Lielas problēmas BMW: Dingolfingas rūpnīca uz laiku aptur ražošanu, atsaukums izmaksās miljonus 4

 

Foto: BMW

iAuto | 14.septembris 2024 4:27

BMW uz laiku apturējis ražošanu savā Eiropas lielākajā rūpnīcā Vācijas pilsētā Dingolfingā. Iemesli lēmumam ir vairāki.

Vācu mediji ziņo, ka ceturtdien, 12. septembrī BMW vadība likusi apturēt ražošanas konveijeru Dingolfingā un samazinājusi peļņas prognozes, kā iemeslu minot vājo pieprasījumu Ķīnā un piegādes aizliegumus, ko izraisījušas problēmas ar bremžu sistēmu.

Kā vēsta Bayerischer Rundfunk (BR), uzņēmuma pārstāvis apstiprinājis, ka saskaņā ar plānu ražošanai būtu jāatsākas nākamās otrdienas rītā – ar nosacījumu, ka tiks atrisināta tehniskā problēma ar piegādātāja Continental bremžu sistēmas komponentēm.

BMW jau esot saražojis aptuveni 320 000 jaunu automašīnu, kuras nevar piegādāt bojātas bremžu sistēmas dēļ, bet kopumā šī iemesla dēļ būs jāatsauc gandrīz 1,5 miljons BMW, Rolls-Royce un Mini automobiļu, kas vācu autobūves koncernam izmaksās summu “trīsciparu miljonu eiro apmērā”, ziņo BR.

BMW ir komentējis bremžu sistēmas defektu, skaidrojot, ka atsevišķos gadījumos varētu sabojāties bremžu pastiprinātājs un tad bremzēšanai nepieciešams lielāks spēks, kā arī mierinot, ka nav zināmi gadījumi, kad šī defekta dēļ būtu notikuši negadījumi.

Atskaņas pēdējo dienu notikumiem tomēr ir – ražotājs ir “ievērojami” samazinājis peļņas prognozi kārtējam gadam, bet akciju cenas ir “manāmi” kritušās.

Zināms, ka BMW ražotne Dingolfingā dod darbu aptuveni 18 500 cilvēku, bet ik dienu šis uzņēmums saražo aptuveni 1500 transportlīdzekļu.

 
Visi komentāri
 
650 14.septembris 2024 15:01
2 3 Atbildēt

Dingel Fingel rassa/Sā, Baijerišer Rundfunkā. Jā.

Ždanoka 15.septembris 2024 7:49
0 2 Atbildēt

Pisies, dzejniek!

650 15.septembris 2024 13:14
0 0 Atbildēt

Pārtneri meklē?

Ždanoka 15.septembris 2024 18:47
0 0 Atbildēt

Da!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ceļu būvnieki uzliek zīmi 50, bet paši brauc uz 70 km/h ar smago pa Rīgas Jūrmalas šoseju būvdarbu zonu (+ VIDEO) 9

iAutolv uzfilmē būvnieku transportu, kas brauc ar ātrumu 70 km/h objektā, kur paši būvnieki uzlikuši maksimālā ātruma ierobežojumu 50 km/h. Lasīt vairāk

 

Kur lai tos liek? - Zēbriges osta Beļģijā sāk pārpildīties ar elektromobiļiem 6

Zēbriges osta Beļģijā ir viens no lielākajiem loģistikas centriem Eiropā, taču arī tam ir savas robežas. Lasīt vairāk

 

Sākusies Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" akcija "Drošības dienas" (+ VIDEO) 10

“Joprojām kā ikdienā, tā arī šīs akcijas laikā visvairāk konstatēto pārkāpumu skaits ir tieši par ātruma pārkāpšanu, kas ir apmēram puse no visiem pārkāpumiem arī ikdienā,” sarunā par “Drošības dienu” akciju raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis. Lasīt vairāk

 

Likumsargi dažu stundu laikā aptur vairākus steidzīgus autovadītājus (+ VIDEO) 5

Aizvadītās nedēļas izskaņā, 14. septembrī, Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību gan Ropažu novadā, gan Smiltenes novadā, fiksēja trīs īpaši steidzīgus autovadītājus – viens no viņiem brauca ar 177 km/h pie atļautajiem 110 km/h, taču vēl viens autovadītājs ne tikai krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, bet brauca arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Minētie autovadītāji tika apturēti un saukti pie atbildības. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti