbūvi jaunais Renault Arkana ir arī ļoti ietilpīgs un ērts ģimenes apvidus auto. Tā plašais salons ļauj viegli ievietot bērnu sēdeklīti aizmugurējos sānu sēdekļos.

Pilns braukšanas palīgsistēmu klāsts – lielāks komforts un drošība visiem:

Jaunais Renault Arkana ir aprīkots ar jaunākās paaudzes braukšanas palīgsistēmām. Starp ADAS (Advanced Driver Assistance Systems – uzlabotās braukšanas palīgsistēmas) sistēmām atrodams asistents braukšanai pa automaģistrālēm un sastrēgumos, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, aklās zonas brīdinājums, brīdinājums par joslas maiņu un joslu uzturēšanas palīgs. Arkana ir aprīkots arī ar aktīvo avārijas bremzēšanas sistēmu. Kad uz ceļa tiek fiksēts riteņbraucējs vai gājējs, sistēma brīdina vadītāju par bīstamu situāciju un var pati sākt bremzēšanu, ja vadītājs nav reaģējis savlaicīgi. Vēl viens faktors, kas paaugstina drošību, ir labāka redzamība, ko nodrošina 360° kamera, standartaprīkojumā iekļautie 100% LED priekšējie lukturi, automātiskā galveno lukturu aktivizēšana un salonā esošais elektrohromatiskais atpakaļskata spogulis.

Braucot jebkādos laika apstākļos, dienā vai naktī, apdzenot vai mainot braukšanas joslu, braucot pilsētā vai veicot parkošanās manevrus – šīs braukšanas palīgsistēmas paaugstina braukšanas drošību, kā arī samazina risku gan automašīnas vadītājam un pasažieriem, gan citiem mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem.

Jaunais Arkana nodrošina visaugstākā līmeņa aktīvo un pasīvo drošību atbilstoši Euro NCAP kritērijiem. Iegūtais 5 zvaigžņu vērtējums atspoguļo Renault kompetenci šajā jomā un zīmola vēlmi piedāvāt vēl inovatīvākus, uzticamākus un drošākus transportlīdzekļus pēc iespējas plašākam klientu lokam.

Un vēl vairāk...

Jaunais Renault Arkana ir īstens hibrīds gan pēc savas būtības, gan rakstura. Automašīnā eleganti apvienotas šķietamas pretrunas.

Sportisks, ar hibrīdpiedziņu un ietilpīgs

Pat jaunajā Arkana stilā ir vērojamas hibrīdam raksturīgās iezīmes – oriģinālās korpusa līnijas un sportiskā dinamika nav prasījusi kompromisus par plašumu, cenu un degvielas patēriņu. Tās ir šīs aktuālās SUV kupejas galvenās priekšrocības, kas šo modeli padara gan modernu, gan lieliski piemērotu ģimenēm, kuras augsti novērtēs ietilpību, braukšanas komfortu un kopējo labsajūtu. Papildus tam jaunais Arkana sniedz visaugstākā līmeņa aktīvo un pasīvo drošību gan pasažieriem, gan citiem satiksmes dalībniekiem.

Hibrīdpiedziņa

Jaunais Arkana ir hibrīdauto, pateicoties 100% elektriskajam dzinējam. Auto ir pieejams šādos piedziņas variantos:

- pilns hibrīds E-TECH 145 (pieejams šovasar) ar visām elektriskās piedziņas priekšrocībām, bet bez nepieciešamības pievienot to elektrotīklam: līdz 80% no braukšanas laika pilsētā tikai elektriskajā režīmā, līdz pat 40% mazāks degvielas patēriņš, salīdzinot ar benzīna dzinēju, un samazināts CO2 izmešu daudzums, tajā pašā laikā nodrošinot maksimālu braukšanas prieku, klusumu, komfortu un ātru dzinēja reakciju.

- benzīna dzinējs ar 12 voltu mikrohibridizāciju (TCe 140, pēc tam TCe 160) – šis hibridizācijas līmenis samazina CO2 izmešus un degvielas patēriņu, vienlaikus paaugstinot komfortu un gaitas vienmērīgumu.

Jaunais Renault Arkana izaicina tradicionālos auto nozares noteiktos kodus ar savu unikālo koncepciju. Arkana ir starptautiska mēroga auto, kura mērķis ir iekarot strauji augošo C segmentu. Līdz ar jaunā Arkana laišanu tirgū Renault kļūst par pirmo autoražotāju ar pilnu automašīnu klāstu, kurš Eiropā piedāvā arī SUV kupeju. Līdz šim šajā kategorijā bija pieejami tikai premium klases zīmolu auto.

 

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 5.marts 2021 10:23
0 1 Atbildēt

Eiropa atpaliek? Uz austrumpusi šito jau sen kā tirgo...

Labvēlis 6.marts 2021 1:15
0 0 Atbildēt

Pirms gudri d*rs, papēti kārtīgāk.

Bundžas ir līzīgas, bet platforma un salons krieviem ir vecā dacija.

NAI999 5.marts 2021 12:19
0 0 Atbildēt

5 zvaigžņu vērtējums pēc 2018.gada/2019.gada vērtēšanas kritērijiem, es šobrīd nesaprotu, kas notiek Euroncap. Kāpēc daži autoražotāji vēl var testēt savas automašīnas pēc novecojošiem kritērijiem . Tagad jau ir svarīgi viduvējie airbagi... +Šobrīd testēšana vispār ir daudz striktāka, nekā iepriekš. Es personīgi skatos procentuāli pieaugušo aizsardzību, tā kā zvaigznītes neko neizsaka. 96% Renault Arkana, nekas īpašs (2019.g,2018.g kritēriji). Mazda CX-30 ir līderis šajos gados ar 99% aizsardzību.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti