Tesla autopilots un avārijas – sistēmai “ir vājība” uz specdienestu signālgaismām 3

 
iAuto | 30.augusts 2021 11:07

ASV satiksmes drošības aģentūra NHTSA uzsākusi izmeklēšanu pēc 11 negadījumiem, kuros Tesla elektromobiļi sadūrās ar ugunsdzēsības, glābšanas vai policijas transportlīdzekļiem vai izraisīja negadījumus šo specdienestu tuvumā.

Pēdējo gadu laikā vairākas reizes ziņots par negadījumiem ar Tesla elektromobiļiem, kas notikuši ar aktivizētu autonomās braukšanas sistēmu, ko ražotājs dēvē par Autopilot. Ir pieņēmums, ka sistēmu varētu maldināt spectransportu zilās signālgaismas vai zibspuldzes, it īpaši tumsā. Sava loma varētu būt arī ceļazīmēm ar digitālām virzienu bultiņām un apgaismotiem satiksmes konusiem, raksta ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz NHTSA informāciju. Zināms, ka līdz šim dažādās avārijās ievainoti 17 cilvēki, viens cilvēks ir gājis bojā.

ASV satiksmes drošības aģentūra NHTSA neļauj ražotājiem atslābt un nenogurstoši uzrauga situāciju autotirgū, pieprasot izmaiņas automobiļu konstrukcijā, kolīdz konstatēti kādi pārkāpumi vai novirzes no normas.

NHTSA jau ir pētījuši letālus negadījumus Tesla autopilota sakarā, kā arī nāvējošus ugunsnelaimes gadījumus, kuros iesaistīts elektromobiļu ražotājs.

Pēc tam Tesla modificēja dažu savu modeļu baterijas, izmantojot programmatūras atjauninājumus, lai nodrošinātu lielāku ugunsdrošību, taču līdz šim ir atteikusies nomainīt baterijas, atšķirībā no Hyundai, kas to pakāpeniski dara vai izdarīs kopumā vairāk nekā 80 000 savas markas elektromobiļu.

 
Visi komentāri
 
msh 30.augusts 2021 12:35
0 0 Atbildēt

Kur anonīmiķis, dziedot par to ka šī ir saulainā nākotne?

viencexperc 30.augusts 2021 13:34
2 1 Atbildēt

Agrāk dega tikai BMW. Tagad arī elektromobīļi. Pat pēc šī parametra bmw atstāja aizmugurē.

Shiirs 31.augusts 2021 0:10
0 0 Atbildēt

Jā. Braucot virzienā no Siguldas pirms viena tilta arī auto sāk pats no sevis strauji bremzēt. Viņš domā ka viņam kāds uzbrūk. Jā. pidari. vienkārši pidari tie teslas ražotāji.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti