Aston Martin nāk palīgā Mercedes: jaunos F-1 drošības auto pārstāvēs divas markas (+ FOTO) 4

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/hashtag/Formula1

iAuto | 7.marts 2021 12:39

Pēc 25 gadu ilgas Mercedes hegemonijas šo prestižo amatu atļauts ieņemt arī Aston Martin – 12 no 23 sacīkšu posmiem F-1 karavānu cīņā ievadīs britu ražojums.

Šī sezona zīmīga ar to, ka drošības un medicīnas automobiļu nodrošinājumā iesaistījies arī Aston Martin – pusē no posmiem Safety Car loma atvēlēta  kupejai Vantage, bet Medical Car visos etapos būs speciāli sagatavots DBX krosovers, kas nomainīs Mercedes-AMG C 63 S Estate universālu.

No sērijveida automobiļiem F-1drošības auto Aston Martin izpildījumā atšķiras ne tikai ar obligātajiem gaismu signāliem, bet arī ar motoru, kam palielināta jauda (no 510 līdz 534 Zs) un pieejams elastīgāks griezes moments ar „pīķa virsotni” 685 Nm. Kupejais uzstādīta stingrāka balstiekārta, modernizēta astoņu pakāpju transmisija un jutīgāka stūres iekārta. 100 km/h īpaši sagatavotais Vantage sasniedz par 0,1 sekundi ātrāk – 3,5 sekundēs.

Aston Martin DBX medicīnas auto izmanto standarta 550 Zs (700 Nm) motoru un deviņu pakāpju automātu, bet atšķirību skaitā ir drošības karkass, signālgaismas un speciālais medicīniskais aprīkojums.

Abas Aston Martin automašīnas krāsotas britu markas tradicionālajā zaļajā sacīkšu krāsā, tāpat kā F-1 bolīdi, kurus vadīs vācietis Sebastjans Fetels un kanādietis Lenss Strols.

 

 
Visi komentāri
 
LL 7.marts 2021 20:42
0 1 Atbildēt

Vantage - mans sapnu auto

Tagad fanos par Aston Martin komandu

Dainis 7.marts 2021 22:23
0 2 Atbildēt

Ha ha ha!!! Nak paliga! Mercedes ir iegadajies lielu dalu aston akcijas un iegadasies vel. Passaprotams marketinga gajiens.

LL 8.marts 2021 1:07
0 1 Atbildēt

Nu un kas

Man tapat patik sie auto

Modano 8.marts 2021 9:34
2 0 Atbildēt

Visu laiku prātā viens īss, bet patīkams YT video par tematiku F1 drošības auto". Drošības Mersīts nedaudz izrādās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti