2026. gadā Chrysler un Dodge sola jaunus krosoverus; bažas par likvidāciju gaist - pagaidām 3

 

Dodge Durango

iAuto | 7.septembris 2024 8:10

Bažas par to, ka Stellantis varētu upurēt abas markas šī brīža autoražotājiem ne pārāk labvēlīgajos apstākļos pēc šī paziņojuma gaist – pagaidām.

Chrysler un Dodge gatavo divus jaunus krosoverus. Dodge izlaidīs jaunas paaudzes Durango vai tā pēcteci: saskaņā ar laikraksta Windsor Star datiem tā pamatā būs STLA Large arhitektūra, un jaunais produkts tiks montēts Vindzoras montāžas rūpnīcā Kanādā, savukārt Chrysler savu jaunu produktu radīs uz mazākās STLA Medium platformas. Chrysler tas ir īpaši svarīgi, jo minivens Pacifica pagaidām ir viņu vienīgais modelis.

Dodge septiņvietīgais krosovers Durango dalīs STLA Large platformu ar pašreizējo Charger. Paredzams, ka tā motoru klāstā būs gan iekšdedzes dzinēji, gan pilnībā elektriskie agregāti.

Ja tā, tad Durango saņems 100,5 kilovatstundu akumulatoru un 637 Zs (849 Nm griezes moments) motoru, kā alternatīvu piedāvājot trīs litru Hurricane benzīna agregātu ar 558 Zs.

Tajā pašā rūpnīcā Vindzorā uz konveijera stāsies arī piecvietīgais Chrysler krosovers. STLA Medium platforma ļauj būvēt automašīnas ar garumu no 4,3 līdz 4,9 metriem, ar akumulatora jaudu līdz 98 kilovatstundām un jaudas rezervi līdz 700 kilometriem. Šādi auto var būt ar priekšpiedziņu vai visu riteņu piedziņu, ar jaudu no 218 līdz 387 zirgspēkiem.

Nesen Stellantis kliedēja bažas, apliecinot, ka visi 14 tam piederošie zīmoli paliks apritē - vismaz pagaidām. Tas attiecas arī uz Dodge un Chrysler, kurus analītiķi nosauca par pirmajiem kandidātiem uz likvidēšanu.

Tajā pašā laikā vēl pirms mēneša Stellantis vadība paziņoja, ka vairs nevar atļauties uzturēt zīmolus, kas nenes peļņu, bet nesen lasījām ziņu par to, ka Chrysler dibinātāja mazmazdēls Frenks B. Rods juniors (Frank B. Rhodes Jr.) meklē investorus, lai glābtu vēsturisko zīmolu, uzskatot, ka Stellantis vadībā t;a nākotne ir apdraudēta.

Chrysler Pacifica

 
Visi komentāri
 
Onsis 7.septembris 2024 9:17
1 0 Atbildēt

Tie auto ir tikai labi ar V8 normālu dzinēju!

Volx 7.septembris 2024 10:31
1 1 Atbildēt

Kāpēc iauto raksta tik par amerikāņu problēmām? Folksvāgens taisās vērt ciet 2 rūpnīcas Vācijā un Audi pārtrauks etrona ražošanu Beļģijā.

?? 7.septembris 2024 10:39
3 1 Atbildēt

Paritināt uz leju nav iespējas, jeb "norādes augšas" neļauj?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

PAPILDINĀTS AR VIDEO 16.sep; Aktuālie piedāvājumi Amazon e-veikalā Vācijā 2024.gada rudenī (+ PRECES) 8

Tik ātra piegāde vēl.nebija bijusi, pasūtīju 12.septembrī vakarā un 16.septembrī jau atveda pie durvīm. Lasīt vairāk

 

Stellantis piesaka divus elektriskos RAM pikapus (+ FOTO) 1

Stellantis koncerns atvēlējis 406 miljonus dolāru Sterling Heights rūpnīcai Mičiganas štatā, ASV, lai pielāgotu to divu elektrisko pikapu ražošanai. Lasīt vairāk

 

Gluži kā testu poligonā - motociklists piezemējas vējstiklā (+ VIDEO) 13

Taivānā kāds autovadītājs piedzīvojis nepatīkamus brīžus, kad no līkuma lielā ātrumā izbraucošs motociklists nonāk pretējā joslā un saduroties ar viņa automašīnu, atkārto kaut ko līdzīgu drošības testos redzētajam. Negadījuma dalībniekiem veicas, jo neviens, arī motociklists, nopietnas traumas negūst. Lasīt vairāk

 

Drastiskie sodi par nepareizu dzīvnieku pārvadāšanu automašīnā – iAuto.lv saņem saeimas atbildi 17

No šī gada jūlija stājušās spēkā jaunas prasības attiecībā par dzīvnieku transportēšanu automašīnā. Par noteikumu pārkāpšanu noteikts pamatīgs sods līdz pat 1750 eiro fiziskām un 2500 eiro juridiskām personām, tādēļ iAutolv vērsās pie atbildīgās Saeimas komisijas, kas atsūtīja savu skaidrojumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti