Toyota prezentējusi jauno sporta modeli GR 86 (+ FOTO) 4

 
Toyota | 6.aprīlis 2021 10:09

Ar lielu nepacietību gaidītais jaunais GR 86 piedzīvojis debiju Toyota Gazoo Racing un Subaru Corporation kopīgajā tiešsaistes prezentācijā. Toyota jaunākais sporta auto ir trešais modelis, kas papildina GR portfeli, pievienojoties plašu atzinību guvušajam GR Supra un GR Yaris.

Jaunais GR 86 pārņem visas svarīgākās braukšanas prieku veidojošās īpašības no oriģinālā GT86, kas debitēja 2012. gadā un kas visā pasaulē pārdots vairāk nekā 200 000 vienību tirāžā. Paredzams, ka GR 86 būs četrvietīgo kupeju segmenta vieglākais automobilis, kas panākts, pateicoties dažādiem svara samazināšanas risinājumiem, tostarp alumīnija jumtam un virsbūves paneļiem.

Automobilis ir aprīkots ar vieglu četrcilindru opozītmotoru, kura darba tilpums palielināts līdz 2,4 litriem, līdz ar to GR 86 veiktspēja ir pārāka nekā priekštecim.

Jaunā GR 86 izmēri ir praktiski identiski GT86, ļaujot jaunajam automobilim saglabāt zemo smaguma centru, kas uzlabo vadāmību. Virsbūves noturība pret vērpi ir palielināta par 50% salīdzinājumā ar GT86, un tas nodrošina vēl precīzāku vadāmību.

Funkcionālie aerodinamiskie elementi, piemēram, priekšējie gaisa kanāli, sliekšņi un citi ir izstrādāti, izmantojot pieredzi, kas gūta, modelim piedaloties autosacīkstēs, palīdzot GR 86 sasniegt klasē labāko vadāmību un stabilitāti.

Pilnībā jaunais GR 86 būs pieejams arī Eiropā. Detalizētāka informācija sekos šī gada beigās.

 
Visi komentāri
 
6.aprīlis 2021 10:34
2 0 Atbildēt

Kakfersona statņi - tas ir nopietni, nudien citiem tādu nav un nebūs

WALA 6.aprīlis 2021 13:03
0 0 Atbildēt

Mja un Toyotai jau bija uz Celica piekare ko jamie sauca par Superstrut, un tā atšķirībā no parasta makfersona, nodrošināja, ka abi riteņi zīmē pērfekti vienādas trajektorijas - sajūta itkā brauktu pa sliedēm + precīza stūrēšana.

Hachiroku 6.aprīlis 2021 16:13
0 0 Atbildēt

Ķipa Hachiroku atdzimšana!? Bet ja nebūs tā cena kā oriģinālajam 8-6, nekā tur nebūs, nebūs te nekāds drifta karalis!

WALA 6.aprīlis 2021 16:59
0 0 Atbildēt

Man gan nav bijusi iespēja ar Hachiroku izbraukt, bet viens ex-kolēga bija fanāts ar pārīti tādu. Bet šito pirmās paaudzes GT86 gan ir ziemā pabraukts - cena šādam auto ir diezgan adekvāta, un auto ir ļoti interesants.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti